به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، فراز و نشیب
قیمت گوشت مرغ و کمبود آن در خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای تولیدکننده مرغ از جمله مسائلی است که طی روزهای گذشته موجب التهاب در بازار مواد پروتئینی این استان شده است.
مرغ گوشتی در کنار محصولاتی همچون تخم مرغ و گوشت قرمز از مواد مهم غذایی و در ارتباط مستقیم با امنیت غذایی است که شاخصی مهم در توسعه پایدار نیز محسوب میشود.
چالش تامین نهادههای دامی که چندی پیش موجب تاثیر منفی در تولید و قیمتگذاری گوشت مرغ شده بود با تامین ۱۰۰ درصدی نهاده در این بخش از ابتدای آذر ماه رفع شد و پس از حل این مشکل خالی بودن بازار از مرغ گوشتی در شرایطی رقم میخورد که گوشت قطعه بندی شده مرغ به وفور و با قیمتهای گزاف در بازار موجود است که این خود گویای نبود کمبود در تامین و تولید آن است.
درحالی که قیمت مصوب گوشت مرغ به ازای هر کیلوگرم ۲۰۴ هزار ریال است در زمان موجود بودن آن در بازار با نرخ ۲۸۰ هزار ریال عرضه میشد و اکنون هم به ندرت در بازار موجود است.
قیمت اغلب اقلام و کالاهای مصرفی در خراسان رضوی در حوزه کشاورزی و پروتئینی به دلیل کنترل و مدیریت مطلوب همیشه کمتر از میانگین کشوری بوده است و همین امر بخصوص در زمینه اقلام پروتئینی مانند مرغ موجب شده برخی تولیدکنندگان با استفاده از امکانات تولید در خراسان رضوی، محصول نهایی خود را با توجه به بالاتر بودن قیمت در سایر استانها با هدف کسب سود بیشتر از استان خارج کنند.
ساماندهی و مدیریت این مسئله به گفته معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اقدامی سخت و اجرای آن به وسیله نیروی انتظامی در محورهای خروجی استان امری نشدنی است و بیشتر اتخاذ تدابیر لازم در واحدهای تولیدی و کشتارگاهی ممکن است، اما نیازمند وجود عزم لازم در این زمینه است.
استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی دارای هزار و ۴۰۰ واحد تولیدکننده مرغ گوشتی با ظرفیت تولید هر دوره ۲۶ میلیون قطعه است. روزانه ۴۲۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی مصرف میشود.
مرغ تامین میشود، اما به بازار نمیرسدحسن جعفری معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در این زمینه گفت: در تامین مرغ گوشتی برای استان هیچ مشکلی نداریم و هر شب به صورت میانگین ۲۰۰ هزار مرغ کشتار میشود.
او از نبود مرغ در بازار ابراز شگفتی کرد و افزود: این درحالی است که گوشت قطعه بندی شده مرغ با توجه به اینکه نرخ مصوب ندارد به وفور در بازار و با قیمتهای بالا عرضه میشود.
بیشتر بخوانید
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: مشکل در تامین مرغ و کشتار نیست بلکه مشکل از مرحله کشتار به بعد و عرضه در بازار است.
جعفری با اشاره به تصمیماتی که روز گذشته در ستاد تنظیم بازار استان گرفته شده است، گفت: توقف قطعه بندی گوشت مرغ و جلوگیری از خروج مرغ کشتار شده به استانهای دیگر از مسائلی است که مورد تاکید و تصویب قرار گرفت.
بیشتر بخوانید
او تصریح کرد: مرغ برای خروج از استان باید مجور از اداره کل دامپزشکی بگیرد اما گاهی در این زمینه قاچاق انجام میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: آمار مشخصی از میزان قاچاق و خروج مرغ از استان چه به صورت زنده و چه کشتار شده نداریم.
جعفری اظهار کرد: تا پایان هفته هم طبق اخبار اعلام شده تصمیمات خوبی در این زمینه برای مدیریت و کنترل گوشت مرغ و قیمت آن در وزارت جهاد کشاورزی گرفته میشود.
او افزود: هم اکنون مشکل اصلی بعد از کشتارگاه و کشتار مرغ است.
راه حل مدیریت عرضه مرغ چیست؟
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: این ماه بیش از ۷.۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان انجام شده و مستند بر این آمار روند جوجه ریزی و تولید در استان عادی است.
جعفری بیان کرد: راه حل مدیریت و کنترل این شرایط سخت گیری در کشور برای تولید، توزیع و انتقال مرغ است.
او با بیان اینکه میانگین قیمت مرغ در خراسان رضوی کمتر از دیگر استانهای کشور است تصریح کرد: همین امر تولیدکنندگان را به انتقال تولید خود و کسب سود بیشتر ترغیب میکند و علاوه بر آن با توجه به نبود قیمت مصوب برای گوشت قطعه بندی شده مرغ رغبت تولیدکنندگان به عرضه اینگونه تولید آن بیشتر است.
