به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،کلانشهر مشهد دارای ۲۳ بازار سیار شامل روز بازار، عصر بازار و شب بازار است که اقتصاد و معیشت افزون بر پنج هزار و ۵۰۰ نفر را به خود گرهزده است.
دستفروشان روزبازارهای مشهد که اکنون شرایط سخت کرونا را تجربه می کنند، میگویند: در حال حاضر فقط چند ساعتی در بعدازظهر و قبل از تاریکی هوا بازار باز است که آن هم مثل گذشته پررونق نیست و به سختی میتوانیم یک لقمه نان در بیاوریم.
رضا یکی از دستفروشان در بازار هدایت مشهد در بلوار خیام شمالی که بهواسطه کرونا کار و کاسبیاش کساد شده، می گوید: در ماه گذشته ما نیز به دلیل کرونا تعطیل بودیم و اجازه فعالیت به ما داده نمیشد و از آنجا که در سطح شهر هم اجازه بساط کردن را نداشتیم هیچ راهی برای امرار معاش نداشتیم.
او ادامه می دهد: دستفروشان در فضای آزاد و باز فعالیت دارند و شهرداری نباید درباره دستفروشان تا این حد سختگیری کند.
بیشتر بخوانید
حسین هم یکی از همین دستفروشان است که تا پیش از این در جاده شاندیز بساط میکرده،او میگوید: از زمانی که محدودیتها به شکل جدیتری اعمال شد با قرار دادن بلوکهای سیمانی محل کسب وکار ما هم تخته شد.
او که حالا در صندوقعقب خودرویش و بهصورت سیار آنهم در روزهای تعطیل خشکبار میفروشد می گوید: برای اینکه محصولات باغهایمان توسط دلالان خریداری نشود ترجیح میدهیم که بساط دستفروشی سیار راه بیندازیم.
حسین با بیان اینکه روزهای تعطیل به دلیل قیمتهای ارزانتر از فروشگاهها، مردم نیز استقبال خوبی از محصولات خشکبار دارند اظهار میکند: اینجا برای نشستن روی زمین خشک و خالی از ما پول میگیرند. ای کاش در قبال دریافت این پول خدماتی مانند سایبان و یا سرویس بهداشتی هم در نظر میگرفتند.
راهاندازی بازارچه با مشارکت بخش خصوصی
مسعود رضوی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری مشهد درباره طرحهای حمایتی از دستفروشان می گوید: این سازمان با رویکرد کمک به اقتصاد داخلی از طریق برگزاری بازارها زمینه اشتغال تعداد زیادی از شهروندان بخصوص اقشار آسیبپذیر جامعه و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی شامل بهزیستی، کمیته امداد و غیره را فراهم کرده است.
او می گوید: بررسیها نشان میدهد بیشتر این افراد تنها منبع درآمدشان فقط از طریق فعالیت در اینگونه بازارها محقق میشود.
این مقام مسئول با اشاره به محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا و تعطیلی چندباره این بازارها ادامه میدهد: طبق دستورالعملهای ابلاغی از سوی ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونا ، تمامی بازارهای سیار شامل روز بازار، شب بازار و عصر بازار تاکنون بارها فعالیت آنها متوقف شده است.
رضوی درباره این سئوال که چه طرحهایی برای حمایت از این افراد در دستور کار قرار دارد بیان می کند: این سازمان در نظر دارد برای حمایت از کسبوکارهای خرد و خانگی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی نسبت به راهاندازی بازارچههای خوداشتغالی و بازارچههای تخصصی با مشارکت بخش خصوصی در سطح شهر اقدام کند.
منبع: ایلنا
انتهای پیام//م.م