با تصویب شورای اسلامی شهر مشهد، نرخ کرایه تاکسی‌های سواری در سال آینده ۳۵/۲ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، در صدوبیست‌ و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر مشهد لایحه نرخ کرایه تاکسی‌های شهر مشهد مقدس در سال ۱۴۰۰  تصویب شد.

بر این اساس، به شهرداری مشهد مقدس (سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی) اجازه داده می‌شود مستند به بند ۲۷ ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران با آخرین اصلاحات، نسبت به افزایش نرخ کرایه انواع تاکسی‌های درون شهری در سال ۱۴۰۰، به میزان ۲/۳۵ درصد (میانگین وزنی) به مأخذ کرایه مصوب سال ۱۳۹۹، برابر جدول پیوست (مهر شده توسط شورای اسلامی شهر) و با رعایت تبصره‌های ذیل اقدام نماید.

تبصره ۱- از ساعت ۲۲ الی ۶ به عنوان ضریب شب‌کاری، ۲۰% به نرخ کرایه روز تاکسی در کاربری‌های مختلف اضافه می‌گردد.

تبصره ۲- به شهرداری مشهد مقدس (سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی) اجازه داده می‎شود به منظور تامین هزینه‌های پارکینگ فرودگاه، نسبت به افزایش مبلغ ورودی در خطوط فرودگاه تا سقف ۵.۰۰۰ ریال مازاد بر نرخ مصوب اقدام نماید.

تبصره ۳- به منظور حمایت از حمل و نقل معلولان جسمی حرکتی شدید، به سفر‌های ارائه شده توسط تاکسی‌های مناسب سازی شده، ۳۰% مازاد بر کرایه مصوب به عنوان یارانه شهرداری در چهارچوب ساز و کار مصوب پرداخت یارانه حمل و نقل معلولان، به تاکسیران پرداخت می‌شود.

تبصره ۴- به شهرداری مشهد مقدس (سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی) اجازه داده می‌شود نسبت به تعریف و اجرای کرایه ثابت خطوط شهری بر اساس پالس‌های مصوب کرایه کلاس ۲ شهری، پس از تایید شورای اسلامی شهر مشهد مقدس اقدام نماید.

تبصره ۵- در صورت راه اندازی سامانه الکترونیکی مدیریت اعزام در تاکسیرانی، در شرایط جوی خاص (برفی و یخبندان) و به منظور ترغیب تاکسیرانان به ارائه خدمات، ۲۰% به کرایه مصوب اضافه می‌شود.

تبصره ۶- به شهرداری مشهد مقدس (سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی) اجازه داده می‌شود با توجه به الگوی سفر در منطقه ثامن (خطوط اطراف حرم مطهر رضوی)، برای سفر‌های کمتر از سه کیلومتر، معادل سه کیلومتر مسافت آزاد در تاکسیمتر منظور و کرایه مربوطه در ورودی لحاظ شود.

بیشتر بخوانید

محمدرضا حیدری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در ادامه جلسه شورای شهر مشهد گفت: دغدغه‌های ما برای بافت پیرامون اطراف حرم همچنان باقی است، موضوع طرح اطراف حرم مطهر، موضوع اصلی ما مردم هستند و امیدواریم با هم‌افزایی این موضوع را دنبال کنیم.

او افزود: موضوع طرح اطراف حرم مطهر نیز نکته دیگری است که امروز به آن از نظر مباحثی که به شورای شهر نسبت داده شده است، می‌پردازیم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: نگرانی ما موضوع تحقق‌پذیری طرح است و دغدغه مهم ما همین است. محور موضوع تحقق‌پذیری بوده که با پیگیری و تلاش بسیار زیاد همکاران ما در شورای شهر برخی دغدغه‌ها در مصوبه کمیسیون لحاظ شده است، اما برخی دغدغه‌ها به قوت خود باقی است و دغدغه‌های دیگری نیز همچنان وجود دارد.

حیدری بیان کرد: طرح به نفع مردم است، اما نمایندگان آن مردم نسبت به اطلاعات طرح نامحرم هستند. اشاره شده که اطلاعات به شورا داده شده است، ولی صراحتا اعلام می‌کنم که اطلاعاتی ارائه نشده است و فقط خلاصه گزارشی ارائه شده است که قابل قبول نیست.

او تصریح کرد: قرار بر این شد که مشاور محترم در جلسه‌ای به سؤالات ما پاسخ دهد، ولی این جلسه هرگز برگزار نشد. این مانند تعیین تکلیف برای فرزند یک خانواده است درحالی‌که والدین او کاملا بی‌اطلاع هستند. نقطه انحراف از روزی شروع شد که مسکن و شهرسازی این طرح را به‌عنوان طرح تفصیلی ویژه معرفی کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: ۴ رکن برای تصویب در کمیسیون ماده ۵ وجود دارد شامل نقشه اراضی کاربری، سند دفترچه ضوابط و مقررات، سند تراز مالی و در نهایت مطالعات پشتیبان، که ما این ۴ رکن را ندیده‌ایم. خواست ما این است که این اسناد را رو کنند. آیا اگر نقصی وجود داشت، نتایج را تصحیح خواهند کرد؟! ما تک‌تک طرح‌ها را در فضای عمومی منتشر کرده‌ایم، اما پنهان‌کردن چه چیزی را آشکار می‌کند!

حیدری با اشاره به اینکه سؤال ما این است که این ۴ رکن تا چه اندازه مشاهده می‌شود، اظهار کرد: ۲۵ سال پیش دستگاه‌های دولتی طرحی را تصویب کردند و خودشان منتقد این طرح شدند و حالا باز خودشان طرحی تصویب کردند و مردم و مدیریت شهری را نادیده گرفتند که نوعی عقب‌گرد به گذشته است.
 
احیای مسیر‌های تاریخی

او افزود: نکته دیگر این است که در طرح جدید تثبیت مجاوران شکل خواهد گرفت که سیاست شورای پنجم همین بوده است. دغدغه مجاوران این بود که این وضعیت مناسب زیست نیست. ما برای تثبیت حضور ساکنان شرایط را ایجاد کردیم و مستندات آن وجود دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: در احیای مسیر‌های تاریخی نیز تلاش کردیم و برای این موضوع بودجه تعیین کردیم. ما در این دوره، هم به حفظ منابع دینی و هم نظر مردم پایبند بودیم. به کسانی که به‌دلیل تعهد سازمانی در این طرح مشارکت کردند، می‌گویم که آنچه شما در این طرح با مردم کردید، از خاطر آن‌ها نخواهد رفت و باید برای این فضای قدسی دل بسوزانیم.

حیدری بیان کرد: اما هنوز هم دیر نشده است و برای تحقق‌پذیری طرح باید دل‌سوزی و برای حقوق مردم تلاش کرد. ما منطق و استدلال خودمان را مطرح می‌کنیم، اما آنچه در توان ما نیست به عهده کسانی است که تصمیم‌گیری می‌کنند.

انتهای پیام//ف.ح






اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.