ملکی با اشاره به اهمیت هنر در بسته های یادگیری، فیلم آموزشی خوب را در تربیت کودک موثر دانست.

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در اختتامیه جشنواره فیلم رشد که در سینما فلسطین تهران برگزار شد، با اشاره به قدمت ۴٠ ساله این جشنواره در کشور اظهار کرد: با توجه به قدمتی که این جشنواره دارد باید به ابعاد مختلف آن توجه کنیم و از آورده‌های این جشنواره بهره برداری داشته باشیم.

او ادامه داد: متاسفانه تاکنون بهره برداری لازم از این میراث عظیم فرهنگی و هنری نکردیم و اگر بتوانیم ابن دستاورد‌ها را از حاشیه به متن بیاوریم هنرمندی به خرج داده ایم و اميدوارم كه با كمك همكارانم بتوانيم اين گام را استوار برداريم. 

ملکی با اشاره به اینکه باید جشنواره‌های مختلف رشد از قبیل فیلم، عکس، کتاب رشد همچنین تولید محتوای الکترونیکی وارد برنامه ریزی‌های ما شود، تصریح کرد: سازمان پژوهش اکنون در مرحله تحول، است و باید ببینیم که هنر و فیلم در جغرافیای تحول ما چه جایگاهی پیدا می‌کند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بیان کرد: تحول عمق دارد و عمق فلسفه با تحول رخ می‌دهد همچنین تحول در سیر تکوینی رشد اتفاق می‌افتد بنابراین کشف استعداد تکوینی کودک و نوجوان به وسیله انسان شناسی دینی پدید می‌آید.

ملکی تصریح کرد: عرض تحول به وسیله کشف نظام ارتباطی خود با دیگری رشد می‌یابد و ارتفاع آن با هنر محقق می‌شود و جشنواره بین المللی فیلم رشد می‌خواهد ابزاری باشد که به این ارتفاع توجه ویژه کند.

او با اشاره به اینکه تحول منهای هنر درخت بی هنری است، گفت: ارتفاع در تحول با برنامه هنرمندان ممکن می‌شود و همه هنر‌ها بالا برنده هستند، اما فیلم تاثیرگذاری عمیق تری در پی خواهد داشت.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تاکید کرد: فیلم آموزشی خوب، کودک را آرام می‌کند و اکنون که پرونده جشنواره پنجاهم رو به بسته شدن است باید میثاق ببندیم که بسته‌های تربیت و یادگیری مان خالی از هنر نباشد.

ملکی بیان کرد: برنامه‌ها باید روح هنری داشته باشد تا به تحول ارتفاع بدهد و در سایه برنامه درسی امیدبخش می‌توانیم کودک را رشد دهیم و هنر در این امید بخشی موثر است.

در این اختتامیه همچنین اسامی برگزیدگان جشنواره فیلم رشد اعلام و از آن تجلیل شد که در ادامه آمده است:

برگزیدگان بخش دانش آموزی

دیپلم افتخار و جایزه نقدی رتبه اول بخش دانش آموزی به فیلم داستانی «خاطره می‌سازیم» به کارگردانی ملیکا آقایی؛ دیپلم افتخار و جایزه نقدی رتبه دوم به فیلم مستند «ازدواج‌های مرده» به کارگردانی نگین نجاری؛ دیپلم افتخار و جایزه نقدی رتبه سوم به فیلم پویانمایی «ترس» به کارگردانی محمد سهیل انصاری؛ دیپلم افتخار و جایزه نقدی رتبه سوم به فیلم پویانمایی «انتخاب» به کارگردانی زهرا (مبینا) حمزه اهدا شد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی نیز به فیلم مستند «عبای زرین» به کارگردانی پریا حسین‌زاده و فیلم پویانمایی «نبض» به کارگردانی مریم کریمی اهدا شد.

برگزیدگان بخش معلمان فیلمساز

در بخش ملی معلمان فیلمساز، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم مستند «مهمان» اثر کارگردانی میلاد اسماعیلیان و دانیال اسماعیلیان اهدا شد.

دیپلم افتخار و جایزه نقدی نیز به فیلم داستانی «مثقال» اثر جواد مولانیا و فیلم پویانمایی «زیست شناسان کوچک» به کارگردانی فهیمه ذبیحی سلطانی اهداء شد.

