رئیس کمیته امداد کشور خبر داد؛

ثبت جهانی فرش کمیته امداد /صدرنشینی قم در کمک های مردمی

بختیاری گفت: استان قم به نسبت جمعیت رتبه اول را در کمک‌های مردمی در کشور دارد.


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سید مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در برنامه گفت و گوی خبری شبکه استانی قم ضمن تشکر از خیرین استان قم در کمک به مددجویان کمیته امداد گفت: خیرین پارسال ۴۳ میلیارد تومان به مددجویان کمیته امداد کمک کرده اند که این رقم امسال  به رغم مشکلات اقتصادی موجود تاکنون دو برابر شده است و قم از نظر میزان کمک‌های مردمی به نسبت جمعیت در جایگاه نخست قرار دارد.



عزم کمیته امداد برای تامین مسکن مددجویان


رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به این که صبح چهارشنبه، کلنگ احداث ۲۱ واحد مسکونی در منطقه پردیسان زده شد، افزود: مقرر شده که این واحد‌ها در مدت ۱۲ ماه با کمک خیرین تکمیل و تحویل مددجویان کمیته امداد امام خمنی (ره) شود.


او  با اشاره به وجود ۲۸۰ خانواده ایتام فاقد مسکن در استان قم افزود: اگر زمین لازم برای ساخت و ساز از سوی  وزارت راه و شهرسازی در اختیار ما قرار داده شود، برای مددجویان می‌توانیم ۲۸۰ واحد مسکونی را بنا کنیم.


بختیاری گفت: ۳ هزار و ۳۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد در قم فاقد مسکن هستند که در صورت حمایت خیرین، مراجع، بسیج می‌توانیم در مدت دو سال برای آن‌ها مسکن را ساخته و در اختیارشان قرار دهیم.


بختیاری با تاکید بر این که مسکن در سبد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی در زمره مطمئن‌ترین و آرامش بخش‌ترین خدمات برای افراد تحت پوشش وجود دارد، گفت: بر اساس مأموریت مقام معظم رهبری، توانمندسازی و تکریم افراد در کمیته امداد امام خمینی (ره) باید در اولویت باشد که خوشبختانه ما از مرحله حمایت عبور کردیم و وارد مرحله توانمندسازی شده‌ایم.


او افزود: البته حمایت از سالمندان و افراد دارای بیماری‌های صعب‌العلاج تا آخر عمر در مرحله حمایت صورت خواهد گرفت.



توانمندسازی مددجویان سیاست اصولی کمیته امداد امام خمینی (ره)


رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان این که توانمندسازی مدنظر ما سه رکن اصلی شامل اشتغال، مسکن و فرهنگ‌سازی و امدادگری فرهنگی را دارا است، افزود: توانایی افراد در این سه مرحله، خودباوری و خوداتکایی و خودکفایی افراد تحت پوشش را به دنبال دارد.

او با تاکید بر این که امسال مبلغ ۵۸ میلیارد تومان برای ایجاد دو هزار و ۸۰۰ شغل در قم هزینه شده است که در حال حاضر، دو هزار و ۱۹۹ شغل آن ایجاد شده است، گفت: این عدد را می‌توانیم تا پایان سال به ۳ هزار شغل برسانیم.


بختیاری با بیان این که در ایام شیوع کرونا از ۴۱۵ هزار طرح اشتغال زایی بازرسی کردیم، گفت: که ۷ درصد از آن‌ها تعطیل شده بود و بلافاصله با اعطای تسهیلات درصدد رفع مشکلات آن‌ها برآمدیم.


رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: بخش عمده اشتغال ما در روستا‌ها است  و با کمک در پرداخت اقساط آن‌ها به بانک‌ها یا کمک‌های متممی و مکملی، حمایت از این قشر  را در دستور کار قرار دادیم.


او  با تاکید بر این که مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) در ایام شیوع کرونا در کارگاه‌های کوچک خانگی که خیاطی می‌کردند با تغییر کار خود به تولید روزانه یک میلیون ماسک رسیدند، افزود: این ماسک‌ها به صورت روزانه در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار داده می‌شد.



تبدیل مددجویان به خیران


بختیاری با بیان این که افرادی در کمیته امداد وجود دارند که خود تحت پوشش و حمایت بودند، ولی الان به عنوان خیر فعالیت می‌کنند، گفت: برخی از این مددجویان سابق و کارآفرینان فعلی بیش از ۱۵ نفر را تحت پوشش خود قرار داده اند و از آن‌ها حمایت می‌کنند.



دوباره زندگی، طرحی برای احیای کانون گرم خانواده


رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به اجرای طرح «دوباره زندگی» ویژه خانواده‌های آسیب دیده اشاره کرد و افزود: در این طرح با ارائه خدماتی مانند توانمندسازی، ترک اعتیاد، مشاوره و اشتغال زایی توانسته ایم زندگی را برای بار دیگر به بسیاری از خانواده‌های آسیب دیده بازگردانیم.


او گفت: این طرح از استان قم شروع شده است که با حمایت مراجع معظم تقلید و آیات عظام اعرافی و حسینی بوشهری و جامعه مدرسین حوزه علمیه و سایر نهاد‌های حوزوی بود.


