به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،رسول جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت تولید نهال در استان اظهار کرد: استان آذربایجان غربی در چند سال اخیر بزرگترین قطب تولید نهال در کشور محسوب شده و در زمینه تولید نهال مثمر در کشور رتبه نخست را دارد و در سال گذشته یکی از مراکز کشت بافت این استان به عنوان نمونه ملی برگزیده شد.
او با بیان اینکه آذربایجان غربی در تولید انواع نهال مثمر هسته دار، ریزدانه خشک و انواع نهال گیاهان دارویی با پایه رویشی، کشت بافتی تولید نه تنها نیاز استان را تامین میکند، بلکه بخشی از نهالهای تولید شده به خارج از کشور صادر میشود، اظهارکرد: در حال حاضر ۵۸ واحد نهالستان، دو واحد کشت بافتی در استان فعال است.
جلیلی خاطر نشان کرد: این نهالستانها در تولید ارقام مختلف نهالهایی با پایه بذری و پایههای رویشی درختان دانه دار از جمله سیب و گلابی و درختان هسته دار مانند هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو و بادام با تولیدکنندگان برتر کشور رقابت دارند.
او ظرفیت تولید نهال در استان را سه میلیون اصله پایه و رویشی اعلام و اضافه کرد: هر سال بخشی از نهالهای تولید شده به کشورهای همسایه از جمله عراق، آذربایجان و افغانستان نیز صادر میشود که امسال تاکنون ۱۰۰ هزار اصله صادر شده و تاپایان سال نیز صادرات ادامه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی وجود نهالستانهای بدون مجوز، عدم وجود باغ مادری در استان و نبود سرمایه گذار را از مهمترین مشکلات نهالستانهای استان برشمرد و افزود: در طی ۵ سال اخیر با پیگیریها و نظارت کمیته فنی نهال استان بر فعالیت نهالستانهای غیرمجاز به نصف کاهش یافته است.
جلیلی با تاکید بر بهره گیری از سرمایه گذار مناسب در زمینه تولید نهال، گفت: نقدینگی برای گرایش تولید کنندگان به سوی تولید نهال با پایههای رویشی یکی دیگر از مشکلات نهالکاران استان بوده و نیاز به تسهیلات کم بهره و بلاعوض در این زمینه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: استان در تولید گردوی پیوندی رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است که عمدتا در شهرستانهای سردشت، اشنویه، ارومیه و خوی تولید میشوند.
جلیلی ادامه داد: به دنبال راه اندازی مرکز نهال گواهی شده در استان هستیم که شهرستانهای ارومیه و میاندوآب رتبه اول تولید نهال و شهرهای اشنویه و خوی رتبه دوم نهال را در استان دارند.
او گفت: با توجه به اینکه ۴۰ درصد باغات استان فرسوده و بهره وری اقتصادی کافی را ندارند، استفاده از نهال سالم و اصلاح شده شناسه دار در جوان سازی باغات در اولویت کاری قرار دارد.
انتهای پیام/ط