فقهی‌زاده در نشست خبری امروز خود، درباره برگزارنشدن مراسم تجلیل از خادمان قرآنی در نمایشگاه قرآن توضیحاتی داد.

آغاز نشست خبری فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت ارشادبه گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دقایقی پیش آغاز شد.

فقهی زاده در این نشست خبری، درباره علت برگزار نشدن مراسم تجلیل از خادمان قرآنی در نمایشگاه قرآن گقت: ما مدتی قبل از ماه رمضان، مکاتباتی را برای برگزاری این مراسم در نمایشگاه قرآن داشتیم و به صورت قطعی هم حضور رئیس جمهور در این مراسم را مطرح نکرده بودیم. البته در بسیاری از دوره ها رئیس‌جمهور به عنوان یک مقام عالی رتبه در این مراسم حاضر بوده است؛ اما امسال این اتفاق رخ نداد و برگزاری این مراسم در نمایشگاه به نتیجه نرسید. این را به پای اشکال نمایشگاه قرآن نگذارید؛ چرا که این مراسم در سال های گذشته جدا از نمایشگاه قرآن کریم برگزار شده است. امیدواریم تا پیش از پایان تابستان، بتوانیم مراسم تجلیل از خادمان قرآنی را برگزار کنیم.

وی در تشریح رویکردهای نمایشگاه قرآن امسال بیان کرد: ما سه رویکرد اصلی را برای برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه قرآن کریم متناسب با اهدافمان دنبال کردیم. اول؛ ایجاد تعامل سازنده با بدنه نخبگانی فعالان قرآنی در سطح ملی بود. رویکرد دوم برنامه محوری با رویکرد تحول و نوآوری بود.  اگر این رویکردها را در کنار هدف اصلی برگزاری بیست و ششمین ننایشگاه قرآن کریم بگذاریم، می توان گفت هدف اصلی ما جریان‌سازی موثر فکری، فرهنگی و علمی در عرصه فعالیت های قرآنی کشور بوده است. ورود به عرصه های جدید گفتمان تخصصی میان نخبگان حوزه پژوهش قرآنی در سطح ملی و فرا ملی، دیگر رویکرد ما بود.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد عنوان کرد: در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم امسال چند کلان برنامه و اقدام اساسی را شاهد بودیم. نخستین اقدام تقویت حضور طیف علمی و تخصصی حوزوی - دانشگاهی در نمایشگاه و تقویت جنبه های محتوایی نسبت به سال های گذشته بود. همچنین اجرای برنامه های تخصصی و نیمه تخصصی، برگزاری سمینارهای مختلف در ارتباط با قرآن پژوهان برجسته خارجی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، استفاده گسترده از ظرفیت فضای مجازی و تکنولوژی نوین از دیگر اقدامات ما بود.

فقهی زاده تصریح کرد: در نمایشگاه بیست و ششم، سامانه اطلاع رسانی نمایشگاه برای نخستین بار فعالیت خود را آغاز کرد. همچنین راه‌اندازی باشگاه مجازی این سامانه که مخاطبان بسیاری را جذب کرد، از دیگر دستاوردهای بیست و ششمین نمایشگاه قرآن کریم بود. راه اندازی فروشگاه مجازی هم برای نخستین بار بود که البته در ماه های بعد از نمایشگاه قرآن هم فعالیت خود را ادامه می دهد.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در خصوص اشکالات نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عنوان کرد: یکی از اشکالات نمایشگاه قرآن کریم غیبت نهادهای اصلی قرآنی کشور در برگزاری بزرگترین نمایشگاه قرآنی است. ما شاهد حضور موثر و برنامه و اعتبار و بودجه ای از طرف نهادهای بزرگ قرآنی نبودیم و جای آنها خالی بود. دومین اشکال محدودیت های اعتباری و بودجه ای قابل توجه وزارت ارشاد در حوزه معاونت قرآن و عترت برای رقم زدن این رویداد نمایشگاهی بود.

