امسال با وجود اعتراض های شدید کشاورزان به اجرای قانون خرید تضمینی، دولت در ۱۲ آذرماه قانون اصلاح خرید تضمینی را ابلاغ کرد که متاسفانه تاکنون خبری از تشکیل شورای قیمت گذاری نیست.

اصلاح قانون خرید تضمینی به کجا رسید؟/مصوبه الگوی کشت با اصلاح قانون خرید تضمینی قابل اجراستبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،طی سال‌های اخیر، نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی با بی اعتنایی به قانون خرید بعد از زمان کشت، بدون توجه به هزینه‌های تولید و تورم اعلام می‌شد که این امر با واکنش شدید جامعه کشاورزی رو به رو بود چرا که کشاورزان به رغم مشقت‌های فراوان تولید، عایدی چندانی ندارند.

امسال با وجود اعتراض‌های شدید کشاورزان به اجرای قانون خرید تضمینی، در نهایت دولت در ۱۲ آذرماه قانون اصلاح خرید تضمینی را ابلاغ کرد و اجرای این قانون در سال زراعی جدید را لازم الاجرا دانست که متاسفانه تاکنون خبری از تشکیل شورای قیمت گذاری نیست.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که برای نخستین بار در سال جهش تولید، کشاورزان در تعیین سرنوشت خود به طور قانونی صاحب رای و تضمیم شدند که این موضوع در استمرار پایداری تولید و خودکفایی محصولات استراتژیک تاثیر بسزایی دارد، چرا که طی سال‌های گذشته اعلام نامناسب قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی بدون توجه به هزینه‌های تولید زمینه را برای خروج غیرقانونی محصولات و استفاده به عنوان خوراک دام و طیور به همراه داشت و کار را به جایی رساند که دولت برای تامین ذخایر استراتژیک خود مجبور به واردات گندم از کشور‌ها بیگانه و خروج ارز از کشور شد.

به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین جزئیات اصلاح قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی و تاثیر اجرای آن در پایداری تولید و خودکفایی محصولات استراتژیک به منظور افزایش ضریب امنیت غذایی و بی نیازی از واردات با خبر شویم:

کشاورزان برای نخستین بار در تعیین سرنوشت خود سهیم شدند

مسعود اسدی رئیس مجمع هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر اصلاح قانون خرید تضمینی بر پایداری تولید اظهار کرد: اصلاح قیمت قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی جدا از آثار مثبتی که در تولید و بحث حمایت از کشاورزان دارد، یک اقدام تمدنی و تاریخ زا هم‌ هست چرا که در طول چند هزار سال حاکمیت در کشور برای نخستین بار کشاورزان در تعیین سرنوشت خود به طور قانونی صاحب تصمیم‌می شوند.

وی افزود:با اتخاذ تصمیم ارزشمند مجلس شورای اسلامی برای نخستین بار کشاورزان و نمایندگان آن‌ها در تعیین قیمت محصولات کشاورزی نقش خواهند داشت که این اقدام در منطقی کردن نرخ‌های تضمینی تاثیر بسزایی دارد.

اسدی در واکنش به اجرای قانون خرید تضمینی طی چند سال اخیر بیان کرد: طی چند سال اخیر دولت‌ها بر مبنای وضعیت اقتصادی خود، نرخ ناعادلانه محصولات کشاورزی را اعلام کردند که در نتیجه ناپسندی همچون فروش محصولات به عنوان خوراک دام را به همراه داشته است.

رئیس مجمع هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی ادامه داد:با توجه به جایگزینی محصولات کشاورزی به عنوان خوراک دام و طیور نیازی به واردات نداریم و متاسفانه دولت با پرداخت ارز و خروج آن از کشور چاره‌ دیگری ندارد.

وی با انتقاد از تاخیر دولت در قیمت گذاری محصولات کشاورزی بیان کرد: همه ساله دولت موظف است قبل از آغاز کشت، قیمت منطقی محصولات را اعلام‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: اصلاح قانون خرید تضمینی اقدامی مثبت در سال جهش تولید ملی است که در تولید ملی نقش مهمی ایفا می‌کند.


بیشتر بخوانید


نقش پررنگ کشاورزان در اصلاح قانون خرید تضمینی

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، بابیان اینکه اعلام قیمت نامناسب خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سنوات گذشته با انتقاد شدید کشاورزان روبرو شد، اظهار کرد: طی چند سال اخیر کشاورزان به نحوه تعیین قیمت خرید محصولات کشاورزی انتقاد داشتند و معتقد هستند که قیمت‌ها متناسب با هزینه‌های واقعی تولید محاسبه نشده است.

