به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، برنو مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه سردخانهها نخستین حلقه زنجیره صنایع تبدیلی محسوب میشوند گفت: هم اکنون در استان ۱۲۰ سردخانه نگهداری میوه وجود دارد که ظرفیتشان بیش از ۴۰۰ هزار تن است.
او با بیان اینکه تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیاد داریم افزود: آذربایجان شرقی از قطبهای مهم سردخانهای در کشور بوده و بعد از استانهای آذربایجان غربی و تهران، رتبه سوم کشور را از نظر تعداد و ظرفیت سردخانههای کشور داراست.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه به منظور حمایت از تولیدکنندگان و جلوگیری از ورود واسطهها و دلالان، باید بخشی از محصولات تولیدی استان همچون سیب به صورت مطلوب در سردخانهها ذخیره و نگهداری شود، گفت: باید تلاش کنیم واحدهای سردخانهای که مجوز آنها صادر شده است عملیاتی شوند تا علاوه برایجاد اشتغال، شاهد افزایش درآمد تولیدکنندگان و ارتقای سطح اقتصاد کشاورزی منطقه باشیم.
او با بیان اینکه محصولات کشاورزی دو ویژگی اصلی فصلی و فسادپذیر را دارا هستند گفت: بنابراین نگهداری این محصولات نقش مهمی در کاهش ضایعات و افزایش بهره وری دارد.
برنو با بیان اینکه سرانه سردخانه در استان آذربایجان شرقی به ازای هر نفر در کشور از ۲۵ کیلوگرم ۱۰ سال قبل به بالای ۱۰۰ کیلوگرم در حال حاضر رسیده است افزود: سرانه سردخانه در استان آذربایجان شرقی از سرانه کشوری آن (۷۰ کیلوگرم) و از خیلی کشورهای دیگر همچون کشورهای توسعه یافته (۸۰ کیلوگرم) بالاتر است.
او با بیان اینکه سردخانهها نقش مهمی در تنظیم بازار مصرف داخلی، توسعه صادرات، کم کردن نقش واسطه ها، افزایش درآمد کشاورزان و کاهش ضایعات ایفا میکنند، گفت: به طور کلی با ایجاد واحدهای سردخانهای در استان ضمن کاهش ضایعات محصولات و اقتصادی کردن تولید میتوان این اقلام را به موقع به بازار مصرف عرضه و از افزایش بی رویه قیمتها نیز جلوگیری کرد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه شهرستان مراغه با ۴۳ سردخانه فعال به ظرفیت ۱۳۰ هزارتن بیشترین سردخانههای استان آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است، گفت: شهرستانهای میانه، اهر و تبریز نیز به ترتیب در ردههای بعدی قرار دارند.
انتهای پیام/ک