تصمیمات دولت جدید آمریکا به ریاست جو بایدن در حال حاضر از توجه و اهتمام مضاعفی برخوردار است؛ زیرا روند سیاست‌های آتی در قبال عربستان و امارات را مشخص خواهد کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی که عربستان سعودی به خاطر سلب محرمانه بودن گزارش سازمان اطلاعات آمریکا درباره ترور خاشقجی و لغو درج اسم انصارالله یمن در فهرست تروریسم که توسط ترامپ مطرح شده بود، بسیار نگران است؛ وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که قرارداد فروش جنگنده‌های اف ۳۵ به امارات و قرارداد فروش بمب‌های پیشرفته و سنگین به عربستان سعودی به طور موقت تعلیق شده است.

همزمان، دولت ایتالیا مجوز‌های قبلی صادرات سلاح به عربستان سعودی و امارات را بر اساس قانون ۱۸۵ مصوب ۱۹۹۹ مبنی بر ممنوعیت فروش سلاح به کشور‌های ناقض حقوق بشر، لغو و اعلام کرد که هیچ مجوز جدیدی برای فروش سلاح به این دو کشور صادر نمی‌کند.

سازمان‌های بین المللی مانند سازمان عفو بین الملل و آکسفام نیز از این تصمیمات استقبال کردند.

"فیلیپ ناصیف" از مسئولان سازمان عفو بین الملل گفت: به تعلیق درآوردن فروش سلاح از جانب آمریکا اقدامی مثبت است و موجب افزایش فشار‌ها علیه کشور‌های اروپایی و بویژه انگلیس و فرانسه می‌شود تا آن‌ها نیز دست به اقدام مشابه بزنند تا از تشدید بحران انسانی در یمن دست بکشند.


بیشتر بخوانید

به رغم آنکه امارات این اقدام را قابل پیش بینی توصیف کرده بود؛ اما برخی بر این باورند که به تعلیق درآوردن فروش سلاح اشاره به تغییر شیوه دولت بایدن در برخورد با متحدان قدیمی اش در منطقه دارد. مساله‌ای که موجب نگرانی کشور‌های سازش کار خواهد شد؛ زیرا آن‌ها به دنبال افزایش توان تسلیحاتی و تضمین فرار از بازخواست بین المللی به سبب جنایت‌های خود هستند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر از ترس آنکه مبادا کشور‌های سازش کار گمان کنند که در مقابل سازش چیزی عایدشان نشده است، برای اطمینان بخشی به این کشور‌ها در واکنش به تصمیم دولت بایدن در به تعویق انداختن فروش جنگنده‌های اف ۳۵ به امارات، گفت: متوقف کردن معامله فروش جنگنده‌های مدرن آسیبی به توافق‌های سازش نخواهد زد و تاکید کرد که "ما در مرحله بی بازگشت به سر می‌بریم".

ممکن است روابط میان جو بایدن رییس جمهور امریکا و عربستان یکی از بحث برانگیزترین مسائل در دوران رییس جمهور جدید باشد؛ آیا بایدن به ائتلاف واشنگتن با ریاض و ابوظبی پایان خواهد داد، یا آنکه به حمایت‌های بی قید و شرط ادامه خواهد داد و اقداماتش فقط راهبردی جدید برای دوشیدن بیشتر کشور‌های نفت خیز است؟ یا آنکه کشور‌های سازش کار متوجه خواهند شد که از توافق‌های سازش، به جز ننگ و خفت و فرمانبرداری مطلق از استکبار غربی و شکست و ناکامی، چیزی حاصل نشده است!

منبع: العالم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
همان روسیه به اینها سلاح میفروشه
آخرین اخبار