مرغداران موظف به عرضه مرغ با نرخ مصوب هستند
محمدرضا اورانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تمامی مرغداران از ۱۵ آذر ماه موظف شدند ۱۰۰ درصد مرغ گوشتی تولیدی خود را با قیمت مصوب به بازار عرضه کنند و بر این اساس قیمت گوشت گرم مرغ برای مصرف کننده هر کیلوگرم ۲۰۴ هزار ریال میباشد.
او افزود: مبنای مقدار مرغ مورد تعهد هر مرغدار، هزار و ۵۰۰ گرم گوشت مرغ به ازای هر قطعه جوجه ریزی اولیه میباشد که این عدد با احتساب ۴۰ روز دوره پرورش، پنج درصد تلفات و ۷۵ درصد لاشه استحصالی در کشتارگاه محاسبه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: از این تاریخ به بعد مرغداران متقاضی مجوز کشتار باید به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند و فاکتور فروش مرغ با نرخ مصوب را ارائه دهند و پس از ارائه تعهد تحویل مرغ با نرخ مصوب با درج تعداد مرغ و مقدار گوشت مرغ مورد تعهد برای صدور مجوز کشتار به دامپزشکی معرفی شوند.
خروج مرغ از خراسان رضوی به دیگر استانها
اورانی بیان کرد: آمار جوجه ریزی نشان میدهد استان هیچ کمبودی در این بخش ندارد اما فاصله نرخ مرغ در خراسان رضوی با نرخ آن در دیگر استانها باعث شده مرغ بیشتری از استان خارج شود.
ضرورت نظارت بر خروج مرغ از خراسان رضویمرتضی اشرفی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این زمینه با بیان اینکه این استان به عنوان یکی از قطبهای تولید گوشت مرغ در کشور با توجه به تولید مازاد بر نیاز، علاوه بر تامین نیاز داخلی، گوشت مرغ را به برخی استانها صادر میکند، گفت: حجم
خروج گوشت مرغ از خراسان رضوی با توجه به افزایش نرخ آن در دیگر استانهای کشور افزایش یافته است.
او افزود: این روند باید از سوی متولیان سازمان صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی استان و دیگر متولیان تحت نظارت جدیتر قرار گیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی به تامین ۱۰۰ درصدی نهاده یارانهای مورد نیاز واحدهای مرغداری اشاره کرد و ادامه داد: سازمانهای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به همین خاطر مکلفند نظارت بیشتری بر توزیع گوشت مرغ و کنترل نرخ آن در سطح بازار داشته و تامین نیاز بازار مصرف استان را در اولویت قرار دهند.
اشرفی بیان کرد: در صورت تداوم وضعیت فعلی تصمیمات و مصوبات خاصی با هدف تامین نیاز مردم در ستاد تنظیم بازار استان گرفته خواهد شد.
شناسایی و برخورد با عرضهکنندگان متخلفبخشعلی بیاتی رئیس اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این زمینه گفت: از ابتدای بهمن ماه تاکنون ۸۸ پرونده تخلف با مبلغ پنج میلیارد ریال از سطح تولید تا عرضه گوشت مرغ در این استان ثبت و به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
او افزود: این تخلفات طی ۴۱۰ مورد بازرسی از کشتارگاهها، کارگاههای تولیدی، عمده فروشان و خرده فروشان گوشت مرغ در استان ثبت شده که شامل گران فروشی، قطعه بندی مرغ و عدم رعایت قیمت مصوب میباشد.
رئیس اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: قیمت هر کیلوگرم شینسل مرغ معادل ۱.۹۷ درصد از کل مرغ برای عمده فروشی ۳۹ هزار تومان و برای خرده فروشی ۴۰ هزار و ۲۰۰ تومان، سینه با استخوان معادل ۱.۲۵ درصد از کل مرغ برای عمده فروشی ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان و برای خرده فروشی ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان، ران معادل ۱.۰۵ درصد از کل مرغ در عمده فروشی ۲۰ هزار و ۷۹۰ تومان و در خرده فروشی ۲۱ هزار و ۴۵۰ تومان، ران سایز مجلسی معادل ۲.۲۴ درصد از کل مرغ در سطح عمده فروشی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان و در خرده فروشی ۲۵ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده است.
بیاتی بیان کرد: هفته قبل به دلیل گران فروشی، قطعه بندی گوشت مرغ در کشتارگاهها و کارگاههای تولیدی کشور از سوی مراجع ذیربط ممنوع شد.
او تصریح کرد: از چند شب گذشته ممنوعیت قطعه بندی به شرط قطعه بندی ۲۰ درصد از کل مرغ کشتار شده روزانه هر واحد، حذف شد، اما ملاک نظارت بر قیمت گوشت قطعه بندی شده مرغ در خراسان رضوی قیمتهای مصوب سازمان صنعت استان است که به همه واحدهای عمده فروشی و خرده فروشی اعلام شده است.
رئیس اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: درج قیمت بر روی بستههای گوشت قطعه بندی شده مرغ و رعایت قیمتهای اعلام شده برای همه عمده فروشان و خرده فروشان ضروری است و با عدم رعایت قیمتها برخورد قانونی میشود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام//ف.ش
انصافم خوب چیزیه!!!!