بختیاری با تاکید بر این که طرح «دوباره زندگی» از اواخر سال ۹۸ شروع شد و تاکنون بیش از ۲۰۰ خانواده قمی را که به دلایل مختلف از همدیگر جدا شده بودند دوباره در کنار یکدیگر جمع کرده است، گفت: با مشاوره و توانمند سازی و حل مشکلات طرفین خانواده‌ها دورهم جمع شدند.


رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: پس از اجرای موفق این طرح در استان قم، طرح دوباره زندگی را به کل کشور تعمیم داده ایم و در حال حاضر در سراسر کشور در حال اجرا است.



خدمات ارزشمند سپاه استان قم در خدمت رسانی به محرومان


بختیاری با اشاره به این که در استان قم با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مراکز ترک اعتیاد برپا شده است، گفت: افرادی که در آنجا حضور می‌یابند در بحث‌های معرفتی و اعتقادی نیز علاوه بر بحث‌های مهارتی توانمند  و به نوعی بازپروری روانی نیز می‌شوند و به جامعه بر می‌گردند.



ثبت جهانی فرش کمیته امداد امام خمینی (ره)


رئیس کمیته امداد کشور با بیان این که فرش کمیته امداد امام خمینی (ره) به ثبت جهانی رسیده است، گفت: یکی از راهبرد‌های ما، اشتغال خانگی در شهر‌ها و روستا‌ها است و فرش کمیته امداد نیز با سابقه ۳۵ ساله با تنوع و کیفیت مناسب کار را به جایی رساند که از یک سال و نیم پیش از سازمان مالکیت معنوی جهانی به خراسان جنوبی و تهران رفتند و رسما اعلام کردند که فرش کمیته امداد می‌تواند در بازار‌های جهانی تجاری شود و دیروز به صورت رسمی و از طریق ویدئو کنفرانس با حضور  رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک، رئیس مرکز مالکیت معنوی و رئیس سازمان جهانی مالکیت معنوی این مهم به دست آمد.



راهبرانه ،طرحی برای هدایت شغلی مددجویان


بختیاری با اشاره به این که در طرح راهبرانه که راهبری شغلی است، یک طرح علمی با حضور اساتید دانشگاه و با همکاری معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) است، افزود: این طرح برای اولین بار در سال ۹۸ در کشور اجرا شد که امسال ۵۰ درصد اشتغال ما در سراسر کشور از طریق راهبران شغلی عملیاتی شد و این راهبران شغلی به مدد جویان در تامین مواد اولیه، آموزش مهارت‌های لازم و فروش محصولات شغلی مشاوره می‌دهند و بر عملکرد آن‌ها نظارت می‌کنند.


او با اعلام حضور بیش از هزار و ۶۰۰ راهور شغلی بررسی شده و قابل اعتماد در کشور گفت: هر کدام از راهبران شغلی، نظارت بر تعدادی از مددجویان را بر عهده می‌گیرند.



آموزش و توانمندسازی مددجویان


بختیاری با اشاره به این که در بحث توانمند سازی در اشتغال افراد تحت پوشش با انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان فنی و حرفه ای، سالانه تعداد ۳۰۰ هزار مددجو آموزش رشته‌های مورد علاقه را کسب می‌کنند، گفت: امسال ۱۷۰ هزار نفر از مددجویان دوره حرفه آموزی را دیدند که کمیته امداد در راستای حرفه‌های آموزش دیده به آن‌ها خدمات ارائه می‌دهد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اعلام این که اشتغال را باید با مراکز دانش‌بنیان گره بزنیم، ادامه داد: الحمدالله کار‌های خوبی در این زمینه انجام گرفته است، برای نمونه ۲۰ تیم از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) در سطح کشور آموزش خلبانی پهپاد دیده‌اند پس از موفقیت در طی دوره به هفت تیم از آموزش دیده گان نیز پهپاد و تجهیزات لازم برای سمپاشی مزارع واگذار شده است.



فعال شدن مراکز نیکوکاری در دانشگاه‌های کشور


او با بیان این که در سال‌های گذشته با ایجاد مراکز نیکوکاری با رویکرد محله محوری و مسجد محوری با کمک ائمه جماعات و هیئت امنا مسئولیت امدادرسانی مردمی افراد را برعهده گرفتند و مراکز ترک نیکوکاری تخصصی نیز راه اندازی شده است، گفت: در خراسان جنوبی مراکز نیکوکاری رسانه نیز به وجود آمده که رسالت آن رساندن صدای نیازمندان به گوش مسئولان کمیته خواهد بود.


بختیاری با اعلام خبر ایجاد چهار  مرکز نیکوکاری در دانشگاه‌های استان گفت: در حدود سه ماه گذشته در دانشگاه علم و صنعت تهران هم زمان به صورت ویدئو کنفرانس ۸۰ مرکز نیکوکاری در دانشگاه‌های مختلف در سطح کشور را راه‌اندازی کردیم.


او در پایان ۲۵ درصد افزایش مستمری کمیته امداد و بهزیستی در بودجه پیش بینی شده سال ۱۴۰۰ برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی را کم دانست و افزود: پیشنهاد‌های مختلفی را در این باره به کمیسیون‌های مختلف در مجلس ارائه دادیم که امیدواریم برای مددجویان نتیجه بخش باشد.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار