ما در این مطلب فوت و فن‌های مربوط به طرز تهیه ترشی خرمالو و ترشی لیته خرمالو را نیز به شما آموزش خواهیم داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حالا که در فصل سرد سال هستیم و خرمالو‌ها روی شاخه‌ی درخت‌ها خودنمایی می‌کنند یا امکان خرید آن از مغازه‌ها و فروشگاه‌ها وجود دارد، این فرصت را غنیمت بشمارید و از این میوه خوشمزه پاییزی یک ترشی خاص درست کنید. ما ۳ روش طرز تهیه ترشی خرمالو را برای شما آماده کرده‌ایم تا با خیال راحت از عهده آن بربیایید. در ضمن از ریختن خرمالو و سرکه و نمک در شیشه و بستن در آن خودداری کنید. این روش ترشی درست کردن، فقط باعث خراب شدن و از دست رفتن طعم لذیذ ترشی خرمالو می‌شود. ما در این مطلب فوت و فن‌های مربوط به طرز تهیه ترشی خرمالو و ترشی لیته خرمالو را نیز به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.


طرز تهیه ترشی خرمالو (روش اول)

۳ روش تهیه ترشی خرمالو و لیته خرمالو + فوت و فن ترشی خرمالو

مواد لازم

خرمالو: ۵ عدد

سرکه (سیب): ۱ و ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسیوی

شکر: ۲/۳ لیوان دسته‌دار فرانسوی

زنجبیل (تازه): یک بند انگشت

فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

نمک: ۱ قاشق غذاخوری

زعفران: ۱/۸ قاشق چای‌خوری


بیشتر بخوانید:



طرز تهیه ترشی خرمالو

خرمالو‌ها را بشویید و کاملا خشک کنید. آن‌ها را به هر شیوه‌ای که دوست دارید خرد کنید. برش‌های خرمالو را در شیشه بریزید. زنجبیل را رنده کنید یا برش بزنید و به خرمالو‌ها اضافه کنید.

می‌توانید به جای زنجبیل تازه از پودر زنجبیل استفاده کنید. نمک، شکر، فلفل سیاه و قرمز، زعفران و سرکه را اضافه کنید. در شیشه را ببندید و مواد را به هم بزنید. شیشه را در جای خنک و تاریک قرار دهید.


طرز تهیه ترشی لیته خرمالو (روش دوم)

۳ روش تهیه ترشی خرمالو و لیته خرمالو + فوت و فن ترشی خرمالو

در این روش طرز تهیه ترشی لیته خرمالو مواد با هم پخته می‌شوند. برش‌های خرمالو را در شیشه بریزید. در یک ظرف مناسب، سرکه، شکر، نمک و زعفران را روی حرارت بجوشانید. بعد از جوشیدن، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید مواد خنک شوند.

پس از خنک شدن، سرکه را روی خرمالو‌ها بریزید. در ظرف را محکم ببندید و شیشه را در آب در حال جوشیدن بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه آن را خارج کنید و پس از خنک شدن، در یخچال قرار دهید. این ترشی را یک روز بعد می‌توانید سرو کنید، ولی بهتر است یک هفته آن را استراحت دهید.

طرز تهیه ترشی خرمالو (روش سوم)

۳ روش تهیه ترشی خرمالو و لیته خرمالو + فوت و فن ترشی خرمالو

خرمالو‌ها را به صورت درسته بعد از شست‌وشو و خشک کردن، در شیشه قرار دهید و روی آن را سرکه بریزید. ۱ قاشق مرباخوری نمک، ۱ قاشق چای‌خوری گلپر و سیاه دانه را اضافه کنید و در را ببندید. ظرف را در جای خشک و خنک نگه دارید.

 


فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی خرمالو

*در تهیه ترشی خرمالو، استفاده از خرمالوی کال بهتر است.

*خرمالو‌ها را می‌توان به صورت درسته یا حلقه‌ای یا نگینی خرد کرد.

*حتما خرمالو‌ها و ظرفی که در آن قرار است، ترشی بیندازید، کاملا خشک کنید. وجود هر گونه رطوبت باعث ایجاد کپک خواهد شد.

ارزش غذایی در ۱۰۰ گرم خرمالو

انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
آب ۷۵.۵ گرم
فیبر ۵.۹ گرم
قند ۲۳ گرم
ویتامین ث ۷.۶ میلی‌گرم
پتاسیم ۲۱۰ میلی‌گرم
منیزیم ۱۱ میلی‌گرم
آهن ۰.۱۵ میلی‌گرم

برخی خواص مفید خرمالو

رمالو حاوی میزان قابل‌توجهی آب و ادرارآور است و برای افرادی که سنگ کلیه یا سنگ مثانه دارند، مفید است. هسته کوبیده‌شده خرمالو نیز به دفع سنگ کلیه‌ها کمک می‌کند.

* خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و میزان قابل توجهی از ویتامین‌های B ۱، B ۲، B ۳ و ویتامین C است.

* در این میوه مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن، مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم وجود دارد؛ به همین دلیل برای رشد و نمو کودکان بسیار توصیه می‌شود.

* ویتامین A موجود در خرمالو، برای رشد و استحکام پوست و ناخن و زینک (روی) آن نیز برای رشد مو و داشتن مو‌های سالم و پر پشت مفید است.

* طبع خرمالو در طب سنتی گرم و‌تر است.

* حتی اگر از آن افرادی هستید که مستعد سکسکه‌اید، می‌توانید از خرمالو استفاده کنید، چون آرام‌کننده سکسکه است و درمان خوبی برای بند آوردن خون به حساب می‌آید.

خرمالو به خاطر خاصیت انرژی‌زایی طبیعی به رفع خستگی کمک می‌کند و استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.