این روز‌ها که بازار شایعات ویروس جهش یافته کرونا داغ است مطالعات جدید نتایجی را به دنبال داشته که ابهامات را از ذهن مخاطبان رفع می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، ظهور دو نوع جدید Sars-CoV-۲ در انگلیس و آفریقای جنوبی، که به طور بالقوه نسخه‌های بسیار مسری تری از ویروس هستند، نگرانی گسترده‌ای را ایجاد کرده است.

در این خصوص با دکتر میلاد محمدی پزشک عمومی به مصاحبه نشستم و او نیز اطلاعاتی بیان کرد.

همه ویروس‌ها هنگام تکثیر جهش می‌یابند تا با محیط خود سازگار شوند. با این حال، یک جهش - نوع B۱۱۷، که به گفته کالج امپریال لندن، احتمالاً در شهریورماه امسال در جنوب شرقی انگلیس ظاهر شده است اکنون در کشور‌های جهان از جمله ایالات متحده، فرانسه و هند شناسایی شده است.

نوع دیگر، ۵۰۱.V۲، در آفریقای جنوبی در ماه اکتبر شناسایی شد و از آن زمان در چندین کشور از جمله انگلیس و فرانسه گسترش یافته است.

جهش ویروس‌ها، به ویژه در شاخک پروتئینی آن بخشی از ویروس که به سلول‌های انسانی متصل شده و به تکثیر آن در بدن انسان کمک می‌کند اتفاق می‌افتد.

به طور خاص، نسخه‌های جهش یافته دارای یک دامنه اتصال گیرندۀ تغییر یافته شناخته شده با عنوان N۵۰۱Y هستند، که در شاخک پروتئینی ویروس قرار دارد و دسترسی آسان‌تر به گیرنده ACE۲ در سلول‌های انسانی را امکان پذیر می‌کند. این باعث می‌شود که نسخه‌های جهش یافته، بیماری زایی بیشتری داشته باشند.

چندین مطالعه اخیر به این نتیجه رسیده اند که نوع Sars-CoV-۲ انگلیس به احتمال زیاد از سایر گونه‌ها مسری‌تر است.

دانشمندان در تلاشند تا در مورد نحوۀ انتشار آن‌ها، شدت بیماری¬زایی و کارایی واکسن‌های مجاز بیشتر بدانند. در حال حاضر، هیچ مدرکی وجود ندارد که این ویروس¬های جهش یافته باعث بیماری شدیدتر یا افزایش خطر مرگ شوند.

آیا واکسن‌ها هنوز هم مؤثر هستند؟

با شروع واکسیناسیون در سراسر جهان، آیا دلیلی برای ترس از اینکه جهش‌های جدید این ویروس به واکسن‌های موجود در بازار پاسخ ندهند، وجود دارد؟ قضاوت در این باره کمی زود است، اما هفته گذشته، هنری والک از مرکز کنترل بیماری آمریکا به خبرنگاران گفت که "کارشناسان معتقدند واکسن‌های فعلی ما علیه این گونه‌ها مؤثر خواهند بود".

خوشبختانه تحقیقات نشان می‌دهد، جهش ویروس و تغییر کرمووزمومی آن به اندازه¬ای نیست که ماهیت کلی آن تغییر کند چرا که اگر این اتفاق می‌افتاد نام دیگری بر روی ویروس می‌گذاشتند؛ بنابراین واکسن‌های تولید و تایید شده در دنیا، بر روی ویروس جهش یافته هم اثر می‌کند و افرادی که واکسن تایید شده را بزنند علیه این ویروس هم مصونیت پیدا می‌کنند.

چه باید کرد؟

ریشه کن کردن ویروس های جدید به طور کامل غیرممکن است، اما هدف سیاست گذاران و مسئولان باید "حداکثر تاخیر" در گسترش آن‌ها باشد. به گفتۀ متخصصان سلامت، کشور‌هایی که در حال حاضر تحت تأثیر جهش‌های جدید قرار نگرفته اند، باید تلاش کنند که انتشار این ویروس به تأخیر بیافتد تا نظام سلامت بتواند برای پیشگیری و درمان آن راه حل‌های مؤثری پیدا کند؛ بنابراین برای مصون ماندن از این بیماری و جلوگیری از انتشار آن رعایت نکات بهداشتی مانند شستن دستها، فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک الزامی است.

گزارشی از شیدا علیمرادی

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.