دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: محل بحث واکسن در کنفرانس‌های علمی و دانشکده‌های پزشکی و بهداشتی است، بحث علمی در فضای حاشیه‌ای نباید مطرح شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید رضاجمشیدی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا امشب ۶ دی ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در حوزه واکسن و بیماری کرونا پرداخت.

جمشیدی با اشاره به اینکه مردم با خیال راحت بعد از اینکه ما مطمئن شدیم که واکسن اثربخش است می‌توانند واکسن را استفاده کنند گفت: سازمان غذا و دارو اجازه نمی‌دهد واکسن مشکل‌دار، وارد بازار شود.

او با اشاره به اینکه برخی از مدیران کشور به زمین و زمان زدند تا این واکسن در مملکت تولید شود اظهار کرد: تمام کسانی که در تولید واکسن نقش دارند چه در حوزه معاونت بهداشتی، چه در حوزه برجستگان و متخصصان کشور فرآیند‌ها را برای تولید واکسن تسهیل کردند و لذا کار خوب پیش می‌رود.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه واکسن بحثی کاملا علمی است عنوان کرد: بحث واکسن بحثی سیاسی، ژورنالیستی و انتخاباتی نیست، این همه زحمات و تلاش را نباید وارد مقولات حاشیه‌ای کرد.

او گفت: محل بحث واکسن در کنفرانس‌های علمی و دانشکده‌های پزشکی و بهداشتی است، بحث علمی در فضای حاشیه‌ای نباید مطرح شود، نباید مردم را پریشان کرد و نباید برجستگان علمی را زیر سوال برد، اجازه ندهیم به دلیل مسائل جناحی، سیاسی و کینه‌ای عده‌ای این فضا را مخدوش کنند، واکسن چهار راه علم است.

جمشیدی با بیان اینکه ۵۶ نفر برای تزریق واکسن انتخاب می‌شوند گفت: همه تمهیدات لازم در حد بسیار بسیار استاندارد برای آن‌ها انجام می‌شود و در این هفته واکسن به آن‌ها تزریق خواهد شد بنابراین حدود یک ماه تا ۳۵ روز فاز یک تزریق انسانی واکسن کرونا انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه فضایی ساخته بودند که مگر ایران می‌تواند واکسن بسازد افزود: باید به آن‌ها بگوییم ما تجربه ۱۰۰ ساله واکسن سازی داریم، نیروی انسانی بسیار توانمند وجوانان پر انرژی دانشمند و با انگیزه‌ای داریم که شبانه روز برای تولید واکسن تلاش می‌کنند و ما شرمنده آن‌ها هستیم.

او با اشاره به اینکه همه تمهیدات و حداکثر استاندارد‌های جهانی را برای این دانشمندان ایجاد کرده ایم که نمونه آن تهیه لباس‌های بسیار گران قیمت ۱۵۰ میلیون تومانی برای آن‌ها به وسیله ستاد اجرایی فرمان امام(ره)  است گفت: ۵۰ نفر در پلتفرم‌های گوناگون واکسن در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، انستیتو پاستور و انستیتو رازی فعال هستند، در ستاد اجرایی ۶ پلتفرم واکسن وجود دارد که مسیر استفاده از ویروس غیر فعال از همه جلوتر است.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: واکسنی که قرار است این هفته وارد فاز آزمایش انسانی شود روی موش، خرگوش، میمون و خوکچه آزمایش شده است و حتی برای آزمایش آن روی حیوانات مجوز اخلاق گرفته ایم، این واکسن موجب تب، شوک، مسمومیت و غیره نمی شود و بی خطر است اما باید برای استفاده آن مطمئن شویم.

او با اشاره به اینکه پس از نتیجه گرفتن از آزمایش واکسن روی انسان، باید همه مستندات را به وزارت بهداشت ارائه دهیم و متخصصان این وزارتخانه دوباره نتایج را راستی آزمایی کنند گفت: آزمایش فاز یک انسانی در کمیته اخلاق ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شده است.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: سه کمپانی بزرگ دنیا واکسن شرکت شفاء را تولید و عرضه کرده اند اما ما استانداردهایی را برای تولید این واکسن بیشتر از آنها رعایت کرده ایم و هیچ چیزی کم نگذاشته ایم.

جمشیدی تصریح کرد: برای تولید انبوه واکسن باید آزمایش ها در فاز دو وسه انسانی را نیز انجام دهیم ، البته برخی کشورها فاز دو و سه را در هم ادغام کرده اند که ما نیز در این زمینه برای افزایش سرعت تولید انبوه واکسن با وزارت بهداشت گفتگو می کنیم.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: التهاب، سرخی و تب عارضه طبیعی واکسن است، اما هر کدام حد مشخصی دارد و بر همین اساس همه استاندارد‌های دنیا برای تولید واکسن ایرانی با وسواس بیشتری انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه اگر ۷۰ درصدمردم ایمنی داشته باشند زنجیره ویروس متوقف می‌شود و ما تزریق واکسن را از گروه‌های آسیب پذیر آغاز می‌کنیم اضافه کرد:همه واکسن‌های دنیا عارضه دارند، اما آستانه عارضه مهم است.

