به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، مرتضی اشرفی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ارسال گوشت مرغ مازاد برنیاز خراسان رضوی به برخی استانها گفت: همچنین حجم خروج گوشت مرغ از خراسان رضوی با توجه به افزایش نرخ آن در دیگر استانهای کشور، افزایش یافته است.
او به تامین ۱۰۰ درصدی نهاده یارانهای مورد نیاز واحدهای مرغداری اشاره کرد و افزود: سازمانهای جهاد کشاورزی و صمت خراسان رضوی به همین خاطر مکلف هستند نظارت بیشتری بر
توزیع گوشت مرغ و کنترل نرخ آن در سطح بازار داشته و تامین نیاز بازار مصرف استان را در اولویت قرار دهند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: سامانه
توزیع کالاهای طرح تنظیم بازار اتاق اصناف مشهد فقط به توزیع سهمیه استان از کالاهای تنظیم بازار اختصاص دارد و بر این اساس هیچگونه موازیکاری با سامانه جامع تجارت ندارد.
اشرفی بیان کرد: "سامانه جامع تجارت" روند را از تولید کالاها تا سطح خردهفروشی آن پوشش میدهد و به همین منظور نرم افزاری طراحی شده تا توزیع کالاهای طرح تنظیم بازار به نحو دقیق تری مورد نظارت قرار گیرد و همه تعاونیها و فروشگاههای زنجیرهای موظف هستند میزان توزیع و قیمت مصوب را در عرضه کالاهای مزبور رعایت کنند.
محمدرضا اورانی رئیس سازمان جهاد کشاوزی خراسان رضوی نیز گفت: هفت میلیون و ۵۴۲ هزار و ۸۷۲ قطعه جوجه ریزی ظرف دی ماه گذشته در استان انجام و به طور متوسط روزانه ۲۵۰ هزار قطعه مرغ کشتار شده است.
او افزود: در یک هفته اخیر نیز روز ۱۶ بهمن ۲۴۰ هزار قطعه، ۱۸ بهمن ۲۴۹ هزار قطعه، ۱۹ بهمن ۲۲۶ هزار قطعه، ۲۰ بهمن ۲۱۹ هزار قطعه، ۲۱ بهمن ۲۳۲ هزار قطعه، ۲۳ بهمن ۱۹ هزار و ۶۹۰ قطعه، ۲۵ بهمن ۱۸۰ هزار قطعه و روز ۲۶ بهمن ماه جاری ۱۴۷ هزار قطعه مرغ در خراسان رضوی کشتار شده است.
او قیمت مرغ زنده را در خراسان رضوی حداقل هر کیلوگرم ۱۴۴ هزار ریال و حداکثر ۱۶۲ هزار ریال کرد و افزود: میانگین قیمت مرغ زنده در این استان از همه استانهای کشور پایینتر است.
رئیس سازمان جهاد کشاوزی خراسان رضوی ادامه داد: آمار جوجه ریزی نشان میدهد که استان هیچ کمبودی در این بخش ندارد، اما فاصله نرخ مرغ در خراسان رضوی با نرخ آن در دیگر استانها باعث شده که مرغ بیشتری از استان خارج شود.
ایرج ناصری مقدم رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی نیز گفت: شرکت تعاونی کشاورزی
کشتارکنندگان طیور به منظور ساماندهی افراد ذابح مرغ از حدود دو هفته پیش با اخذ مجوز از سازمان مرکزی تعاون روستایی فعالیت خود را در این استان آغاز شده است.
او افزود: مجمع عمومی این تعاونی تشکیل و مدیرعامل آن معرفی شده و همچنین تعاونی مزبور دو کشتارگاه در اختیار دارد و قرار است دو کشتارگاه دیگر نیز به تملک خود درآورد.
رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی ادامه داد: تعاونی کشتارکنندگان طیور خراسان رضوی ۴۴ عضو از بین ذبحکنندگان فعال در استان دارد لذا هنوز همه آنها به عضویت این تعاونی درنیامدهاند.