به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا مسیبزاده مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با حضور روسای ادارات قرآن، عترت و نماز استانهای سراسر کشور در خصوص برگزاری پنجمین دوره گردهمایی آموزش و توانمندسازی دوسالانه مدیران مراکز دارالقرآنهای سراسر کشور به میزبانی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران صبح امروز شنبه ۲۵ بهمن ماه در اداره کل قرآن، عترت و نماز معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و از طریق ارتباط زنده در بستر شبکه شاد برگزار شد.
مسیبزاده ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رجب و ایام ولادت امام محمد باقر (علیه السلام) گفت: کارهای ارزشمندی در تامین و تولید محتوا در پایگاهها ۱۷ گانه قرارگاه مجازی قرآن، عترت و نماز با توجه به زیست بوم جدید و پس از شیوع ویروس کرونا در آموزش و پرورش صورت گرفته است اقداماتی از قبیل برگزاری محافل انس با قرآن، جشنهای تکلیف و شکوفایی، چهارمین دوره مسابقات مدیحه سرایی وهمخوانی قرآن کریم به میزبان استان سمنان و سایر فعالیتها صورت گرفت که در این ایام اقدامات در حوزه قرآن، عترت و نماز از اهمیت ویژهای برخوردار بودند.
او افزود: همانطور که میدانید هر دو سال یکبار گردهمایی آموزش و توانمندسازی دوسالانه مدیران مراکز دارالقرآنهای سراسر کشور برگزار میشود و سال آینده نیز گردهمایی روسای ادارات کل قرآن، عترت و نماز استانها و کارشناسان و سراسر کشور با ظرفیت بیش از هزار نفر برگزار خواهد شد.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: از ابتدای سال تحصیلی در مهرماه تلاش شد و تمهید مقدمات صورت گرفت به یاری خداوند و به میزبانی اداره کل آموزش و پرورش شهرتهران و در بستر فضای مجازی افتتاحیه این گردهمایی روز دوشنبه ۲۷ بهمن ماه با حضور وزیر محترم آموزش و پرورش در تالار فرهنگ برگزار میشود که تا روز چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه به مدت سه روز ادامه خواهد داشت که میتوان از آن به عنوان بزرگترین گردهمایی مدیران قرآنی کشور یاد کرد.
او ادامه داد: خوشبختانه طی سالهای اخیر وضعیت دارالقرآنها بیش از گذشته ارتقا یافته است و از ابعاد مختلف فضای مناسبی برای فعالیت دارالقرآنها ایجاد شده است و هدف اصلی از برگزاری چنین برنامههایی جنبه تبلیغی، ترویجی و تجلیل از خادمان و فعالان قرآن کریم و هماهنگیهای مدیریتی و استفاده از مهمترین دستاوردهای قرآنی در سراسر کشور است.
مسیب زاده با تأکید بر اینکه برگزاری برنامهها در فضای مجازی دشوارتر از فضای حقیقی است، اضافه کرد: مراکز دارالقرآنها به عنوان بازوان اجرایی و فکری و عملیاتی در کنار کارشناسان مناطق و رؤسای ادارت فعالیت میکنند.
او ادامه داد: خوشبختانه اکثر استانها در برگزاری پیش اجلاسیههای نماز کاری کارستان کردند و امیدواریم سایر استانهایی که تا کنون موفق به برگزاری این پیش اجلاسیهها نشده اند تا ۱۵ اسفندماه سال جاری این پیش اجلاسیهها را برگزار کنند.
مسیبزاده تصریح کرد: همواره تأکید ما بر حفظ قرآن کریم با اولویت جزء سیام قرآن بوده است که یکی از فعالیتهای جدی وزارت آموزش و پرورش است. ضمناً حسب هماهنگی به عمل آمده یکی از دستورجلسات شورای آموزش و پرورش استانها، این است که طرح ملی حفظ قرآن و طرح مبین جزء دو دستور مهم کاری آنان ست، لذا از رؤسای ادارات میخواهم تا این دو موضوع را همواره از شورای آموزش و پروش استان هایشان پیگیر باشند.
مسیب زاده یادآور شد: در پنجمین دوره گردهمایی آموزش و توانمندسازی مدیران مراکز دارالقرآنهای سراسر کشور بیش از ۹۰۰ نفر شرکت خواهند کرد که ۷۵۰ نفر از آنها مدیران مراکز دارالقرآنها و ۱۵۰ نفر نیز از کارشناسان قرآن، عترت و نماز استانها هستند.
