بوانات با آب و هوای کوهستانی، چشم اندازی زیبا از قاب گردشگری است و چشمه پیرکدویه یکی از جاذبه‌های منحصر به فرد این شهرستان به شمار می‌رود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شهرستان بوانات با طبیعتی بکر دارای چشمه و رودخانه‌های چشم نواز، درختان تنومند سر به فلک کشیده گردو، تاکستان‌هایی با بیش از ۱۲ نوع انگور، تفرجگاه‌های طبیعی، حیات وحش منحصر به فرد و اقامتگاه‌های بوم‌گردی در شمال شرق استان فارس خودنمایی می کند.

بیشترین گردشگر در بهار و تابستان از بوانات دیدن می کنند و فصل بهار که از راه می رسد، تمام کوهستان‌هایش لباسی سبز بر تن می کنند و گل های بهاری از لاله های واژگون و شقایق وحشی گرفته تا گیاهان دارویی مانند جاشیر، پیاز کوهی (پیازو)، قارچ کوهی (هکل)، رواس و نعنا کوهی، هر چشمانی را به سمت خود می کشانند.

چشمه پیرکدویه یکی از مناطق گردشگری بوانات، واقع در روستای مزایجان هر ساله پذیرای گردشگران داخلی و خارجی زیادی است  که  از این سرچشمه بزرگ، چشمه‌های جوشان بسیاری منشعب شده‌اند و اهالی روستا عقیده خاصی به این چشمه دارند.

درختان بزرگ با قدمتی کهن، دور تا دور چشمه پیرکدویه را احاطه کرده اند و گردشگران زیادی از شهر و روستاهای اطراف برای گذراندن اوقات فراغت به این تفرجگاه سفر می کنند. همچنین گردشگران خارجی زیادی که در مسیر شیراز، یزد عبور می کنند، به بوانات و چشمه پیرکدویه سر می‌زنند.  

چشمه پیرکدویه؛ چشم‌اندازی زیبا از قاب گردشگری بوانات

منصور خدا بنده رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بوانات، با اشاره به قدمت تاریخی این منطقه، گفت: بر اساس مراسم های قدیمی گورشوران (گوسفندشوران) که به دوره هخامنشیان بر می گردد،  عشایر در اوایل بهار وقتی از قشلاق برمی گردند با نیت این که دام ها تا پایان سال از امراض به دور باشند ابتدا  گوسفندان  را در آب چشمه می شستند سپس در همان مکان پشم گوسفندان را می چیدند.

او، بیان کرد: درختان زیادی دور تا دور چشمه  پیر کدویه  شامل چنار، زبان گنجشک، بید و  کبود وجود دارد که بیشتر آن ها ثبت میراث طبیعی و با قدمتی  نزدیک به ۴۰۰ تا ۶۰۰ هستند.   
           
خدابنده، تصریح کرد: مردم ساکن روستاهای اطراف از جمله مزایجان، بادبر، چهار محل و برم، معتقد هستند که سالی یک بار به چشمه پیرکدویه رفته و دستی به آب زنند و اگر هم فرصتی باشد مردان تنی به آب بزنند و بانوان وضویی بگیرند که تا آخر سال از امراض و مریضی به دور باشند.

مسئول مرکز بوانات شناسی، ادامه داد: چندین سال است که از طرف بخشداری روستای مزایجان، امکاناتی شامل ساخت نمازخانه مردانه و زنانه، سرویس بهداشتی، ساخت انواع سکو و نشیمن‌گاه ساخته شده  و در فصول بهار و تابستان به خصوص در روزهای پنج شنبه و جمعه، مبلغی به عنوان ورودی دریافت می‌شود و مخارج تفرجگاه از این مسیر تامین می‌شود.

خدابنده، حضور گردشگران داخلی و خارجی را دلیل اصلی شناخت این تفرجگاه و قدمت چشمه دانست و افزود: با توجه به این که تفرجگاه یک منطقه نمونه گردشگری است به غیر از افراد بومی و اهالی روستا، از شهرستانهای شیراز، خاتم، قادرآباد، سرچهان، خرم بید و استان یزد و هرات گردشگر دارد.

چشمه پیرکدویه؛ چشم‌اندازی زیبا از قاب گردشگری بوانات

او، اضافه کرد: گردشگران خارجی که در اقامتگاه‌های بوم‌گردی ساکن می شوند همراه با راهنمای تور، اگر برنامه هایی شامل پیاده روی و دیدن از عشایر و طبیعت‌گردی داشته باشند، بدون شک به چشمه پیرکدویه  سر می‌زنند.           

رئیس اداره میراث فرهنگی بوانات، اظهار کرد: در این شهرستان، اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاهای مزایجان، سیمکان و سوریان،  هر ساله پذیرای گردشگران داخلی و خارجی همچنین رونق‌بخش گردشگری شهرستان است.         

به راستی، بهار فصل تجدید حیات طبیعت است و  در این فصل، عطر گلهای بهاری و شکوفه ها همه جا را فرا می گیرد.

جوانه ها از دل خاک بیرون می آید و دشت و باغ سرسبز می شوند و گلهای رنگارنگ در میان سبزه های سرسبز جلوه ای خاص به طبیعت می بخشند. مناطق طبیعی توریستی زیادی در استان فارس وجود دارد که با آمدن بهار گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند.

دیدن مناطق گمنامی که کمتر کسی دیده یا شنیده است، حس متفاوت و خوبی دارد. اگر جویای مناطق بکر طبیعی در استان فارس هستید، می توانید به نگین سبز فارس ، بوانات بروید و نظاره‌گر طبیعت چشم‌نوازش باشید.

منبع: فارس

انتهای پیام/ت

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Mauritius
جواد برزگر
۱۵:۰۶ ۰۹ بهمن ۱۳۹۹
کو رسیدگی رفت سرچهان از دستان.
آخرین اخبار