جمشیدی با اشاره به اینکه در ۴۸ ساعت گذشته ۶۰ هزار نفر داوطلب تزریق واکسن کرونا شده اند افزود: در بحث کرونا هر کس می‌خواهد چیزی بنویسد و یا حرفی بزند نگاه کند که نوشته یا حرف او میزان مرگ و میر را کاهش می‌دهد و اگر حرف یا نوشته اش موجب کاهش مرگ و میر نمی‌شود آن حرف را نزند و ننویسد، مردم و مسئولان بدانند اگر می‌خواهیم از شر ویروس کرونا آسوده شویم باید شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه اگر محدودیت‌ها را رعایت نکنیم باید با ویروس در آی سی یو بجنگیم و در آنجا ویروس از ما قوی‌تر است گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد مرگ و میر مربوط به سالمندان است آن‌ها نباید از خانه بیرون بیایند.

او تاکید کرد: باید در تصمیم گیری‌ها به موقع و با سرعت عمل کنیم، زیرا مقابله با ویروس بروکراسی و وقت تلف کردن نمی‌شناسد.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه دانشمندان ما در تخصص خود درمنطقه رتبه نخست را دارند و نباید متخصصان کشور را زیر سوال ببریم گفت: وزارت بهداشت برای ایجاد حاشیه امن مردم از ابتدا در پی تامین و واردات واکسن بود و بهترین و مطمئن‌ترین منبع صندوقی درسازمان جهانی بهداشت است که همه کشور‌ها عضو آن هستند و واکسن سازان نیز واکسن خود را آنجا ارائه می‌دهند، این صندوق به ۲۰ درصد جمعیت کشور‌های عضو آسیب پذیر هستند واکسن می‌دهد، اما متاسفانه به دلیل تحریم‌ها و کارشکنی‌ها نقل و انتقال پول به این صندوق انجام نشد، اما از مسیردیگری کار انجام شد و در سه چهار روز آینده پیش پرداخت آن داده می‌شود.

جمشیدی با اشاره به اینکه از این طریق ۱۶/۸ دهم میلیون واکسن خریداری کرده ایم که امیدواریم تا پایان سال وارد کشور شود اظهار کرد: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه ماست و اولویت تزریق واکسن را به کسانی می‌دهیم که نیازمند واقعی آن هستند و این اتفاق خواهد افتاد.

جمشیدی افزود: طرح محله محور شهید سلیمانی؛ مأموریت حمایتی، مراقبتی و نظارتی دارد و بر اساس این طرح، ۲۴ هزار تیم شامل ۸۵ هزار نفر، ۴۵۰ هزار بیمار را ردیابی کردند و ۱۱۰ هزار بیمار مشکوک را به مراکز سرپایی ارجاع دادند، پنج هزار تیم نیز شامل ۱۲ هزار نفر، ۲۷ هزار بیمار را در منازل مراقبت کردند، نقاهتگاه ها؛ ضعف بخش حمایتی ما در طرح شهید سلیمانی است و مردم از این فضا استقبال نمی‌کنند در حالی که ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی آماده شده است.

او با اشاره به اینکه ۴۵ هزار و ۸۰۰ نفر نیز در قالب ۱۲ هزار تیم بر اجرای شیوه نامه‌های بهداشتی نظارت می‌کنند که تا کنون ۱۱ هزار مرکز به دلیل رعایت نکردن شیوه نامه‌ها پلمپ شده است خاطرنشان کرد: ۷۳ هزار نفر نیز در قالب ۲۴ هزار گروه به ۳۳۰ هزار خانوار بسته حمایتی داده اند، امیدواریم طرح محله محور شهید سلیمانی تا ابد باقی بماند، زیرا برای همه امور مدیریتی، گره گشا و معجزه آفرین است.

حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در این برنامه گفت: زمانی برای پایان طرح محدودیت تردد‌ها وجود ندارد.طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها که از ابتدای آذر آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و زمان پایان آن، عادی و سفید شدن وضع شهر‌ها در زمینه ویروس کروناست.

قاسمی گفت: زمان آغاز طرح محدودیت تردد، ۱۶۰ شهر قرمز بود، اما اکنون هیچ شهری قرمز نیست و ۱۰۷شهر نارنجی و بقیه زرد هستند، بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیت تردد در شهر‌های زرد نیز اعمال می‌شود، وضع کنونی شکننده است و اگر شیوه نامه‌ها رعایت نشود با توجه به آغاز فصل سرما، ویروس کرونا دوباره گسترش پیدا می‌کند.

او افزود: همه پرواز‌ها از زمان اعلام وجود ویروس جهش یافته کرونا در انگلیس، به این کشور یا از انگلیس به کشورمان ممنوع شده است، در مرز‌ها نیز ورود مسافران از انگلیس ممنوع است و فهرستی از مسافرانی که پیش از این محدودیت، از انگلیس به کشور آمده اند در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت، تردد در مرز‌ها با آزمایش پی سی آر انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار