به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اعلام اینکه در حال حاضر ظرفیت سردخانههای آذربایجان شرقی برای نگهداری انواع محصولات کشاورزی ۴۰۰ هزار تن است، گفت: در سال آینده با تکمیل واحدهای در حال احداث، ظرفیت نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانههای استان به ۷۰۰ هزار تن خواهد رسید.
فتحی با اشاره به تنوع محصولات تولیدی آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی، گفت: با توجه به اینکه ۲۰ درصد کالاهای صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی به محصولات کشاورزی اختصاص دارد، افزایش ظرفیت سردخانههای استان ضروری است.
او گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از ۲۰ درصد محصولات کشاورزی صادراتی استان مربوط به محصولات فرآوری شده در واحدهای تبدیلی و تکمیلی است و با برنامه ریزیهای دقیق میتوان این جایگاه را بهبود بخشید.
او با بیان اینکه وقتی محصولات بدون فرآوری، خام و به صورت اولیه صادر شود، ارزش افزوده نداشته و ارزآوری چندانی نخواهد داشت،گفت: ظرفیت واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان برای تولید محصولات لبنی مناسب بوده و نیازی به ارسال به سایر استانها دیده نمیشود.
فتحی از کسب رتبه اول آذربایجان شرقی در صنایع تبدیلی و بسته بندی محصولاتی همچون عسل در کشور خبر داد و افزود: تعداد ۷۸۰ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در سطح استان فعالیت میکنند که حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن محصول مشمول فرآوری، بسته بندی و نگهداری در این صنعت است و از نظر تعداد واحدهای فرآوری، آذربایجان شرقی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
او با بیان اینکه آذربایجان شرقی در فرآوری محصولاتی همچون تخم مرغ جزو رتبههای برتر کشور است،گفت: از هشت واحد فرآوری تخم مرغ در کشور، سه واحد در آذربایجان شرقی قرار داشته که زمینه فرآوری تخم مرغ با تولید محصولات مایع پاستوریزه و هموژنیزه و همچنین پودر تخم مرغ که شامل سفیده، زرده و مخلوط کامل تخم مرغ میباشد، با استفاده از ماشین آلات و دستگاههای پیشرفته و تمام اتوماتیک فرآوری میشود.
فتحی گفت: ۲۷ کارخانه تولید آرد در کل استان فعال است که با ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن فعالیت میکنند و سیلوهای فعال آذربایجان شرقی در حال حاضر حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن غلات در خود نگهداری میکنند و در فرآوری و نگهداری بیش از میزان مورد نیاز استان امکانات داریم.
انتهای پیام/ک