وی افزود:اگرچه در قانون خرید تضمینی به صراحت اعلام شده که نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از شروع سال زراعتی باید اعلام شود، اما متاسفانه با بی توجهی به قانون خرید در سال‌های اخیر، نرخ خرید تضمینی بعد از شروع فصل کشت اعلام می‌شد که کشاورزان بدون اطلاع از قیمت‌ها اقدام به کشت می‌کردند که در بسیاری از مواقع نرخ اعلامی مورد رضایتشان نبود.

حسینی با اشاره به اینکه کشاورزان در گذشته در قیمت گذاری نقشی نداشتند، بیان کرد: علی رغم آنکه نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در اکثر مواقع مورد رضایت کشاورزان نبود، اما به سبب اعلام نرخ بعد از فصل کشت، تولیدکنندگان چاره‌ای نداشتند.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: در اصلاحیه قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، نقش کشاورزان پررنگ دیده شده است، چرا که کشاورزان برای بهبود وضعیت اقتصادی تلاش می‌کنند که قیمت‌ها متناسب با هزینه‌های واقعی تولید اعلام شود زیرا در شورای قیمت گذاری وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان و نظام صنفی نقش اصلی را دارند.

به گفته وی، اعلام قیمت متناسب با هزینه‌های تولید در افزایش بهره وری، تولید، خودکفایی و استمرار خودبسندگی نقش اساسی دارد.

حسینی با تاکید بر این مسئله که اعلام قیمت منطقی خرید تضمینی بر پایداری تولید نقش بسزایی دارد، بیان کرد: با اصلاح قیمت خرید تضمینی، محصولات کشاورزی باید به گونه‌ای قیمت گذاری شود که حقوق مصرف کننده و تولیدکننده در آن لحاظ شود چرا که این امر منجر به پیشرفت بخش کشاورزی می‌شود.

مشاور ارشد نظام صنفی با بیان اینکه با اعلام‌منطقی قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی، الگوی کشت قابل اجراست، تصریح کرد: با شورای قیمت گذاری صحیح، الگوی کشت قابلیت اجرا دارد چرا که یکی از ابزار‌های مهم و تاثیر گذار در مصوبه الگوی کشت، قیمت گذاری مناسب و منطقی محصولات کشاورزی است.

نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اصلاح می‌شود؟

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قانون جدید خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی جدید قابل اجراست، اظهار کرد: قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی متناسب با هزینه‌های تولید، تورم و قیمت مبادله کالای خارجی باید قیمت گذاری شود.

وی افزود: در حال حاضر وزیر جهاد کشاورزی در تلاش است تا شورای قیمت گذاری برای سال زراعی جدید تشکیل شود تا وزیر جهاد کشاورزی بر مبنای تصمیم نظر شورا، قیمت خرید محصولات را ابلاغ کند.