وی افزود: نشان دادن فعالیت‌ها و قابلیت‌های قرآنی بین المللی در کشور، یکی دیگر از اقدامات بود که به خاطر محدودیت‌های ما در این بخش به خصوص در راستای موضوعات فرهنگی و اعتقادی پرشور نبود، اما خوب بود که بعد از یک دوره تعطیلی توانستیم در این بخش موفق باشیم و این بخش برگزار شود. امسال همچنین، راه اندازی کمیته‌های مستقل همچون آموزش و پژوهش رسانه و فضای مجازی و کمیته عترت را شاهد بودیم.

او تصریح کرد: هدف ما این است که با یک برنامه ریزی خوب از اعتبارات بودجه‌ای برای رقم زدن یک رویکرد فاخرتر در نمایشگاه بعدی از نهاد‌های گوناگون از جمله وزارت کشور، وزارت علوم و شهرداری استفاده کنیم.

فقهی زاده در خصوص دبیرخانه و برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در مکان‌های دیگر بیان کرد: ما قصد داریم برای دستیابی به اتفاقات جدید و اقدامات فاخر در نمایشگاه برنامه ریزی کنیم تا دایره زمانی و مکانی نمایشگاه قرآن حداقل در دو پایتخت به غیر از تهران برگزار شود. تصمیم ما براین است که در سال ۹۸ یا ۹۹ نمایشگاهی در قالب‌های مختلف هم از منظر مکانی و هم زمانی رقم بزنیم که از این رو نمایشگاه به بخش‌های مختلف در قالب کوچک‌تر تقسیم شود.  یکی از استان‌هایی که قرار است در آن نمایشگاه برگزار شود، -ولی هنوز قطعی نشده است- مشهد مقدس خواهد بود، زیرا این شهر پایگاه معنوی، علمی و دانشی به همراه ارتباط بین المللی است. استان دوم هم هنوز مشخص نشده است

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد افزود: قصد داریم برای اولین بار، وارد فاز تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن کریم شویم. از حالت شعار خارج شویم و به سمت عملیاتی کردن این دبیرخانه برویم. از امروز دبیرخانه نمایشگاه قرآن شروع به کار خواهد کرد و ما به دنبال ایجاد سامانه ای برای انجام اقدامات عملیاتی خود هستیم. همچنین سعی کردیم اطلاعات علمی و فرهنگی تولید شده در بیست و ششمین نمایشگاه قرآن را در قالب کلیپ، تابلو و نرم افزار در این سامانه به تصویر بکشانیم، هدف ما این است که با پایان نمایشگاه قرآن دستاورد‌های آن به فراموشی سپرده نشود و آنچه قابلیت بازپخش و باز تولید دارد را مجدداً عرضه کنیم تا نمایشگاه قرآن کریم احیا شود.

وی در خصوص عدم پخش فیلمی از قرآن شناس ژاپنی در نمایشگاه قرآن کریم اظهار کرد: فیلم ایزوتسو هنوز مراحل کامل خود را نگذرانده و قرار است طرف قرارداد مراحل پایانی را مذاکره کند و چنانچه موانع برطرف شود، سال آینده این فیلم ارائه می‌شود.

او در مورد یارانه‌های پرداختی در نمایشگاه قرآن کریم گفت: یکی‌از اقدامات مهم ما در این دوره ارسال بخشی از یارانه‌های نمایشگاه قرآن کریم به سایر استان‌ها بود. در ۱۲۳ شهر و ۱۶ استان ما جشن قرآن داشتیم و به فعالان قرآنی استان‌ها این مبلغ را ارسال کردیم. البته در این خصوص کار‌های تحقیقاتی زیاد انجام شد تا ببینیم به چه کسانی یارانه بدهیم. در باشگاه همراهان نمایشگاه قرآن کریم به ۳۲هزار نفر یارانه پرداخت کردیم که مبلغ آن ۲۳۰میلیون تومان بود.

 

انتهای پیام/

غیبت نهادهای قرآنی مهم‌ترین مشکل نمایشگاه قرآن

 

 

برچسب ها: وزارت ارشاد ، قرآن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۰۴ تير ۱۳۹۷
ای بابا کاش برگزار میشد
آخرین اخبار