نادعلیزاده گفت: در قانون جدید صدور چک محدودیت‌های شدیدی برای صادرکنندگان چک برگشتی درنظر گرفته شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بانک مرکزی، نادعلیزاده سخنگوی اجرای قانون جدید صدور چک گفت: در قانون جدید صدور چک محدودیت های شدیدی برای صادرکنندگان چک برگشتی درنظر گرفته شده که عدم افتتاح حساب و کارت بانکی جدید، عدم گشایش اعتبارات اسنادی و عدم اعطای تسهیلات بانکی از جمله این محدودیت ها است.

اهم موارد مطرح شده توسط سخنگوی اجرای قانون جدید صدور چک به شرح زیر است:

- این محدودیت‌ها شامل عدم افتتاح حساب و کارت بانکی جدید، عدم گشایش اعتبارات اسنادی و عدم اعطای تسهیلات بانکی است.

- اقدام سخت گیرانه تری که بر اساس این قانون برای صادرکننده چک برگشتی در نظر گرفته شده است مسدودی سازی حساب‌های صادرکننده چک برگشتی به میزان مبلغ چک است. این حساب‌ها تا زمان تعیین تکلیف در انسداد باقی می‌ماند و پس از تعیین تکلیف نسبت به رفع انسداد این حساب‌ها اقدام می‌شود.

- بر اساس قانون جدید، صدور چک به طور سیستمی و از طریق سامانه صیاد انجام می‌شود؛ بنابراین سامانه صیاد برای افراد فاقد صلاحیت شامل کسانی که چک برگشتی رفع سواثر نشده دارند و یا افرادی که دارای محکومیت قضایی هستند دسته چک جدید صادر نخواهد کرد.

- صادر کننده چک باید اطلاعات چک صادرشده شامل تاریخ، مبلغ و هویت گیرنده را در سامانه صیاد ثبت کند؛ بنابراین اگر چک در سامانه صیاد ثبت نشود فاقد اعتبار خواهد بود.

- گیرنده چک نباید چکی را که در سامانه ثبت نشده از صادرکننده دریافت کند و در غیراینصورت بانک نسبت به پرداخت مبلغ چک اقدام نخواهد کرد.

- گیرنده چک باید متعاقب دریافت فیزیک چک، اطلاعات ثبت شده در آن را با اطلاعات ثبت شده در سامانه تطبیق دهد و در صورت صحت اطلاعات مراتب تایید را در سامانه اعلام کند. در صورت عدم تطابق اطلاعات فیزیک چک و اطلاعات ثبت شده در سامانه، گیرنده باید با انتخاب یکی از دلایل رد چک نسبت به عدم تایید چک در سامانه اقدام کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
وای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
این ثبت در سیستم داستانی میشه
چک ۱۰ دست می چرخه تکلیف چیه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۲:۵۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
اینها محدودیت نیست. اولا شما یک قانونی دارید که اگر کلاهبرداری رفت در یک استان و چکی کشید و فرار کرد یک استان دیگه، نه دادگاه و نه نیروی انتظامی دیگر پیگیری نمیکنند و میگویند خودت برو ببینن کجا رفته. این قانون کاملا همکاری با کلاهبرداران است. دوما دقیقا محدودیت هایی که برای صاحب چک اعمال میشود برای ضامن هم باید اعمال شود. سوما محدودیت واقعی یعنی اول یارانشو قطع کنی و بدید شخصی که کلاه سرش رفته و بعد شخص کلاهبردار در همه استانها مورد تحت تعقیب باشه و محدودیت های فرا بانکی برایش اعمال شود جوری که خودش بیاد خودشو تحویل بده، مورد بعد اینکه کلاهبرداران خود صاحب چک نیستند و با شناسنامه فردی که تازه فوت شده میرن و به راحتی دسته چک میگیرند و برخی بانکها برای اینکه تراکنششون بالا برود مثل نقل و نبات دسته چک صادر میکنند. در آخر چنان وضعیت خرابه که کلاهبرداران به صورت یک باند به راحتی با دسته چکهایی که به راحتی از بانک ها کی مختلف دریافت میکنند و به اسم شاید شخص فوت شده هم هست صدها چک کشیده و کلاهبرداری میلیاردی میکنند و به استانی دیگر فرار میکنند و خیالشان راحته که نه شما نه دادگاه و نه کلانتری پیگیری میکنه. این بلایی بود که سر من آمده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
والاا ۴ساله چک برگشت زدم نه میدونم کجاس نه ب پولم میرسم ..دادسراهم ک قربونش برم ...یارو داره با خیال راحت زندگیشو میکنه...
Iran (Islamic Republic of)
دلال بورس
۱۸:۲۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
اعدام حد اقل حکم کسی که چک بی محل کشیده
آخرین اخبار