![قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۸ بهمنماه ۱۴۰۳](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20353240_681.png)
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،حذف بخشی از حقیقت و بیان انتخابی آن فرقی با دروغ گفتن ندارد؛ «پاره حقیقتگویی» یکی از تکنیکهای عملیات روانی است که حذف بخشهایی از یک موضوع و بیان ناقص آن، برای تحریف حقیقت به کار میرود. این روش به این خاطر که از بخشی از حقیقت اعتبار میگیرد، باعث خطای ادراکی در مخاطب میشود. در جریان پرحجمی که سالهای اخیر برای تطهیر پهلوی شکل گرفته ست، از این تکنیک بیشترین استفاده میشود؛ فسادها، خرابیها و مصائبی که مردم ایران در طی آن سالها تحمل میکردند حذف میشود و چند تصویر و بریده تاریخی بهصورت مداوم تکرار میشود؛ آنقدر که جوانترها تنها تصاویری که از دوران پهلوی در ذهنشان شکل میگیرد، همین بریدههای جزئی هستند و همین، به تدریج تاریخ را هم تحریف میکند. در ادامه ضمن اشاره به بعضی از این مصادیق پاره حقیقتگویی، به تصویری پرداختهایم که رسانههای جریان تحریف در پی جا انداختن آن هستند.
بیشتر بخوانید
دوران پهلوی دوران پیشرفت و آسایش عمومی بود!
برخی از رسانههای وابسته به پهلوی سعی دارند تا با ذکر برخی از پیشرفتهای معمول و غیر اساسی همچون ساخت برخی بناها مانند میدان آزادی (میدان شهیاد سابق)، ایران زمان پهلوی را ایرانی بسیار پیشرفته و مدرن معرفی نمایند. در همین خصوص این رسانهها تلاش میکنند تنها با بسنده کردن به چند میدان، چند جشن تشریفاتی و برخی خیابانهای تهران، سراسر ایران در آن زمان را مدرن و پیشرفته معرفی نمایند.
میدان آزادی (شهیاد سابق) نماد پیشرفت دوران پهلوی.
این در حالی بود که پدیده حاشیه نشینی و حلبی آبادهای پیرامون شهرهای صنعتی به سرعت در حال گسترش بود؛ و بخش عظیمی از مردم از حداقلهای اساسی زندگی یعنی آب و غدا کافی و سالم برخوردار نبودند.
ثابت بودن قیمت خودکار در تمام دوران صدارات هویدا
هویدا در زمان دادرسی جنایت هایش در دادگاه انقلاب، در دفاعیات خود به قاضی مدعی شده بود که: «در دوران صدارت من، قیمت خودکار بیک ثابت بود و همیشه ۵ ریال!» در همین خصوص بارها توسط رسانههای مختلف با بیان این نکته از اظهارات هویدا، پرسیده شد چرا پس ازانقلاب از این مرد برای پیشرفت ایران استفاده نکردند و او را اعدام کردند؛ و بارها این رسانهها تلاش داشتند با مقایسه دوران پهلوی و جمهوریاسلامی، به القای ناکارآمدی جمهوری اسلامی دست یابند.
گرانیهای ناگهانی مصالح ساختمانی به دنبال تورم افسار گسیخته سال ۱۳۵۳.
این در حالی بود که براساس آمار بانک مرکزی، در سال ۵۳ اجارهبهای مسکن در تهران ۲۰۰ درصد افزایش یافت و مواد غذایی با گرانی ۳۰ درصدی همراه شدند. امیر عباس هویدا در بهمن ۱۳۴۳ نخست وزیر ایران شد و ۱۳ سال در این منصب فعالیت داشت. او کشور را با نرخ تورم ۴.۵ درصدی تحویل گرفت در سال ۱۳۵۶ با تورم ۲۵.۱ درصدی تحویل داد!
اسدالله علم در این باره میگوید: «در تابستان ۱۳۵۲، بسیاری از انواع مواد غذایی کمیاب شده و اگر هم یافت میشد با قیمتی چند ده برابری به فروش میرسید. در ماههای نخست سال ۵۳ نان هم پیدا نمیشد و هویدا همواره اعلام میکرد که ما در «عصر طلایی» بهسر میبریم!»
البته به همه آنچه که گفته میبایست درآمد بالای پهلوی از فروش نفت را نیز افزود. در واقع تولید نفت در آن زمان چیزی حدود ۶ میلیون بشکه در روز بود.
تولید نفت در عصر پهلوی حدود ۶ میلیون بشکه در روز بود منبع: تریدینگ اکونومیکس.
پادشاهان عرب در زمان پهلوی، غلام حلقه به گوش شاه پهلوی بودند!
رسانههای مذکور در تلاشند تا اینگونه تصویر کنند که ایران با وجود ژاندارم بودنش در منطقه و قدرت مالی سرشاری که از فروش نفت داشت. یک موقعیت بی نظیر در منطقه و جهان داشت. به گونهای پادشاهان عربی به طور چشمگیری از گفتههای شاه ایران تبعیت میکردند.
تلاش رسانهای برای قدرتمند نشان دادن شاه پهلوی در مقابل شاهان عرب.
البته ایران در آن زمان به خاطر خوش خدمتی اش به آمریکا، به عنوان ژاندارم منطقه شناخته شده بود. ولی اینگونه نبود که این ژاندارم بودن قدرت مضاعفی را به ایران بدهد. حتی در آن زمان شاه محبور بود برای دست بوسی برخی از قدرتهایی که او را حمایت میکردند به کشورهای دیگر سفر کند و در این سفر در چندین مورد دستان ملکه انگلستان، هلند و برخی دیگر از کشورها را بوسیده بود.
دست بوسی شاه پهلوی از ملکه انگلستان.
دست بوسی شاه پهلوی از ملکه هلند.
تصویری جعلی از حکومتی دست نشانده
آنچه این رسانهها دنبال تصویر کردنش بودند، حکومتی بود قدرتمند، پیشرفته، مستقل و بی مثال است. یعنی از همه آنچه گفته شد قرار بود در پروژه وسیعی برای مقایسه رژیم پهلوی و حکومت جمهوریاسلامی از آن استفاده شود؛ و اینگونه القا شود که «ای کاش حکومت قبل باقی بود». جالب آنکه با این همین وجود در کتاب پاسخ به تاریخ نوشته محمدرضا پهلوی آمده که هرکدام دو سفارتخانه شوروی و انگلیس لیست پیشنهادی خود را برای نمایندگان مجلس ارائه میدادند.
اقرار رسانه انحرافی رادیو زمانه به تلاش ربع پهلوی با کمک از دولت خارجی برای استمرار حکومت پهلوی.
منبع:فارس
انتهای پیام/
ولی تو یاد بگیر که خبرنگار باشی