سهرابی گفت: وزارت ارتباطات خدمات و طرح‌های متنوعی را برای حمایت از شرکت‌ها و کسب و کار‌های نوپا و استارت آپی حوزه فناوری اطلاعات با ارائه طرح "بوم واره" فراهم کرده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کسب‌وکار‌های نوآفرین فارس به معرفی طرح بوم واره به عنوان ابزاری برای حمایت از حوزه نوآفرینی کشور پرداخت.

مهرداد سهرابی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس در مراسم پایانی این رویداد گفت: با شیوع کرونا، توسعه فناوری و نوآوری به الزامی برای مدیریت شرایط فعلی و خلق فرصت‌های جدید بدل شد و لزوم توجه به این حوزه با توجه به تاثیر آن بر سایر بخش‌ها از جمله اقتصاد و زندگی روزمره مردم بیش از پیش اهمیت یافت.

او افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اهتمام به این موضوع و شناختی که از ماهیت فعالیت‌های استارت آپی و مشکلات این کسب و کار‌ها در وزارت وجود داشت، حمایت از حوزه نوآفرینی را در دستور کار قرار داد و با پیگیری و تصویب طرح نوآفرین در هیات دولت، زمینه رفع موانع و مشکلات استارت آپ‌ها و کسب و کار‌های نوپا و نوآور با استفاده از ظرفیت‌های قانونی فراهم و گام مهمی برای حمایت از حوزه نوآوری در کشور برداشته شد.

سهرابی گفت: هم اکنون سامانه ملی ایران نوآفرین به آدرس (irannoafarin.ir) به عنوان سامانه‌ای جامع در حوزه نوآفرینی کشور به ارائه خدمات به ذینفعان این حوزه می‌پردازد و امکان رشد و شکوفایی در این بخش از طریق تسهیل دسترسی به اطلاعات و امکانات موردنیاز فعالان حوزه و یکپارچه‌سازی آن‌ها، فراهم شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس با بیان اینکه وزارت ارتباطات خدمات و طرح‌های متنوعی را برای حمایت از شرکت‌ها و کسب و کار‌های نوپا و استارت آپی حوزه فناوری اطلاعات در این سامانه ارائه کرده است، به معرفی طرح "بوم واره" به عنوان یکی از زیرخدمت‌های این سامانه پرداخت.

او اظهار کرد: مدل کسب و کار B TO B یا (Business-to-Business) بر طرح بوم واره حاکم است و تمرکز این طرح بر فروش محصولات و یا خدمات یک شرکت به شرکت‌های دیگر است و در واقع در این طرح، خدمات توسط شرکت‌های بخش خصوصی و برای بخش نوپا و نوآور ارایه می‌شود.

سهرابی روند حمایت در بوم واره را به این صورت تشریح کرد که هر شرکتی که خدمات خود را در سامانه بوم واره ارایه می‌دهد شش ماه اول باید خدمات خود را به‌صورت رایگان به استارت آپ‌ها ارایه کند، اما شش ماه دوم خدمات را به استارت آپ‌ها به‌صورت نیم بها ارایه می‌کند و در واقع حدود نیمی از هزینه‌ها از سوی شرکت‌های ارایه‌دهنده خدمات و نیمی نیز از سوی دولت جبران خدمت می‌شود و در واقع در این طرح علاوه بر اینکه کسب و کار‌های نوپا به صورت غیرمستقیم توسط دولت حمایت می‌شوند، شرکت‌های متوسط و بزرگ ارائه دهنده خدمات هم اگر خدمات خود را روی بوم واره ارائه کنند بر اساس اظهارنامه مالیاتی از محل وجوه اداره شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تسهیلات با نرخ بهره پایین دریافت می‌کنند.

گفتنی است نخستین جشنواره کسب و کار‌های نوآفرین فارس به همت مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز و با همکاری اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس در شیراز برگزار شد و در مراسم اختتامیه این رویداد در دانشگاه شیراز، از ۴۹ طرح دریافت شده از شرکت‌های نوآور، ۹ طرح به مرحله داوری نهایی رسیدند و سه طرح در حوزه‌های پزشکی، کشاورزی وفناوری اطلاعات رتبه‌های برتر را کسب کردند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.