به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حمید کریمی مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری با اشاره به آسیب ۶۰ میلیارد تومانی ناشی از شیوع کرونا اظهار داشت: ۵۲۳ باشگاه و مربیان ورزشی استان طی ایام کرونا ضرر و زیان فراوانی را متحمل شدند.
او افزود: طبق مصوبه وزارتخانه تسهیلات ۱۲ درصدی به باشگاه داران اعطا میشود که تاکنون در چهارمحال و بختیاری ۲۸۳ نفر از باشگاهداران اقدام به ثبتنام در سامانه کردهاند و از ۸۰ میلیون تومان تا سقف ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت میکنند.
بیشتر بخوانید
کریمی اضافه کرد: ورزش در بخش دولتی با حذف اجارهبها و پرداخت برخی قبوض آسیب کمتری دید، اما در بخش خصوصی با آسیب جدیتری روبرو بود.
او ادامه داد: جولان دادن زورگویان یکی از آسیبهای اجتماعی در استان است که در راستای برطرف کردن این معضل جلساتی با واحد پیشگیری از وقوع جرم استان برگزار و تصمیمگیریهایی در خصوص تخلیه انرژی این افراد انجام گرفت که استعدادیابی این افراد که دارای توان جسمانی بسیار بالا بوده و گاها بیشفعال هستند برای برخی رشتههای انرژیبر از جمله بوکس، ورزشهای رزمی، ورزش باستانی و... بود و پس از این مرحله این افراد که بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر بودند به ۱۳ هیئت ورزشی معرفی شدند که مسابقاتی نیز برای آنها طراحی شده است.
کریمی با اشاره به اینکه از انرژی فراوان افراد میتوان برای انتظامات در انجمن بادیگاردهای ایران، استفاده کرد، ادامه داد: در تلاش هستیم با مجموع ۵۰ میلیون تومان اعتبار این معضل را کاهش دهیم که حدود ۲۰ میلیون تومان برای اموری از قبیل اختصاص استخر شنا و برگزاری مسابقات اختصاص دادیم و طرحی نیز به وزارتخانه ارائه دادیم که با حدود ۳۰ میلیون تومان برخی امور فرهنگی و اشتغال مورد نیاز این افراد را انجام دهیم چرا که از افراد پرقدرت بدنی میتوان در ورزش قهرمانی استفاده و به خزانه مدالی استان کمک کرد.
او افزود: در حال حاضر ۵۲۳ باشگاه استان مجوز بازگشایی دارند، اما به دلیل ضرر و زیان حاصل از کرونا بسیاری از آنها در حالت تعطیل هستند.
کریمی گفت: کمیته نرخگذاری ورزش و جوانان اقدامی در راستای افزایش قیمت شهریه رشتههای ورزشی نکرده و ممکن است برخی باشگاهها به دلیل جبران ضرر و زیانشان کمی قیمتها را افزایش داده باشند.
او با بیان اینکه امسال به علت شیوع ویروس کرونا در بسیاری از رشتههای ورزشی مسابقه برگزار نشد افزود:، اما در رشتههایی مانند دوومیدانی، تیراندازی، تکواندو، بسکتبال و فوتبال مسابقات برگزار و ورزشکاران مدالهایی کسب کردند.
کریمی اضافه کرد: در سند راهبردی سال ۹۶، ۸۶۰ مدال پیشبینی و برنامهریزی شد و برای افزایش مدالآوری استان تا هزار و ۳۰۰ مدال برنامهریزی شد و در سال ۹۷ ورزشکاران استان هزار و ۳۸۳ مدال کسب کردند که نسبت به سال قبل از آن ۲۹ درصد رشد داشت.
او با اشاره به ۱۱۸ میزبانی چهارمحال و بختیاری در سالهای ۹۷ و ۹۸، خاطرنشان کرد: پارسال مدالهای ورزشی استان یک هزار و ۳۹۵ عدد بود و از این تعداد ۱۸ مدال از مسابقات آسیایی، جهان و بینالمللی کسب شد و یک هزار و ۱۴۸ مدال کشوری ورزشکاران استان به دست آوردند.
کریمی گفت:: مدالهای تیمی کشوری در سال ۹۶ تعداد ۶۵، در سال ۹۷، ۷۰ و پارسال ۵۹ مدال بود، تعداد اعزام به مسابقات در سال ۹۷، ۵۹۵ و پارسال ۳۹۷ مورد بود، پارسال ۷۱ میزبانی کشوری برای مسابقات کشوری در استان داشتیم.
او با اشاره به رفتینگ به عنوان صنعت دائمی و شناخته شده استان افزود: تاکنون به ۱۶ باشگاه رفتینگ مجوز دادهایم و حدود ۶۰ متقاضی دیگر برای راهاندازی باشگاه رفتینگ در استان داریم که در راستای رونق این ورزش مهیج زایندهرود را به هفت بازه تقسیم کردهایم.
کریمی گردش مالی رفتینگ در استان را حدود ۱۰ میلیارد تومان در سال اعلام و اضافه کرد: رایزنیهایی با نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در خصوص توسعه رفتینگ و اختصاص اعتبار ملی به این ورزش صورت گرفته است.
او ادامه داد: ورزشهای هوایی از جمله پاراموتور و پاراگلایدر زیرمجموعه انجمنهای ورزشی هستند و ۱۳ سایت شناخته شده پاراگلایدر در استان وجود دارد که مهمترین آنها سایت رخ بوده که مزیت آن ورزش باد از دو سمت شهرکرد و اصفهان است که موجب قابلاستفاده بودن در زمانهای بیشتری میشود، اما با چالشی از سوی سازمان فرودگاههای کشور روبرو شده که از نمایندگان شهرستانها در مجلس و استاندار تقاضا داریم با توجه به اشتغالزا بودن و معضل بیکاری استان، همچنین هزینهبر بودن این صنعت و امکان مطلوب ورزشی آن پیگیری موثری داشته باشند.
کریمی با بیان اینکه سایت سنگفرش دوپلان که تنها سایت پروازی سنگفرش کشور است جزو ظرفیتهای بسیار خوب استان است، تشریح کرد: زمین ورزشی چمعالی، سالن ژیمناستیک بروجن در صورت تجهیز شدن و خانه جوان شهرکرد در چهار طبقه در صورت تکمیل شبکه و انشعابات در ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشوند.
انتهای پیام/ف