به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، برنو مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: واحدهای سردخانه ای جدید افزون بر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با پایان آنها تعداد سردخانههای آذربایجان شرقی به ۱۳۵ واحد میرسد و به لحاظ ظرفیت ۱۰۰ هزار تن افزایش مییابد.
او افزود: تعداد سردخانههای آذربایجان شرقی در سال گذشته ۱۱۵ واحد بود که با ظرفیت ۳۸هزار و ۵۰۰ تن بارگیری شد.
او گفت: میزان سرمایه گذاری برای ساخت این سردخانهها بیش از هزار میلیارد تومان بوده است.
برنو افزود: سردخانههای آذربایجان شرقی برای ۱۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۲۶۰۰ نفر دیگر اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است.
او گفت: ۱۶ شهرستان استان دارای سردخانه هستند و مراغه، میانه، تبریز و اهر بیشترین تعداد این واحدها را دارند.
برنو گفت: هوراند، ورزقان و کلیبر، خداافرین و جلفا سردخانه ندارند که در حال پیگیری برای سرمایه گذاری هستیم و شهرستان جلفا به زودی صاحب سردخانه میشود.
مدیر صنایع تبدیلی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سردخانهها یکی از مهمترین زیر ساختهای توسعه پایدار در اقتصاد کشاورزی است و بدون آنها توسعه کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی غیر ممکن است.
برنو افزود: آذربایجان شرقی به علت قرار گرفتن در مسیر صادرات، مرکز مهم در زمینه فرآوری محصولات به شمار میرود و اکنون آذربایجان شرقی در زمینه فرآوری خشکبار دارای رتبه اول کشور است.
او گفت: صنایع تبدیلی نخود نیز منحصر به آذربایجان شرقی و به خصوص شهرستان ممقان است، به طوریکه فقط ۱۲۰۰ کارگاه تولیدی در ممقان مشغول به فرآوری نخود هستند و سالانه بالای ۱۰۰ هزار تن نخود فرآوری کرده و با رفع نیاز داخلی، حتی مقداری از آن نیز به سایر کشورها صادر میشود.
او با بیان اینکه لپه مورد نیاز کشور نیز در شهرستان آذرشهر فرآوری میشود،گفت: کارخانههای صنایع تبدیلی استان با تکنولوژی بسیار بالایی فعالیت کرده و دارای فضای تمیز کاری هستند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: در زمینه فرآوری خرما هم استان بیشترین تعداد واحد بسته بندی خرما را در کشور دارد.
برنو همچنین در خصوص وضعیت صنایع تبدیلی گل محمدی در استان گفت: ۱۵ کارخانه فرآوری گل محمدی در آذربایجان شرقی فعالیت میکنند که با داشتن تکنولوژیهای فرآوری سطح بالا، هر یک با ظرفیت متوسط ۱۰۰۰ تن و در مجموع ۱۵ هزار تن، گلاب، اسانس و عرق گل محمدی تولید میکنند.
او با بیان اینکه کارخانههای صنایع تبدیلی گل محمدی استان، با تمام ظرفیت کار نمیکنند،گفت: کارخانه فرآوری گل محمدی به اندازه کافی در استان وجود دارد، اما برخی اوقات قیمت پیشنهادی بالای سایر استان ها، موجب خروج گل محمدی از آذربایجان شرقی میشود.
برنو گفت: تولید اسانس گل محمدی با تکنولوژی منحصربفرد و بسیار بالایی انجام میگیرد که در استان چهار واحد مخصوص تولید اسانس وجود دارد؛ این اسانسها وارد بازار داخلی شده یا صادر میشود.
انتهای پیام/ک