در بخش دانشجو معلمان، نیز دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم مستند «موج اول» به کارگردانی زهرا مسلمی‌پور؛ لوح تقدیر و جایزه نقدی به فیلم مستند «پیر فرهنگ آذربایجان» به کارگردانی فرامرز مهدی‌زاده و فیلم مستند «سه روز و یک قرن» به کارگردانی لطیف فتاحی اهدا شد.

برگزیدگان فیلم‌های بلند داستانی

تندیس زرین و جایزه نقدی در این بخش به فیلم داستانی بلند «پیله و پروانه» به کارگردانی محمد صالحی‌نژاد از ایران اهداء شد.

تندیس سیمین به فیلم داستانی بلند «دوچرخه» به کارگردانی «کانجان کیشور نات» از هندوستان، و دیپلم افتخار به فیلم پویانمایی «مأموریت آب» به کارگردانی «اَلوارو کَسِرِس» از ونزوئلا اهداء شد.

برندگان بخش پویانمایی بین الملل

در بخش پویانمایی بین المللی تندیس زرین و جایزه نقدی به فیلم «قدم یازدهم» به کارگردانی مریم کشکولی‌نیا از ایران؛ تندیس سیمین و جایزه نقدی فیلم «باد‌های پائیزی، باد‌های بهاری و دو کبوتر» اثر صادق جوادی از ایران اهدا شد. همچنین دیپلم افتخار مشترکاً به فیلم‌های «جوجة آشیانه» به کارگردانی «مارات والریویچ ناریمانوف» از روسیه و «ایان، یک داستان تاثربرانگیز» به کارگردانی «اَبِل گولد فَرب» از آرژانتین اهداء شد.

برندگان فیلم‌های داستانی کوتاه

در بخش فیلم کوتاه داستانی تندیس زرین به فیلم «سرآغاز» اثر «ساندیپ کومار ورما» از هندوستان؛ تندیس سیمین و جایزه نقدی به فیلم «وضعیت اورژانسی» به کارگردانی مریم اسمی‌خانی از ایران و یپلم افتخار و جایزه نقدی «سفیدپوش» اثر رضا فهیمی تعلق گرفت.

در ادامه هیئت داوران بخش داستانی کوتاه دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به بازیگر نقش اصلی فیلم «سفیدپوش»، دانش‌آموز امیرعلی رزاقی اهدا کرد.
جوایز بخش مستند کوتاه با حضور محمود رحمانی و محمد عارف داوران این حوزه به برندگان اهداء شد.

برگزیدگان بخش مستند کوتاه

تندیس زرین و جایزه نقدی به فیلم مستند کوتاه «نادره‌کار» به کارگردانی منوچهر مشیری اهداء شد.

تندیس سیمین و جایزه نقدی به فیلم مستند کوتاه «کاک ئیرج» به کارگردانی جمشید فرجوند فردا اهداء شد.

هیئت داوران ضمن تقدیر از فیلم «فقط یک روز دیگر» به کارگردانی «ایوژنی یولیکوف» از روسیه، دیپلم افتخار و جایزه نقدی را مشترک به فیلم‌های «سارِوُ» به کارگردانی محمد عبدالهی، «خانجان» به کارگردانی بابک طاهری اهدا شد. همچنین هیئت داوران بخش مستند کوتاه دیپلم افتخار و جایزه نقدی را به دانش‌آموز «بهدیس سوری نسب» شخصیت اصلی فیلم مستند «نازگل» تقدیم کرد.

برندگان بخش مستند بلند

تندیس زرین و جایزه نقدی به فیلم مستند بلند «یک کاج، صد گنجشک» به کارگردانی سید هاشم مرتضویان، تندیس سیمین و جایزه نقدی به فیلم مستند بلند «مسافر فوکوشیما» اثر معصومه نورمحمدی از ایران اهدا شد. همچنین دیپلم افتخار به فیلم مستند بلند «ماهی کپور» به کارگردانی لورنتسو اسکوارچا از کشور ایتالیا اهداء شد.

هیئت داوران، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش پژوهش را نیز رضا مجلسی برای فیلم مستند «طلارودان» نیز اهداء کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.