او گفت: وظیفه داریم مدیران برگزیده را شناسایی و از زحمات آنها تقدیر کنیم در ضمن با توجه به شرایط کرونایی و پیش بینی این وضعیت تا یکسال آینده توسط کارشناسان لازم است با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی برنامههای خودمان را مدیریت کنیم.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در این گردهمایی علاوه بر حضور مسئولان برجسته آموزش و پرورش و کشور از اساتید برجسته در حوزه قرآن، عترت و نماز استفاده شده است و همچنین یک کار ویژه که در این دوره صورت میگیرد تجربه گردانی و استفاده از تجربیات برتر مدیران دارالقرآنها در تامین فضا، تجهیزات و جذب مخاطب است که به طور مثال یکی از دارالقرآنهای کشور توانسته است با توجه به شرایط موجود حدود ۱۲ هزار قرآن آموز جذب کند که این تجربه بسیار ارزشمندی است که باید از روشها و شیوههای نوین این دارالقرآن در جذب مخاطب استفاده شود.
او با اشاره به برنامههای جانبی این گردهمایی، اضافه کرد: زیارت مجازی حرم مطهر امام علی بن موس الرضا (علیه السلام)، بازدید مجازی از برج میلاد و سایر برنامههایی که به صورت حضوری برای این گردهمایی در نظر گرفته میشد، به صورت مجازی برگزار میشود.
در ادامه این جلسه میکائیل باقری، معاون ادارهکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش و قائم مقام ستاد برگزاری این گردهمایی گفت: تجربیات ارزنده در حوزه مجازی اعم از برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی به همت خراسان رضوی و شهرستانهای استان تهران و مسابقات مدیحهسرایی و همخوانی به میزبانی سمنان بدست آوردیم و این تجربیات نشان داد که برگزاری مانور پیش از آغاز این گردهماییها موجب موفقیت و آمادگی بیشتر شرکتکنندگان دوره میشود؛ بنابراین پیش از این گردهمایی، مانوری، روز یکشنبه ۲۶ بهمنماه در قالب دو گروه مدیران و کانال تلاش هوشمندانه (ویژه کارشناسان و رؤسای ادارات) برگزار میشود.
او گفت: در این گردهمایی تعدادی از فیلمهای برگزیده کوتاهی که از مدیران دارالقرآنهای مجهز و دارای تجربیات موفق استانها دریافت کرده ایم را پخش میکنیم.
در پایان نیز رضا بهشتی باویل، معاون اداره اقامه نماز نیز بر ضرورت توانمندسازی کارکنان به منظور ایجاد سازمان توانمند، تأکید کرد و گفت: هنگامی که کارشناس و مدیر موفق در دارالقرآن داشته باشیم، منجر به دارالقرآن موفق میشود بنابراین توانمندسازی و نیروی انسانی مهمترین ابزار رقابتی به شمار میرود. یک نیروی انسانی اگر توانمند باشد آن هنگام است که شایستگی وی افزایش پیدا میکند و موجب خلق ایدههای ناب و جدید میشود بنابراین یکی از راههای رسیدن به برتری در سایه توانمندسازی نیروی انسانی است و افزایش شایستگی قطعا منجر به خلق ارزش و حل مشکلات از طریق هم افزایی و ایجاد تعامل بین افراد در گروه میگردد و در نتیجه منجر به بهبود یک فعالیت برای رسیدن به یک هدف یا ارزشهای مشترک خواهد شد.
او در ادامه به برگزاری جشنواره کشوری «شدهام ۹ ساله» در ۲۱ اسفندماه در حرم حضرت معصومه (س) اشاره کرد و گفت: این جشنواره ویژه دانشآموزان دختر پایه سوم ابتدایی در نظر گرفته شده است. همچنین اجلاسیه نماز دانشآموزی هر ساله از سوی ستاد اقامه نماز به صورت متمرکز برگزار میشود. امسال طی رایزنیهای انجام شده قرار است بخش دانش آموزی آن به میزبانی استان یزد برگزار شود و امیدست که با همکاری و تعامل خوب، شاهد برپایی پرشکوه آن باشیم.
انتهای پیام/