به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عطالله ابراهیمی رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه محصول چغندرقند استان به صورت تضمینی توسط کارخانه قند استان خریداری شده است اظهار داشت: متوسط عملکرد برداشت چغندرقند در استان ۴۲ تن در هکتار و متوسط عیار ۷.۱۶ است.
او افزود: با توجه به برنامهریزی انجام شده و بر اساس برنامه ابلاغی توسعه کشت و تولید چغندرقند در راستای تحقق جهش تولید و خودکفایی کشور در سال زراعی جاری یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافت.
بیشتر بخوانید
ابراهیمی اضافه کرد: پارسال مجموع تولید چغندر قند استان ۴۵ هزار تن بود که به دلیل مدیریت مزرعهای، مدیریت کود اوره، مدیریت آب، مبارزه با آفات و بیماریها بیش از ۱۵ هزار تن افزایش تولید در استان وجود داشت.
او ادامه داد: میانگین عیار چغندر قند در ۱۰ سال گذشته ۱۶/۵ بود که در سال زراعی جاری بر اساس مستندات آزمایشگاه عیارسنجی کارخانه دو درصد واحد افزایش داشته است.
ابراهیمی گفت: چغندرقند یک محصول کمآببَر و از محصولات راهبردی است که زمینه اشتغال و کسب درآمد بالای برای کشاورز را فراهم و همچنین زمینه فعالیت کارخانه قند استان را فراهم میکند.
او با تاکید بر اینکه هر تن چغندر قند ۱۵۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم شکر به دست میآید، افزود: آبیاری بیش از ۹۷ درصد مزارع کشت چغندر به صورت بارانی و مکانیزه انجام میشود.
ابراهیمی اضافه کرد: سطح کشت نشایی چغندر در سال زراعی جدید حدود هشت هکتار بود که به دلیل نیمه مکانیزه بودن و بالا بودن هزینه کارگری و نبودن کارگر ماهر، مورد استقبال چغندرکاران استان قرار نمیگیرد.
او با اشاره به اینکه کشت نشایی در صرفهجویی آب مصرفی تاثیرگذار است ادامه داد: انجام این کشت نیاز به دستگاه تمام اتوماتیک کاشت دارد در حالی که عملکرد کشت نشایی تفاوت محسوسی با کشت معمولی ندارد.
انتهای پیام/ف