ایمانی با بیان اینکه با اجرای قانون خرید تضمینی وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورا باید پاسخگو باشد، بیان کرد: اگر کسی مدعی باشد که نرخ خرید محصولات واقعی نیست، وزیر جهاد باید پاسخگو باشد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان تصریح کرد: با وجود افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت نهاده‌های تولید اعم از بذر، سم، کود و تورم باید منتظر ماند و دید که شورای قیمت گذاری چه نرخی را برای سال آینده اعلام می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
شجاع الدین
۱۶:۲۲ ۲۰ دی ۱۳۹۹
خسارت سیل دو سال پیش کجارفت چرا کشاورز نهاده هارو گرانتر بگیره با قیمت پائین ازش خریداری کنن
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۰۸ ۲۰ دی ۱۳۹۹
من که گندم نمیکارم با این قیمت ، دیوانه که نبستم کیلویی ۶۰۰۰ تومن برام بیفته کیلویی ۴۰۰۰ تومن بفروشم
Iran (Islamic Republic of)
فرجام کونانی
۱۰:۵۷ ۲۰ دی ۱۳۹۹
متاسفم برا این دولت گندم خارج خوبه بخره ۶۰۰۰ تومن گندم ما جو شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۸ ۲۰ دی ۱۳۹۹
بیاد فیلم دوران بچگی میفتم کارتون رابین هود اونجا که داروغه وایکینگهام خواسته کمک ب کنه ب فقرا ی سکه از بالا انداخت کف کاسه رابین هود دوتا سکه باهاش اومد بالا ..
یعنی در اصل 3 سکه کاسب شد الانم وضعیت ما همینه چند تومن گذاشتن رو قیمت گندم از اونور همچی ازاد وچندبرابر شده یعنی در اصل هیچی..قبلا ی کشاوز کم توان هم میتونست
کشت بکنه الان دیگه واسش مقدور نیست کود 50 هزاری شد 500 هزار دادن ازمایشگاه گفتن ی ذره کود نداره امسال همه گندم بدونه کود کشت کردن که این یعنی کاهش بازده عملکرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۲ ۲۰ دی ۱۳۹۹
دولت دل خوش به سطح زیر کشت گندم نباشد. هیچ کشاورزی گندم را با نرخ 4000تومن نمیفروشه وقتیکه 5500تومن هزینه تولیدش هست. قاچاق کندم و خوراک دام تنها راه کشاورز در این شرایط بی اعتنائی دولتمردان بی اهمیت و بی اطلاع از وضعیت کشاورزان است. کشاورزان ما از اقشار فقیر و بدبخت جامعه شدنه از بی عرضگی و نگاه وارداتی دولتمردان شیک پوش و نادان
Iran (Islamic Republic of)
نا
۰۰:۰۴ ۲۰ دی ۱۳۹۹
با سلام متاسف میشم برای این دولت که ارادت خاصی داشتم ولی دولت از گندمکار بدبخت گندم اش رو ۲۵۰۰ میخره و پولش رو چن ماه دیگه واریز میکنه ولی در موقع کاشت یک دفعه قیمت رو چنان بالا میبرن که خود همون کشاورز که حتی پول گندم اش رو نگرفته بذر گندم خودش رو از دولت یا بازار آزاد تا ۶ تومن میخره ک چاره نداره.این همه مجتهد عادل چگونه این قاعده و بی عدالتی رو توجیه میکنن؟؟؟ دادستان شریف میتونه وارد بشه و حکم بده که مابالتفاوت گندم رو به کشاورزان عودت بده .
Netherlands
محمد
۲۱:۳۶ ۱۹ دی ۱۳۹۹
گندمی که برداشت کردیم رو دولت ازمون خرید به قیمت کیلویی 2500 تومان اونم بعد چن ماه واریز کرد و موقع کشت بذر رو از خود دولت خریدیم 5000 تومان
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۲۱:۳۲ ۱۹ دی ۱۳۹۹
نرخ گندم بایبشه کیلویی ۶۰۰۰ تومان
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۲۶ ۱۹ دی ۱۳۹۹
واقعا هزینه های کشاورزی خیلی بالا رفته دولت باید قیمت نهاده ها را پایین بیاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۱۹ دی ۱۳۹۹
اکثرکشاورزان به دلیل بالا بودن قیمتها رغبتی به استفاده ازکودشیمیایی ،سموم دفع آفات و مبارزه باعلفهای هرزراندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۹ ۲۰ دی ۱۳۹۹
کاملا درسته واین در عمل یعنی کاهش بسیار شدید بازده در هر هکتار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۱۹ دی ۱۳۹۹
نتنها بذر .کود. سم بلکه هزینه تراکتور برای کشت و سمپاشی. کمباین. کارگر و .... چند برابر شده از این ور ۲ هزار رو قیمت میکشن از این ور ۵ هزار از جیبش می دزدند. علی برکت الله...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۱۹ دی ۱۳۹۹
چهلودوسال دروغ زمین زدنه بخش کشاورزی خراب کردن اقتصاد تورم غول پیکر بیچاره شدن ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۱۹ دی ۱۳۹۹
سلام.شبکه پخش مستقیم حرم امام حسین علیه السلام کی فعال می‌شود؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۱۹ دی ۱۳۹۹
فقط دلال ها سود میبرن با انبار کردن دست رنج کشاورز
Iran (Islamic Republic of)
نادر
۱۹:۲۱ ۱۹ دی ۱۳۹۹
امسال زعفران کاران هم کلی ضرر کرد ن وسال آینده کشت این محصول هم کمتر خواهد شد وافغانستان وچین جای ایران را در بازار بین المللی خواهند گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۱۹ دی ۱۳۹۹
قاچاق ضرر بزرگی به اقتصاد وارد اورده
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۱۷:۰۶ ۱۹ دی ۱۳۹۹
با این وظعیت! سال آینده، هیچ کشاورزی به دولت گندم نمیفروشه! یعنی بحران گندم
آخرین اخبار