به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین تکریم خادمان قرآن کریم که با حضور رئیس جمهور برگزار میشد، گفت: در کشور ما در حوزه هنرهای مختلف اتفاقات قابل توجهی در زمینه قرآن در چهل سال اخیر روی داده و یکی از آنها برگزاری جشنوارهای با عنوان روایت است. حداقل ده هزار حافظ قرآنی در کشور داریم؛ البته این رقم بین ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر هم عنوان میشود. زمانی ایران به کم توجهی به حفظ قرآن متهم بود، اما هم اکنون قاریان ایرانی در مسابقههای قرآنی در جهان به جایگاهی ممتاز و متمایز دست پیدا کرده اند. به نظر میرسد بخشی از دیپلماسی امروز کشور ما در جهان، با مقوله تلاوت و حافظان قرآنی به وجود آمده است.
وی افزود: علاوه بر رادیو و شبکه قرآن سیما، بیش از ۲۰ نشریه پژوهشی و ۲۰ نشریه علمی - ترویجی در حوزه قرآن کریم منتشر میشوند و از این طریق فرصتهایی برای ترویج مفاهیم قرآن در کشور فراهم شده است. پیش از انقلاب اسلامی، تعداد معدودی ترجمه قرآن کریم منتشر میشد اما پس از انقلاب این تعداد به حدود ۲۰ ترجمه رسیده است؛ آن هم ترجمههایی خوب و قابل توجه.
صالحی تصریح کرد: امروز فضای مجازی هم نقش برجستهای در معرفی مفاهیم قرآنی دارد؛ چنانچه با فراگیر شدن کرونا و محدودیت در برگزاری برخی مراسم های مذهبی و قرآنی، باز هم خللی در این امور ایجاد نشد. استفاده از فضای مجازی آن هم برای برنامههای متعدد در دوران کرونا، در بخش قرآنی هم دیده شد؛ برای مثال خانههای قرآنی و چهلچراغ آسمانی از جمله رویدادهای قرآنی بودند که در دوران کرونا در فضای مجازی شکل گرفتند. مقدمات راه اندازی سامانه جامع آموزش قرآن کریم هم در چند سال اخیر فراهم شد و به زودی از این سامانه بهره برداری میکنیم. به طور کلی، نهادهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسههای مردمی از بستر فضای مجازی برای تولید و عرضه برنامههای قرآنی به خوبی استفاده کرده اند.
وزیر ارشاد در پایان گفت: در مجموع خدمات چهل سالهای از سوی جامعه قرآنی کشور شکل گرفت که همه آنها، ایده برگزاری مراسم تکریم خادمان قرآنی را ایجاد کرد؛ امروز بیست و پنجمین و بیست و ششمین دوره تکریم خادمان قرآنی را برگزار می کنیم تا از خدمات ارزنده فعالان عرصه قرآن کریم، قدردانی شود.
گفتنی است؛ در این مراسم برگزیدگان سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به صورت همزمان معرفی و تجلیل شدند:
برگزیدگان دوره بیستوپنجم
معتز آقایی در بخش حفظ کل قرآن
محمدرضا افشاری در بخش خوشنویسی
سیدرضا هاشمزاده در بخش امور هنری
حجتالاسلام محمدعلی نظامزاده در بخش مدیریت قرآنی
حسن ربیعیان در بخش قرائت قرآن کریم
سید محمدرضا امام در بخش آموزش و داوری
سیدرضا مؤدب در بخش تحقیق و پژوهش
برگزیدگان دوره بیست و ششم
محمدمهدی بحرالعلوم در بخش حفظ کل
صالح اطهری فرد در بخش قرائت
مهدی محمدی در بخش مدیریت قرآنی
مصطفی اشرفی در بخش خوشنویسی
معصومه عباس نظری در بخش آموزش و داوری
انتهای پیام/