علی نازیک، یکی از کبابهای محبوب کشور ترکیه است که اتفاقا با ذائقه ما ایرانیها هم جور است و در لیست غذاهای معروف ترکیهای قرار دارد. این غذا، با بادمجان کبابی تهیه میشود و در طرز تهیه آن، نیازی به سیخ گرفتن نیست، بنابراین لازم نیست بابت ریختن کباب از روی سیخ نگران باشید. به کباب ترکی علی نازیک، الی نازیک ترکیهای یا کباب آلی نازیک هم گفته میشود و معمولا به عنوان یک غذای پرطرفدار برای وعده ناهار یا شام سرو میشود. شما هم به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. دو روش آسان هم برای طرز تهیه کباب علی نازیک وجود دارد که در این مطلب ما هر دو روش را برای شما خواهیم آورد تا بنا به سلیقه خود، هر کدام را که دوست داشتید، آماده کنید. البته مواد لازم در طرز تهیه هر دو روش، یکسان است فقط روش پخت کمی متفاوت است. با ما همراه باشید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
بادمجان: ۴ عدد
ماست چکیده: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
جعفری ساطوری شده: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
سیر: ۴ حبه متوسط
پیاز: ۲ عدد بزرگ
کره: ۱۰۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان کافی
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کباب ترکی علی نازیک (روش اول)
برای درست کردن کباب ترکی عالی نازیک هر دو پیاز را رنده کنید. آب اضافی پیاز را بگیرید. گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط بیفزایید. جعفری را کاملا ریز خرد و ساطوری کرده و به همراه آرد، به گوشت اضافه کنید. مواد را بهخوبی ورز دهید تا یکدست شود و از هم نپاشد.
در یک تابه مقداری روغن بریزید تا داغ شود. به اندازه یک گردو (اندازه کوفته قلقلی) از گوشت را به شکل گرد در بیاورید و در روغن داغ بیندازید و سرخ کنید. تمام گوشتها را به همین شکل سرخ کنید و روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن آن جذب شود.
بادمجانها را بشویید و کبابی کنید. بعد از کبابی شدن، پوست آنها را جدا کنید. سیرها را رنده یا خیلی ریز خرد کنید. میتوانید با پشت چاقو، آنها را له و بعد ساطوری کنید. سیرها را به ماست اضافه کنید.
بادمجانها را له کرده یا اینکه به صورت ساطوری و خیلی ریز خرد کنید.
بادمجان و ماستی را که با سیر مخلوط شده است، با هم ترکیب کنید و در ظرفی قرار است غذا را سرو کنید بریزید. جعفری را به مخلوط اضافه کنید.
گوشتهای قلقلی را روی ماست بچینید و با چند پر سبزی یا چند لایه گوجه فرنگی سرخ شده تزیین کنید.
نکته
برای کبابی کردن بادمجانها میتوانید روشهای مختلفی به کار ببرید. برای مثال کف قالب را یک ورق آلومینیوم بپوشانید و بادمجانها را در آن قرار داده و در فر بگذارید. میتوانید روی توری و حرارت آرام بادمجانها را کبابی کنید یا در ظرفی که زیاد مورد استفادهتان نیست، بادمجانها را بچینید و مقداری نمک روی آنها بپاشید. روی بادمجانها را چند سوراخ ایجاد کنید و دم کنی را بگذارید تا کاملا پخته شوند.
طرز تهیه کباب ترکی علی نازیک (روش دوم)
در طرز تهیه کباب علی نازیک به روش دوم از گوشت سردست یا تکهای استفاده میشود. مواد را مانند روش قبل آماده کنید و فقط در این روش، بهجای گوشت چرخکرده، حدود ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی را به قطعات مکعبی متوسط خرد کنید.
اگر میخواهید کباب را برای تعداد نفرات کمتر درست کنید، مواد لازم را به همان نسبت کم کنید.
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی سبک و طلایی شد، گوشت را اضافه کنید.
بعد از اینکه گوشت را تفت دادید و رنگ آن تغییر کرد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. به گوشتتان یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و اجازه دهید کمی سرخ شود و رنگ باز کند. سپس به آن آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید گوشتها به طور کامل بپزند. پس از پخته شدن گوشت، نمک را اضافه کنید. در پایان همه آب باید به خورد گوشت رفته باشد.
مانند روش قبل، ماست را با سیر رنده شده و بادمجان کبابی مخلوط کنید و بعد از پخته شدن گوشت، گوشتها را روی ماست قرار دهید و سرو کنید.
نکته: میتوانید گوشت چرخ کرده را بدون اینکه گوشت قلقلی کنید، مانند همین روش سرخ کنید و بپزید و بقیه مراحل را ادامه دهید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/