به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، محصولات تصفیه شده در بین نان سفید، غلات و شیرینیها فراوان یافت میشود. متخصصان، آسیبهایی که این محصولات میتوانند به سلامت قلب وارد کنند را بررسی کرده اند.
محققان دانشگاه مک مستر کانادا در یک مطالعه فراگیر، ۱۳۷۰۰۰ نفر را در سراسر جهان مورد بررسی قرار دادند.
آنها اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه پزشکی شرکت کنندگان را در ابتدای مطالعه جمع آوری کردند و از پرسشنامههای غذایی برای ارزیابی میزان دریافت غلات تصفیه شده، غلات کامل و برنج سفید استفاده کردند.
به دنبال این بررسیها مشخص شد افرادی که در گروه استفاده کنندگان بیش از حد از غلات تصفیه شده طبقه بندی شدند، دستکم روزانه ۳۵۰ گرم از این غذاها میل کرده اند و کسانی که کمترین میزان مصرف را داشته اند میز آن کمتر از ۵۰ گرم در روز بوده است.
سپس مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، از جمله حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی به طور متوسط طی ۹ سال گذشته پیگیری شد.
نتایج منتشر شده در مجله پزشکی انگلیس نشان داد درصد مرگ و میر یا خطرات ناشی از بیماریها قلبی در افرادی که بیشترین میزان مصرف این غذاها را داشته اند، در مقایسه با کمترین میزان مصرف، ۳۳ درصد بیشتر بوده است. خوردن مقادیر بیشتر همچنین با خطر فشار خون بالا همراه است.
اگرچه برنج سفید به عنوان یک دانه تصفیه شده در نظر گرفته میشود، اما هیچ ارتباطی بین میزان مصرف آن و بیماریهای قلبی عروقی پیدا نشده است. محققان میگویند که برخی از انواع برنج سفید ممکن است نسبت به سایر حبوبات تصفیه شده مزیت نسبی داشته باشند.
محققان پیشنهاد میکنند که افراد مصرف کمتری از محصولات تصفیه شده را داشته باشند و در مقابل مصرف غلات سبوس دار را در رژیم غذایی خود افزایش دهند.
آنها تاکید کرده اند: کاهش میزان کربوهیدراتها و بهبود کیفیت آنها برای دستیابی به نتایج بهتر سلامتی ضروری است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/