رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با یک رژیم غذایی مناسب و مغذی می توان از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، آرزو کاوه ئی، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: یازدهمین بسیج ملی تغذیه از نیمه دی امسال تا سی ام این ماه با شعار «تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا» با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار شده تا با اطلاع رسانی صحیح، دانش تغذیه‌ای مردم و سلامت جامعه را افزایش داد.

او با اشاره به اینکه توصیه‌های تغذیه‌ای لازم برای پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ پرداخت و گفت: در برنامه غذایی روزانه ۲ اصل تعادل و تنوع باید توسط افراد رعایت شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان  افزود: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۶ گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه‌ها قرار دارند.

کاوه ئی اضافه کرد: مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش غذایی یکسان هستند و می‌توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد به عنوان مثال می‌توان از ماست به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد.

او ادامه داد: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانه‌های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات شامل لیموترش، لیموشیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج، کیوی و دیگر میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به نقش ویتامین‌های E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن باید روزانه از منابع غذایی ویتامین A از جمله منابع گیاهی شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی شامل زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات و منابع غذایی ویتامین E از جمله روغن‌های مایع مانند کانولا، گُلرنگ، آفتابگردان و ذُرت استفاده شود.

کاوه ئی عنوان کرد: باید از خوردن غذا‌های چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسرو‌ها و شور‌ها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن خودداری کرد.

او افزود: روزانه می‌توان با مصرف منابع غذایی دارای ویتامین D شامل ماهی‌های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ به افزایش سطح ایمنی بدن کمک کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی که در گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک شده و غلات کامل وجود دارد استفاده شود.

کاوه ئی ادامه داد: مصرف منابع غذایی ویتامین‌های گروه B مانند انواع سبزی‌ها برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و مغز‌ها (پسته، گردو، بادام و فندق) به صورت روزانه در دستور کار باشد.

او اظهار داشت: مصرف ۶ تا هشت لیوان آب آشامیدنی سالم یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه می‌شود همچنین نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک می‌کند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: خانه نشینی اجباری این روز‌های کرونایی و متعاقب آن کاهش فعالیت بدنی سبب افزایش مصرف تنقلات، فست فودها، مواد غذائی پُرچرب و شور شده و همه این گزینه‌ها در کنار چاقی و اضافه وزن می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های مزمن همچون دیابت، پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی کند.


کاوه ئی افزود: بنابراین، در این دوران باید بیشتر مراقب رژیم غذایی خود بوده و با مصرف موادغذائی مناسب، سیستم ایمنی را تقویت کرد تا دوران همه گیری کرونا را با سلامتی پشت سر بگذاریم.

او تاکید کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیمار‌های قلبی عروقی، کبدی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی، بیماران سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی، بیش از دیگران در معرض ابتلا به کرونا هستند.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.