به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، نادر صادقی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ۱۶ دی ماه در جلسه کارگروه صنایع تبدیلی کشاورزی که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در محل اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد با اشاره به آخرین وضعیت صنعت استان، اظهار داشت: تاکنون تعداد ۱۹۶۸ پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری ۷۰۰۴۳۱ میلیارد ریالی و ۲۵۱۳ جواز تأسیس با سرمایه گذاری ۱۹۶۱۸۷ میلیارد ریالی صادر شده است.
او خاطر نشان کرد: همچنین در بخش صنایع غذایی استان تاکنون ۳۱۷ پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری ۱۲۵۰۸ میلیارد ریالی با اشتغال ۱۵ هزار و ۵۱۶ نفری و ۲۷۸ جواز تأسیس به سرمایه گذاری ۲۰۰۹۵ میلیارد ریالی و اشتغال ۸ هزاری و ۷۰۱ نفری صادر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی با اشاره به آمار مهمترین واحدهای صنایع تبدیلی استان، گفت: ۱۰۶ واحد کنسانتره، آبمیوه، پوره و رب با ظرفیت تولید ۵۲۵ هزار تن در سال، ۵ واحد کارخانه قند (شکر) با ظرفیت تولیدی ۳۳۵ هزار تن در سال، ۲۷ واحد تولید فرآوردههای لبنی با ظرفیت سالانه ۲۰۱ هزار تن و ۱۸ کارخانه آردسازی با ظرفیت تولید یک میلیون تنی در سال در حال فعالیت هستند.
او یادآور شد: آذربایجانغربی از لحاظ رتبه بندی کشوری در صنایع یاد شده در تولید کنسانتره و قند از شکر رتبه یک کشوری را در اختیار دارد. همچنین در بخش تولید آبمیوه و شکر از چغندرقند در جایگاه دوم کشوری قرار دارد از این رو انتظار میرود مسئولان کشوری اهتمام ویژهای برای تجهیز این واحدها داشته باشند.
صادقی افزود: انتظار میرود در فرآیند واگذاری زمین و تغییر کاربری زمینهای شخصی با توجه به نزدیکی به باغات جهت احداث واحدهای صنایع تبدیلی تجدید نظر شده و خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گوجه فرنگی و سیب در فصل تولید مدنظر وزارتخانه باشد.
او با اشاره به آمادگی استان برای تأمین سیب شب عید سراسر کشور، ابراز داشت: سطح باغات کشور ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار برآورد شده که ۱۱۵ هزار و ۶۵۷ هزار هکتار در آذربایجان غربی واقع شده است. آذربایجانغربی با اختلاف دو برابری بزرگترین تولیدکننده سیب کشور است به طوری که یک میلیون و ۴۴۰ هزار تن از ۴ میلیون تن سیب تولیدی کشور در استان تولید میشود.
معاون استاندار آذربایجانغربی با بیان این که در طول ۸ ماهه گذشته ۱۶ هزار تن سیب استان از طریق گمرکات صادر شده، ادامه داد: در سال گذشته نزدیک به ۶۰۰ هزار تن سیب از استان صادر شد.
او اظهار کرد: بیش از ۷۳۰ هزار تن سیب در سردخانههای استان موجود است که با ایجاد مشوقهای صادراتی، برقراری جایزه صادراتی و لغو پیمان سپاری ارزی برای سیب، ارزآوری چشمگیری از این طریق برای استان و در نهایت کشور ایجاد کرد.
همچنین ایجاد باغ مادر را یکی از ضرورتهای استان دانست و عنوان کرد: در سفر وزیر جهاد کشاورزی به آذربایجانغربی این مهم مورد توجه قرار گرفته است.
او بیان داشت: عدم وجود زنجیره تأمین کارآمد برای تولید، توزیع و فروش میوههای سیب و انگور یکی از خلأهایی است که از مبانی زیرساختی پیاده سازی کسب و کار در دنیا است.
صادقی تاکید کرد: میخواهیم از نظر حاکمیتی مدیریت زنجیره تأمین ساماندهی شده و شرکتهایی که در این زمینه اطلاعات دارند وارد فاز خدمات رسانی و آگاهی بخشی شوند.
انتهای پیام/ط