رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه از آغاز اجرای پروژه افزایش بهره‌وری مزارع گندم استان با کمک روش‌های علمی خبر داد.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، رمضان رویین تن رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت : افزایش بهره وری در تولید و انتقال دانش فنی به کشاورزان مهمترین اولویت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان است.

او با بیان اینکه هم اکنون در برخی از کشور‌های توسعه یافته سهم انتقال یافته‌های تحقیقاتی و دانش در تولید به ۷۰ درصد هم می‌رسد، گفت : با وجود اینکه کشور ما در تولید علم و دانش رتبه شانزدهم دنیا را دارد، ولی در انتقال یافته‌ها و بکارگیری دانش جایگاه ۱۳۰ را کسب کرده که این موضوع ضرورت تغییر در روش‌های موجود و استفاده از روش‌های علمی را در حوزه‌های مختلف و به ویژه در حوزه کشاورزی نشان می‌دهد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه به کمک روش‌های علمی می‌توان افزایش تولید محصولی مثل گندم را در مزارع استان شاهد بود، افزود: علم و دانش به عنوان یکی از نهاده‌های مهم می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولیدات استان داشته باشد.

رویین‌تن سپس به ظرفیت‌های قانونی و منابع انسانی سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و افزود: استان کرمانشاه ۵۸ مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی چند منظوره دارد که با حدود ۴۰۰ نفر کارشناس صاحب فن در کنار مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌ها فعالیت می‌کنند و می‌توانند اثرگذاری خود را از طریق انتقال و اشاعه دانش فنی و روز دنیا در این پروژه اثبات کنند.

ذوالنوریان معاون برنامه ریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز به عنوان طراح و پیشنهاد دهنده این پروژه عوامل موثر در شبکه و ماموریت هر کدام از گروه‌ها را توضیح داد و ادامه داد: کشاورزی یک ضرورت است و برای نیل به اهداف کشاورزی لازم است نهاد‌های اجتماعی، فنی و تخصصی کشاورزی در کنار هم قرار بگیریند، لذا سازمان نظام مهندسی با توجه به رسالت‌های اصلی خود و بررسی شیوه‌های مختلف کاری اجرا شده تاکنون به این نتیجه رسیده که این پروژه را بصورت کاملا خصوصی و در قالب شبکه منتوری و ارتباط بین متخصصین حرفه ای، مربیان ارشد استان و با بکارگیری پتانسیل مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی اجرا کند.

ذوالنوریان هدف از اجرای این پروژه که با ورود به کشاورزی قراردادی و سهم بری دانش از تولید و با یک برنامه ریزی مدون پنج ساله انجام خواهد شد را افزایش عملکرد تولید گندم در مزارع آبی و دیم و تعمیم آن به سایر محصولات کشاورزی استان عنوان کرد .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.