به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خواستگاری بدون حضور پسر، یک نوع خواستگاری است که در آن نظر خانواده برتری دارد بر نظر پسر. در این نوع خواستگاری مادر و خواهر پسر به خواستگاری دختر رفته و بعد از اینکه پسندیدند جلسهای را برای حضور پسر مشخص میکنند. این نوع خواستگاری امکان دارد همه فرهنگها و خانوادهها قبول نداشته باشند و عکس العملهای گوناگونی به دنبال داشته باشد.
دلیل خواستگاری بدون حضور پسر چیست؟
در خواستگاریهای سنتی نظر و حرف خانوادهها مهمتر از نظر فرزندان است و در اصل فردی که نظر نهایی را میدهد و تصمیمگیری میکند، خانواده است، البته امکان دارد در بعضی از خانوادهها از پسر نیز نظر بخواهند و ازدواج اجباری نباشد.
بعضی از افراد شاید به طوری از این نوع خواستگاری برداشت کنند که پسر هیچ اراده و انگیزهای ندارد و نظر خانوادهاش را قبول دارد و به مادرش بسیار وابسته است، در حالی که شاید اینگونه نباشد. نباید اینگونه در مورد پسر قضاوت کرد، زیرا هستند اشخاصی که دوست دارند استقلال داشته باشند و خودشان تصمیم بگیرند، ولی خانواده اجازه نمیدهند؛ و اینگونه است که پسر نمیتواند خانواده اش را رها کند تا استقلال داشته باشد و مجبور میشود به نظر خانواده اش احترام بگذارد و مطابق رسم و رسومات آنها عمل کند حتی اگر آنها را قبول داشت باشد.
بعضی از اشخاص خواستگاری بدون حضور پسر را نوعی بیاحترامی به خود میدانند، ولی در واقع این بی احترامی نیست، بلکه رسم آنها میباشد. هنوز هم در بعضی جامعهها و فرهنگها چه در داخل و یا خارج از کشور رسمهای عجیب و غریبی دارند و امکان دارد نسل جدید مخالف آن باشند، ولی مجبور هستند طبق خواسته خانواده هایشان عمل کنند.
بیشتر بخوانید
تبعات منفی خواستگاری بدون حضور پسر
این موضوع که در جلسات اولیه خواستگاری پسر حضور نداشته باشد در بسیاری از موارد باعث بروز مشکلاتی میشود، چون در جلسههای ابتدایی آشنایی افراد بیشتر به این موضوع میپردازند که ویژگیهای ظاهری و رفتارهای کلی یکدیگر را بررسی میکنند.
وقتی که این بررسی این مسائل را به شخص دیگر مانند مادر میسپارید او برای خود فاکتورها و ملاکهای دیگری دارد که طبق نظر شما نمیباشد در نتیجه آن شخص متفاوت از فاکتورهای شما است که باعث میشود با مشکلاتی در آینده روبرو شوید.
در ضمن این روش خواستگاری برای بسیاری از دخترها و خانواده هایشان مورد قبول نمیباشد و ممکن است این گونه برداشت شود که پسر هیچ استقلالی از خود ندارد. به همی دلیل باید در مورد آداب و رسوم و فرهنگ خانواده دختر تحقیق بیشتری انجام دهید تا اینکه خانوادهها دچار سوتفاهم نشوند.
تبعات مثبت خواستگاری بدون حضور پسر
بعضیها اعتقاد دارند که اگر جلسه اول پسر حضور نداشته باشد، دختر نگرانی و استرس کمتری خواهد داشت و آشنایی راحتتر انجام میگیرد و خانواده پسر هم راحتتر میتوانند در مورد شرایط و مسائل مختلف برای ازدواج با خانواده دختر صحبت کنند و باعث میشود جلسات بعدی روند بهتری داشته باشد.
البته تبعات مثبت وقتی خواهد بود که خانواده پسر فقط برای مطرح کردن درباره خواستگاری و شرایط اولیه بدون حضور پسر مبادرت کرده باشند. اما چنانچه نحوه برخورد به صورتی باشد که خانواده خود را تصمیم گیرنده کامل نشان دهد به احتمال زیاد اثر مثبتی بر دختر و خانواده او نخواهند داشت. در بعضی از خانوادههای پسر جایگاه مادر چنان بالاست که بر روی حرف او حرفی زده نمیشود.
منبع:بیتوته
انتهای پیام/
ما این اشتباه رو کردیم برادرمو از اول بردیم الان یه عروسی داریم خدایی تو مراسم عروسی اقوامون همه می گفتن اینها کین اینها رو از کجا گیر آوردین . دیگه کم کم فرهنگشون وارد خانوادتون می شه دیگه بچشون معلوم نیست چی از آب درآد .
اگه مادر ظاهر دختر رو پسندید که پسرش رو میاره اگه نپسندید که هیچی ،قراره دختر وپسر یه عمر با هم زندگی کنند نه اینکه مادر وخواهر بپسنده
مادر وخواهر همون جلسه اول وقتی بپسند تا اخر عمر شون هم در حد همون ظاهر هست براشون در حالی پسر ودختر باید یه عمر با اخلاق هم بسازند .شاید ظاهر همون دختر رو پسر پسندید اما چون جلسه اول نبوده ومامانش نپسندیده سرش کلاه میره
ما این رسم رو داریم چرا اطلاعات اشتباه میدین !!!
اسم اش اصلا اصلا خواستگاری نیست بلکه جلسه ی اشنایی خانواده ها است
مادر پسر به همراه یکی دو خانم دیگر میایند صرفا برای اشنایی
تا اگر خانواده ها تشابه فرهنگی اخلاقی ...داشتند بعد خواستگاری با پسر صورت بگیره
یه جلسه فقط میشینن سر تا پای دختر و بررسی میکنن
بعدشم پسر میخواد زن بگیره
جلسه اول با پسر بیان
که حداقل از نظر ظاهری و چندتا سوال هم با پسر آشنا میشیم هم با خانوادش
اگر تقریبا از دو طرف پسندیده شد بعد زنونه بیان هر چی میخوان حرف بزنن
اونوقت حرف برای گفتن هم پیدا میشه
یه جلسه زنونه میان
بعد با پسر میان
جواب منفی
الکی دو جلسه هر دو خانواده الاف شدن