به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، وحید خرمی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به ساخت ۷سد لاستیکی در استان ، گفت: در حال حاضر این سدها بین ۵۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت کار دارند.
او با اشاره به ساخت سدهای لاستیکی به عنوان سازههایی منطبق بر محیط زیست ، افزود: سدهای لاستیکی در بستر رودخانهها احداث میشوند و هیچگونه عوارض زیست محیطی از جمله قطع درخت و یا مشکلات مربوط به منابع طبیعی ندارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان گفت: توسعه و بهبود آبیاری اراضی کشاورزی از طریق ایستگاههای پمپاژ در مخزن این سدها و یا کانالهای انحرافی که در ادامه آن احداث میشود، ایجاد بستر مطمئن برای رودخانهها از مزیتهای راه اندازی این سدها است.
خرمی افزود: ممانعت از پدیده کف کنی یا برداشتهای غیر مجاز یا بهم ریختن کف رودخانهها در محدوده سدهای لاستیکی و جلوگیری از پیش روی آب شور دریا از دیگر مزیتهای راه اندازی سدها است.
او گفت: در نقاط مختلف استان ۱۱سد لاستیکی مصوب شده بود که از این تعداد چهار سد لاستیکی طی سه سال گذشته در شهرستانهای لنگرود، آستانه اشرفیه و فومن به بهره برداری رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان افزود: سدهای لاستیکی خالکایی ماسال با پیشرفت فیزیکی ۷۱ درصد، گرگانرود تالش با ۵۸ درصد، فخرآباد رشت ۵۴ درصد، تولم شهر در صومعه سرا ۵۲ درصد، سدهای لاستیکی خانههای اسیبا آستارا با ۴۲ درصد و انبار سر در آستانه اشرفیه با ۱۰ درصد و رادار کوه شهرستان لنگرود با هفت درصد در دست اجرا هستند.
خرمی با بیان اینکه در صورت تخصیص اعتبار به غیر از سدهای انبار سر در آستانه اشرفیه و رادار کومله در لنگرود؛ هفت سد دیگر در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد، تصریح کرد: با تامین اعتبار سدهای لاستیکی انبارسر و رادار کومله، این طرحها نیز در سال ۱۴۰۱ بهره برداری میشوند.
انتهای پیام/م.ع