رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یازدهم به بخش کشاورزی در بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه کشور توجه جدی خواهد داشت.

ساداتی‌نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامیبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید جواد ساداتی‌نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی پنجشنبه در نشست مشترک شورای بخش کشاورزی و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی اظهار داشت: مجلس یازدهم به بخش کشاورزی در بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه کشور توجه جدی خواهد داشت.

او افزود: تحول کشاورزی ایران و تقویت دانش، فناوری و مکانیزاسیون در این حوزه از مهم‌ترین اولویت‌های مجلس شورای اسلامی در بودجه سال ۱۴۰۰ و برنامه هفتم توسعه به‌شمار می‌رود.


بیشتر بخوانید


ساداتی نژاد اضافه کرد: در ۴۰ سال گذشته برای توسعه صنعت کشور ۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است، در صورتی که با این میزان سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، به راحتی می‌توان زمینه به ارزش افزوده بیشتری دست یافت.

او ادامه داد: کشاورزی با اولویت باغبانی در ایران و چهارمحال و بختیاری یک مزیت نسبی است.

ساداتی نژاد اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری روند روبه رشدی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه بخش کشاورزی داشته که مرهون همکاری تنگاتنگ بخش خصوصی و دولت است.

او با اشاره به لزوم رشد سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گفت: مجلس یازدهم به منظور درک حساسیت در این بخش نخستین مصوبه و قانون خود را در حوزه تضمین خرید محصولات کشاورزی تصویب کرد.

ساداتی‌نژاد افزود: در حالی که بخش کشاورزی یک حوزه تولیدی مهم به‌شمار می‌رود، اما قوانین کشور صنعت محور است.

او با اشاره به رویکرد مثبت کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم اضافه کرد: این کمیسیون در همان ماه‌های ابتدایی فعالیت خود نسبت به تشکیل و فعالیت شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی در بخش کشاورزی با هدف تحقق اهداف جهش تولید در این حوزه اقدام کرد.

ساداتی نژاد به مشکل سند مالکیت در زمین‌های کشاورزی کشور اشاره کرد و ادامه داد: هم‌اکنون ۱۰ درصد زمین‌ها کشاورزی در ایران سند مالکیت دارد.

او گفت: به همین منظور باید با استفاده از ظرفیت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع‌طبیعی در برنامه‌ای دو ساله نسبت به سنددار کردن تمامی زمین‌های کشاورزی کشور اقدام کرد تا مشکل بسیاری از کشاورزان رفع شود.

ساداتی نژاد وجود زنجیره تولید در حوزه شیلات و آبزیان چهارمحال و بختیاری را مطلوب دانست و اظهار داشت: این زنجیره باید در سایر محصولات کشاورزی به‌ویژه بخش تولید بادام و گیاهان دارویی ایجاد شود.

او گفت: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس یازدهم برای تامین مالی مرتبط با هشت طرح شاخص کشاورزی چهارمحال و بختیاری پیگیری می‌کند.

ساداتی نژاد وجود سایت پرتودهی گاما در چهارمحال و بختیاری را یک ظرفیت بزرگ اعلام و تاکید کرد: این سایت مشکل ماندگاری محصولات کشاورزی برای افزایش صادرات تولیدات این حوزه را رفع خواهد کرد.

او افزود: علاوه بر برنامه‌های فراوان و تلاش‌های گسترده در حوزه دامپروری چهارمحال و بختیاری، اما به‌نظر می‌رسد این استان در حوزه دامپروری ضعیف و دارای عقب‌ماندگی است به‌همین منظور باید با ایجاد یک خط اعتباری حداقل ۱۰ هزار میلیارد ریالی نسبت به جبران کمبود‌های این حوزه اقدام کرد.

ساداتی‌نژاد با اشاره به برخی مشکلات مرتبط با آب در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در بخش آب از سراب تا پایاب یک زنجیره به‌هم پیوسته و نیازمند توجه جدی است.

او اظهار داشت: مدل‌های مختلفی در دنیا برای رعایت منابع و منافع بالادست و پایین‌دست در حوزه آب وجود دارد که بسیار پُرکاربرد است.

ساداتی نژاد گفت: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس یازدهم آمادگی دارد تا در فضایی بدون چالش با حضور نخبگان استان‌های سراب تا پایاب نسبت به جمع‌بندی مشکلات این حوزه و تلاش برای رفع آن اقدام کند.

او تاکید کرد: نیاز آبی بالادست و پایین‌دست در بخش آب باید براساس شاخص‌های علمی لحاظ و مازاد آب طبق مطالعات علمی با مدل‌های عوارضی و توجه به نیاز‌های بالادست به سایر نقاط منتقل شود.

ساداتی نژاد افزود: در بخش آب باید فصل نو همکاری بین استان‌های سراب تا پایاب ایجاد، به حقوق هر منطقه توجه و اختلاف پرهیز شود.

او تصریح کرد: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس یازدهم برای حکمیت بین استان‌های بالادست و پائین‌دست در بخش آب را براساس نگاه علمی، واقعی و رعایت حق و حقوق هر منطقه دارد.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار