جشنواره دانشجویی "رهوا" ویژه دانشجویان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خراسان رضوی از فردا در مشهد آغاز به کار می‌کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حجت الاسلام احمد ترابی رئیس شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی در مراسم افتتاحیه جشنواره رهوا با اشاره به اهداف و نحوه شکل گیری این جشنواره، گفت: باتوجه به اینکه محدودیت‌های ناشی از بیماری کرونا باعث تعلیق برنامه‌های فرهنگی آموزشی دانشگاه‌ها برای دانشجویان شده است برآن شدیم این خلأ را با اجرای جشنواره‌ای مجازی پیرامون موضوعات و چالش‌های روز دانشجویان جبران کنیم.

او با اشاره به غنای محتوایی و گستره وسیع مخاطبان جشنواره رهوا افزود: نمونه این جشنواره در کشور بسیار کم و می‌توان گفت ابداع همکاران نهاد رهبری در شورای استانی است که اجرای آن به خاطر تجارب موفق گذشته به نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار شده است.

رئیس شورای استانی نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی با اشاره به اینکه نام جشنواره برگرفته از واژه قرآنی "رهوا" و به معنای راهی است که خداوند در رود نیل برای نجات قوم حضرت موسی (ع) از دست فرعونیان باز کرد، ادامه داد: امید است چنان که "رهوا" سبب نجات بنی اسرائیل از آسیب فرعونیان شد این جشنواره هم نجات بخش جوانان از آسیب‌های فضای پرهجمه مجازی بوده و سکویی برای حرکت‌های گسترده دانشجویی در فضای دانشگاه‌ها باشد.

حجت الاسلام ترابی همچنین به دغدغه زوج‌های دانشجو برای شرکت در طرح همسفرتابهشت و بهره مندی از سفرمشهد مقدس اشاره کرد و بیان کرد: طرح ملی همسفرتابهشت تغییری نکرده و جشنواره رهوا صرفا یک حرکت فرهنگی موازی با آن است لذا در صورت فراهم شدن شرایط این طرح برگزار خواهد شد.

در ادامه این نشست، حجت الاسلام سیدمحمود طباطبایی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به فعالیت بیش از ۷۰ مرکز دانشگاهی با بیش از ۱۶۰ هزار دانشجو در خراسان رضوی جشنواره "رهوا" به منظور جبران خلأ فرهنگی تربیتی دوران اپیدمی کرونا برای دانشجویان برنامه ریزی شده است.
 


پاسخ به مسائل اقتصادی و نیاز‌های روز دانشجویان

 

مهدی غلامی مقدم دبیر کمیته علمی جشنواره هم پاسخ به مسائل روز دانشجویان از جمله مسائل اقتصادی را از دغدغه‌های جدی این کمیته برشمرد و گفت: در شرایط موجود به دلیل چالش‌های روزافزون اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی، اغلب جوانان نسبت به اشتغال، تحصیل و ازدواج، ذهنیت مثبتی ندارند و متأسفانه این ذهنیت با شیوع کرونا تقویت شده است.

او افزود: در عین حال عده‌ای از جوانان با کسب مهارت‌ها و آگاهی‌های لازم آستین همت را بالا زده و در ابعاد مختلف تحصیلی، کارآفرینی و تشکیل خانواده، روند رو به رشدی دارند که سابقه ۲۴ ساله ازدواج‌های دانشجویی و استقبال بالای دانشجویان به عنوان قشر جوان جامعه مؤید این امر می‌باشد.

دبیر کمیته علمی جشنواره رهوا ادامه داد: معرفی الگو‌هایی از این دست به جوانان از اهداف مهم ما در جشنواره رهوا بوده و در این جشنواره تلاش شده است با آموزش مهارت‌های لازم حتی الامکان به رفع چالش‌های دانشجویان در حوزه اقتصادی کمک شود.

غلامی مقدم با اشاره به اینکه جشنواره رهوا پس از دو ماه برگزاری جلسات با اساتید کمیته علمی در پنج بخش و ۲۷ رشته برنامه ریزی شده است، بیان کرد: این جشنواره فراتر از آموزش‌های ارائه شده در طرح همسفرتابهشت افزون بر سبک ازدواج و زندگی به مهارت‌های مربوط به رشد فردی و اجتماعی، اشتغالزایی و کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری در حوزه‌های مختلف می‌پردازد.

او به تولید بیش از ۱۰۰ فایل آموزشی توسط اساتید مجرب حوزه کسب و کار، موفقیت، رسانه و خانواده برای جشنواره رهوا اشاره و تصریح کرد: برای شرکت کنندگان در بخش‌های آموزشی و پژوهشی جشنواره که بیش از ۶۰ درصد امتیاز رشته موردنظرشان را کسب کنند معادل دو نمره امتیاز دروس معارف در نظر گرفته شده است.

دبیر کمیته علمی جشنواره رهوا با اشاره به مشارکت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی خراسان رضوی در برگزاری جشنواره رهوا تاکید کرد: این جشنواره از بهمن ماه ۹۹ تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ ویژه دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی خراسان رضوی و دانش آموختگانی که کمتر از یک سال از اتمام تحصیلشان می‌گذرد "اعم از مجرد و متأهل" ، برگزار می‌شود.

غلامی مقدم ضمن پیش بینی حضور بیش از ۱۰ هزار دانشجو در این جشنواره، اظهار کرد: در مجموع ۸۰ میلیون جایزه نقدی برای ۸۰ برنده جشنواره در نظر گرفته شده که از این میان هشت برنده هم به نام امام هشتم به صورت مردمی و ۱۵ برنده به قید قرعه از میان کسانی که حداقل امتیاز را کسب کرده باشند انتخاب می‌شوند.
 
انتهای پیام// ف.ک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.