به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از لذت بخشترین تجربهها برای علاقمندان به دنیای آشپزی، آشنایی با فرهنگ غذایی و متنوع بین المللی و انواع مختلف خوراک در نقاط مختلف دنیاست. در میان تمامی کشورهای جهان، آشپزی ترکیه و غذاهای ترکیهای از لحاظ ذائقه به سلیقهی ایرانیها بسیار نزدیک است که در نتیجهی آن، این غذاها هم از لحاظ مواد اولیه و هم از لحاظ طعم، غالبا مورد استقبال مردم ایران قرار میگیرد. بورک یک نوع پیش غذا و غذای ترکیهای است که انواع مختلفی دارد، اما تمامی بورکها با استفاده از خمیر معروف فیلو یا یوفکا تهیه میشوند و در این مورد مشترک هستند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان ترکی با خمیر یوفکا یا فیلو در فر و بدون فر را به شما آموزش دهیم.
در کشور ترکیه، بورک به عنوان میانوعده مورد استفاده قرار میگیرد و طرفداران زیادی دارد. در کشور ایران در برخی رستورانهای فست فودی، انواع بورک ترکیه تهیه و سرو میشود و جالب است بدانید که انواع بورک جزو غذاهای سالم فستفودها به شمار میرود. انواع بورک گوشت با گوشت و قارچ، بورک گوشت و پنیر و اسفناج، گوشت و سیب زمینی در فر و بدون فر با خمیر جادویی یا خمیر آماده یوفکا (فیلو) درست میشود.
در ادامه طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان ترکی بسیار خوشمزه و لذیذ را میخوانید و شما میتوانید به سادگی این پیش غدا و غذای معروف و فینگرفود خوش طعم را در منزل تهیه کنید.
بیشتربخوانید
مواد لازم برای تهیه بورک گوشت و بادمجان ترکیهای
بادمجان مربعی خرد شده: ۳ لیوان دستهدار
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
کرده ذوب شده یا روغن: ۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۲ قاشق سوپ خوری
خمیر یوفکا یا خمیر فیلو: به مقدار لازم
کنجد: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر آویشن: به مقدار لازم
طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان
پس از آمادهسازی مواد اولیهی مورد نیاز، برای تهیه بورک گوشت و بادمجان مراحل ساده زیر را انجام دهید:
ابتدا پوست بادمجان را گرفته و به اندازههای مورد نظر برش بزنید. حتی میتوانید بادمجانها را به همان صورت کامل استفاده کنید؛ اما در صورت برش زدن به صورت مکعبی با اندازههای مورد نظر، نتیجهی بهتر و سریعتری دریافت میکنید.
روی بادمجانها، مقداری نمک پاشیده و برای بیست دقیقه تا نیم ساعت اجازه دهید بادمجانها به همان حالت باقی بمانند. با این روش، تلخی بادمجان گرفته خواهد شد.
در این مدت، بادمجان آب میاندازد؛ پس از آن، شما باید با فشار دست این آب را گرفته و بادمجانها را بشورید و کاملا خشک کنید.
برای آماده کردن فیلینگ بورک گوشت و بادمجان نیز در ابتدا باید پیاز را به طور نگینی خرد کرده و با استفاده از مقدار کمی روغن، تفت دهید.
زمانی که پیاز کمی سبک شد، سیر را به صورت خیلی ریز ساطوری کرده و به پیازی که در حال تفت خوردن است، اضافه کنید.
زمانی که عطر پیاز بلند شد، گوشت چرخکرده را اضافه کنید. میتوانید با کمک پشت قاشق گوشت را کاملا باز کنید تا گلوله نشود و به صورت یکنواخت تفت بخورد. توجه داشته باشید که بهتر است گوشت چرخکرده مخلوطی از گوشت گوسفند و گوساله باشد.
پس از اینکه، گوشت کمی تغییر رنگ داد، نمک را به همراه سایر ادویهها اضافه کرده و مجددا مخلوط گوشت و سیر و پیاز را همراه با ادویهها تفت دهید، تا مزده دار شوند. در صورتی که به طعم تند غذاها علاقه دارید، میتوانید از فلفل چیلی نیز استفاده کنید.
در این این مرحله از تهیهی بورک گوشت و بادمجان باید بادمجانها را به مخلوط گوشت، اضافه کنید. مطمئن شوید که آب بادمجانها گرفته شده است و سپس آنها را اضافه کرده و همراه با سایر مواد، تفت بدهید.
بادمجانها سریع شروع به سرخ شدن میکنند و در این صورت، آبی که درون بافت میانیشان جمع شده است، به مرور زمان تبخیر میشود.
در این مرحله، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با تمامی مواد مخلوط کنید. در صورت تمایل، به جای استفاده از رب گوجهفرنگی دربورک گوشت و بادمجان میتوانید از پورهی گوجهفرنگی استفاده کنید و در این صورت دیگر نیازی به اضافه کردن آب وجود ندارد. اما در صورتی که از رب گوجه فرنگی استفاده میکنید، مقداری آب به مواد اضافه کنید.
پس از اضافه کردن آب، باید درب تابه یا قابلمه را قرار دهید تا مخلوط کاملا بپزد؛ تا جایی که آب مایه میانی بورک گوشت و بادمجان ترکی کاملا کشیده شود.
پس از پخت فیلینگ یا مایه میانی بورک، درب را برداشته و اجازه دهید کمی از حرارت آن کاسته شود.
در این میان، خمیر فیلو یا خمیر یوفکا را به اندازههای مورد نظر برش دهید. شما میتوانید از ورقههای مربع شکل آماده خمیر یوفکا یا فیلو نیز استفاده کنید.
پس از آن، شیر را به همراه کره ذوب شده یا روغن مخلوط کرده و با استفاده از برس، تمامی خمیر را به مخلوط شیر و کره آغشته کنید.
در این مرحله از طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان، باید مقداری از فیلینگ را نزدیک یکی از لبههای خمیر ریخته و دو طرف کناری خمیر را برگردانید. پس از آن نیز، کافی است لبه خمیر را روی فیلینگ تا زده و به سادگی خمیر را تا انتها رول کنید.
درون سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و بورکهای رول شده را درون آن بچینید.
در این مرحله نیز، باید با استفاده از برس، روی بورکها را نیز با استفاده از مخلوط شیر و کرده آغشته کنید و پس از آن، باید روی بورکها کنجد بریزید.
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و سینی را درون آن قرار دهید.
مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه صبر کنید تا روی بورکها طلایی شوند. در این صورت بورکها آماده شده و میتوانید آنها را از درون فر خارج کنید.
در نهایت، اجازه دهید بورکها کمی سرد شده و سپس آنها را درون ظرف سرو مورد نظر خود قرار دهید. بورک گوشت و بادمجان شما آماده است و میتوانید از طعم لذیذ و خوشمزه آن لذت ببرید. این بورک گوشت و بادمجان ترکی را بدون فر و در ماهیتابه هم میتوانید درست کنید. کافی است روی حرارت ملایم گاز بورکها را در ماهیتابه سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. بد نیست بدانید اهالی شرق آسیا غذایی شبیه بورک را به نام رول بهاری درست میکنند که یک فینگر فود و پیش غذای بسیار محبوب است. بورک و رول بهاری را میتوانید با انواع سس و دیپ سرو کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/