به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،"محسن مرادی اوجقاز" رئیس دادگاه کیفری ۲ شعبه ۱۱۹ مجتمع شهید بهشتی ارومیه و قاضی برتر کشوری اظهار داشت: مناسب سازی محیط زندگی افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی به مدت چهار ماه و حمایت و تامین وسایل کمک توان بخشی به تعداد ۳۰ نفر، خدماتی است که این فرد باید به عنوان سفیر سلامت ارائه کند.
او اضافه کرد: این فرد به تحمل هفت ماه حبس و جزای نقدی محکوم شده بود که حبس وی جایگزین شده است.
رئیس دادگاه کیفری ۲ شعبه ۱۱۹ مجتمع شهید بهشتی ارومیه اظهار کرد: با اجرای این احکام، نرخ تکرار جرم بسیار پایین بوده و امکان اتخاذ تدابیری همسو با شخصیت و تخصص متهم و نوع جرایم ارتکابی را نیز به قاضی میدهد.
مجازاتهای جایگزین حبس و محکوم کردن مجرمان به خدمات عام المنفعه مهمترین دستاورد قانون جدید مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ است.
بر اساس ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی مرتکبان جرائم عمدی که حداکثر مجازات قانونی آنها ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس است، به جای حبس، به مجازات جایگزین حبس محکوم میشوند. البته استفاده از این مقررات برای مجرمان و محکومانی است که سابقه کیفری نداشتهاند یا از سابقه کیفری شان بیشتر از ۵ سال گذشته باشد.
آیین نامه اجرایی ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی در شهریور ۱۳۹۳ به تصویب هیات وزیران رسید و بر اساس ماده ۲ آن، خدمات عمومی رایگان در ۶ دسته امور آموزشی، بهداشتی، فنی حرفهای، خدماتی، کارگری و کشاورزی تقسیم بندی شد که هر کدام از این دستهها چندین مورد را شامل میشوند.
آزادی مشروط دست قضات را در برخی جرایم کم اهمیت و جرایمی که مخل امنیت کشور نیست، باز میکند تا این دسته از متهمان به جای رفتن به زندان از خدمات عمومی رایگان یا دست بند الکترونیکی استفاده کنند.
انتهای پیام/ط