به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات جدیدی که دانشمندان دانشگاه کوئین مری لندن را درگیر کرده است، یافتن شواهدی از ایمنی محافظتی در افراد تا چهار ماه پس از ابتلا به کووید-۱۹ خفیف یا بدون علامت است.
این مطالعه که امروز در ساینس ایمونولوژی منتشر شده است، پاسخ آنتی بادی و سلولهای T را در ۱۳۶ نفر از کادر درمان در لندن که مبتلا به ویروس کرونای خفیف یا بدون علامت بودند از مارس ۲۰۲۰ تجزیه و تحلیل کرد.
این تیم از جمله محققان کوئین مری و کالج امپریال لندن دریافتند که ۸۹ درصد از کادر درمان ۱۶-۱۸ هفته پس از ابتلا، آنتی بادیهای خنثی را در بدن خود داشتهاند.
محققان دریافتند که اکثر سلولهای T نیز قادر به شناسایی چندین قسمت مختلف ویروس هستند، اما این دو پاسخ همیشه با هم همخوانی ندارند و برخی از افراد ایمنی سلولهای T را نشان میدهند، اما هیچ گونه شواهدی از آنتی بادیها را ندارند و بالعکس.
جوزف گیبونز، دستیار تحقیقات و دارای مدرک فوق دکترا در کوئین مری گفت: مطالعه ما در مورد ویروس سارس_کووید ۲ بر روی کادر درمان در بیمارستانهای لندن نشان داد که حدود ۹۰ درصد افراد چهار ماه پس از ابتلا دارای آنتی بادیهایی هستند که ویروس را مسدود میکنند.
حتی با دلگرمی بیشتر، در ۶۶ درصد از کادر درمان مشاهده شده که سطح این آنتی بادیهای محافظ بالاست و این پاسخ آنتی بادی قوی توسط سلولهای T تکمیل میشود که میبینیم در برابر قسمتهای مختلف ویروس واکنش نشان میدهند. این یک خبر خوب است. این بدان معناست که اگر شما آلوده شده باشید احتمال ایجاد آنتی بادی و سلولهای T وجود دارد که در صورت مواجهه مجدد با ویروس ممکن است برخی از محافظتها را ایجاد کند.
از ابتدای شیوع همه گیری، دانشمندان در سراسر جهان در تلاشند تا دریابند که چگونه سیستم ایمنی، بدن ما را در برابر ویروس کرونا محافظت میکند و این محافظت چه مدت طول میکشد.
بیشتر این بحثها در مورد ایمنی محافظتی بر روی نقشهای مختلف سلولهای B متمرکز شده است که باعث ایجاد آنتی بادیها و سلولهای T و گلبولهای سفید خون میشود که به چندین روش مختلف برای محافظت در برابر ویروسها از جمله کشتن مستقیم عمل میکنند.
در این مطالعه، محققان نشان دادند در حالی که پاسخهای آنتی بادی محافظ معمولاً با پاسخ سلول T تکمیل میشوند، اما پاسخ آنتی بادی و سلول T در بیش از نیمی از کادر درمان مطابقت نداشت، آنها همچنین دریافتند که پاسخ سلولهای T در کسانی که علائم کلاسیک و مشخص کننده کووید-۱۹ را دارند، بیشتر است، در حالی که ابتلای بدون علامت منجر به ضعف ایمنی سلول T نسبت به ابتلای با علامت میشود.
درک چگونگی عملکرد این تنظیم دقیق پاسخهای ایمنی در افراد مبتلا به ویروس کرونای خفیف یا بدون علامت از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا بزرگترین گروه آلوده را نشان میدهند.
مطالعه جدید که اطمینان از تلاش برای واکسیناسیون را فراهم میکند، حاکی از آن است که حتی به دنبال ابتلای خفیف، افراد دارای ایمنی آنتی بادی و سلول T در بسیاری از قسمتهای ویروس هستند که به عنوان اپی توپ شناخته میشوند، و زمانی که انواع جدیدی ظاهر میشود، تغییرات ویروس لزوماً در این اپی توپها اتفاق نمیافتد، بنابراین امید است که در اکثریت قریب به اتفاق شناسایی سیستم ایمنی بدن بدون مزاحمت ادامه یابد.
بیشتر بخوانید
دکتر کورینا پید، دانشمند فوق دکترا در دانشگاه کوئین مری گفت: مطالعه ما در موارد بدون علامت و خفیف، بینش مثبتی نسبت به دوام ایمنی به سارس-کووید ۲ پس از چهار ماه آلودگی میدهد. تعداد قابل توجهی حدود ۹۰ درصد افراد دارای یک نیروی مشترک از آنتی بادیهای قوی هستند که از ورود ویروس جلوگیری کرده و همراه با پاسخ سلولهای T به قسمتهای مختلف ویروس حمله میکنند. این موضوع در جامعه بسیار رایج است، چنین پاسخهای ایمنی امید به ماندگاری اثر واکسنها را افزایش میدهند. در نهایت میتوان گفت در اینجا شواهدی از آنتی بادی پایدار و سلول T در برابر سارس-کووید ۲ وجود دارد.
انتهای پیام/