به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، علیرضا جیلان رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: افزایش قیمت مواد و مصالح بافت فرش و محدودیتهای ناشی از صادرات باعث شده است امسال فرش تولیدی در استان کاهش یابد.
او با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در این استان بافته میشود افزود: این متراژ فرش در سال ۹۹ با کاهش چشمگیری همراه بوده است.
بیشتر بخوانید
جیلان با بیان اینکه ۱۰۰ بافنده فعال در استان وجود دارد اضافه کرد: از این تعداد ۵۰ هزار بافنده به طور مستمر قالی میبافند که اگر هر کدام از این بافندگان به طور میانگین در طول سال چهار متر مربع قالی ببافند، ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در استان بافته میشود.
او ادامه داد: امسال در حالی که انتظار میرفت با شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیتهای بیرون از خانه، فرشبافی از رونق بیشتری برخوردار شود و بافندگان ساعات بیکاری بیشتری برای بافت فرش داشته باشند، اما گرانی مصالح و افزایش هزینههای تولید بر اساس گزارش تعاونیهای، بافت فرش در استان در مقایسه با سالهای گذشته کاهش داشته است.
جیلان با بیان اینکه ۸۰ درصد فرش تولیدی در استان قابلیت صادرات دارد گفت: محدودیتهای صادرات نیز سبب شده تا بافندگان انگیزهای برای بافت فرش نداشته باشند.
او با اعلام اینکه از گردش مالی فرش صادراتی در استان آمار مشخصی موجود نیست افزود: از آنجا که فرش استان با واسطه از طریق استانهای دیگر صادر میشود و گمرک تخصصی در استان وجود ندارد، آمار مشخصی در خصوص میزان صادرات فرش تولیدی در استان در دست نیست.
جیلان همچنین با بیان اینکه در سالهای گذشته فرش تولیدی بافندگان به دو برابر قیمت در بازارهای داخلی و خارجی به فروش میرسید، تصریح کرد: این در حالی است که امسال با افزایش قیمت مواد و مصالح، هزینه تولید فرش با قیمت عرضه آن در بازار تفاوت چندانی ندارد، از همین رو بافنده رغبتی برای تولید ندارد.
او، ایجاد دهکده فرش را راهکاری برای رفع چالشهای تولید فرش در استان برشمرد و گفت: با تکمیل زنجیره تولید، هزینهها به میزان قابل توجهی کاهش مییابد و در این صورت بافندگان انگیزه بیشتری برای تولید فرش خواهند داشت.
انتهای پیام/ف