امید گیلانپور معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت هزار و ۲۰۰ تن بذر پایه علوفه در گمرک اظهار کرد: با هماهنگیهای صورت گرفته با بانک مرکزی و وزارت صمت، بذرها از گمرک خارج شده و در اختیار بخش تولید قرار میگیرد.
او افزود: بنابر مکاتبات صورت گرفته حداکثر ظرف یک هفته آینده بذرها در دستور کار کارگروه تنظیم بازار قرار میگیرند و مشکل حل میشود.
گیلانپور ادامه داد: با پرداخت مابه التفاوت ارز، شرکتها نسبت به توزیع بذر اقدام میکنند.
معاون وزیر جهاد گفت: در شرایطی که ارز ۴۲۰۰ تومانی نداریم و ارز نهاده به نیما تبدیل شده، مابه التفاوت آن باید پرداخت شود. هر چند برای برخی نهادههای کشاورزی که قابلیت تحمل این شرایط را ندارند، حداقل در کوتاه مدت مجبور به حمایت هستیم تا تولید استمرار یابد.
معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی ادامه داد: بنابر مکاتبات صورت گرفته حداکثر ظرف یک هفته آینده مشکل بذرها حل میشود.
پیش از این گیلانپور معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با ارسال نامهای به معاون بانک مرکزی درباره لزوم حمایت از کشاورزان دیم کار علوفه و عدم دریافت مابه التفاوت ارز نوشته بود:
«احتراماً به استحضار میرساند یکی از طرحهای مهم و اساسی کشور بهبود تناوب زراعی و ارتقای بهرهوری در دیم زارهای کشور با اهداف تولید علوفه استفاده از بهینه از آب سبز، بهبود تناوب زراعی و پایداری تولید و بالاخره بهبود معیشت ضعیفترین بهره برداران کشاورزی است.
پس از ۴ سال مطالعه و بررسی میدانی از جمله سازگاری ارقام و محصولات متناوب در استانهای دیم کار خوشبختانه نتایج بسیار مطلوب و مورد استقبال زارعان قرار گرفت، مهمترین رکن اجرای این طرح توسعه کشت محصولات علوفهای است و کلید موفقیت آن تامین ارقام مناسب و بذر کافی برای زارعی در اقالیم سرد و معتدل و گرم کشور است.
علیهذا از سال گذشته به پیشنهاد این وزارتخانه شرکتها اقدام به واردات بذور محصولات علوفهای عمدتاً جدید برای مناطق دیم کرده و علیرغم تهیه مقدمات امر در سال گذشته به واسطه مشکلات ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ در بخش حمل و نقل و مسدود شدن مرزهای بینالمللی، ورود محمولههای بذر به کشور به سال ۱۳۹۹ موکول و مقارن با تغییر گروه کالایی بذر از گروه ۱ به ۲۱ شد.
با توجه به اینکه بذور با ارز ترجیحی وارد کشور شده و عمدتاً جهت تولید بذر و استفاده در مناطق محروم برای اقشار ضعیف کشاورزان دی ماه برگزار شده است، خواهشمند است ترتیبی اتخاذ فرمایید تا کالاهای مشروحه ذیل از شمول دریافت مابه التفاوت ارز معاف شوند و در توضیح این بذور تحت نظارت کامل این وزارتخانه موضوع نامه شماره ۱۳۱۱۵/۷۰۰ مورخ ۱۳۹۹/۷/۲۷ با قیمت مصوب توسط سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده صورت خواهد گرفت.
در پایان مجدد تأکید میشود خرید و جذب بذور مورد نظر قیمت تمام شده با ارز نیمایی توسط کشاورزان عملاً غیر ممکن است. اجرای توسعه کشور علوفه در مناطق دیم که نقش بسزایی در کاهش میزان واردات علوفه به کشور را دارد با مشکل مواجه خواهد بود خواهشمند است.»
انتهای پیام/