گاتا یک نوع شیرینی یا نان فانتزی است که در ارمنستان بسیار معروف و پرطرفدار است و به آن «گاتا روسی» هم گفته می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گاتا را می‌توان به عنوان یک میان وعده یا دسر در انواع مختلف گردویی، دارچینی، شکری، کره‌ای و … درست کنید. اما طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی اصلی، یک قاعده کلی دارد و بسته به این که چه موادی را در گاتای خود به کار می‌برید، می‌توانید مدل شیرینی خانگی گاتا شکلاتی، خرمایی و نارگیلی هم تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی مغزدار با دستور اصلی را بخوانید.

مواد لازم

آرد: ۲ لیوان دسته‌دار

ماست یا شیر: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

کره: ۱/۴ لیوان دسته‌دار

تخم‌مرغ: ۱ عدد

مایه خمیر: ۱/۲ قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق غذاخوری

وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری


مواد لازم برای مایه داخل گاتا

مغز گردو یا مغز بادام: ۱ لیوان دسته‌دار

کره: ۱/۳ لیوان دسته‌دار

شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار

کشمش: ۱/۳ لیوان دسته‌دار

آرد: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

هل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

زعفران و زرده تخم مرغ: برای روی شیرینی


طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی

طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی مغزدار با دستور اصلی؛ یک عصرانه جذاب

برای طرز تهیه شیرینی گاتا خانگی ابتدا کره را به روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم، قرار دادن روی بخار آب) ذوب کنید.

در یک ظرف مناسب، تخم مرغ، وانیل و شیر یا ماست را به کره اضافه کنید و به هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.

آرد، بیکینگ پودر و خمیر مایه را دو تا سه مرتبه الک کنید.

این ترکیب را به تخم مرغ، وانیل و شیر اضافه کنید.

خمیر به دست آمده را ورز دهید تا حدی که به دست نچسبند.

روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت ۱ ساعت در دمای محیط قرار دهید تا ور بیاید.

طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی مغزدار با دستور اصلی؛ یک عصرانه جذاب

برای تهیه مایه داخل گاتا، کره را روی حرارت آرام ذوب کنید.

آرد را به کره اضافه کنید و تفت دهید. گردو یا بادام را اضافه کنید.

حرارت را متوقف کرده و دارچین، شکر و هل را اضافه کنید.

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی گاتا، باید یک خمیر داشته باشید.

 

روی سطح صاف، آردپاشی کنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و با وردنه باز کنید و قالب بزنید.

میان هر تکه خمیر، مقداری مایه گاتا قرار دهید و آن را جمع کنید.

روی آن‌ها را وردنه بکشید. البته تا حدی که خیلی نازک نشود.

گاتا‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید و در این فاصله فر را روشن و روی دمای ۱۹۰ درجه تنظیم کنید.

روش دوم این است که نان گاتا را به ۴ یا ۵ چانه قسمت کنید و کمی با وردنه صاف کنید. مایه داخل شیرینی را وسط خمیر بگذارید. گوشه‌های خمیر را جمع کنید تا شکل بقچه شود.

روی خمیر را یا با قالب طرح بزنید یا با چنگال سوراخ کنید.

بعد از استراحت دادن گاتاها، داخل سینی را کاغذ روغنی بگذارید و گاتا‌ها را در آن قرار دهید.

تخم مرغ و شیر را در کاسه بریزید و به هم بزنید تا مخلوط شوند و به کمک یک قلم‌مو، این مخلوط را روی گاتا‌ها بمالید.

گاتا‌ها را در فر بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه دهید در فر بمانند تا طلایی شوند.

طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی مغزدار با دستور اصلی؛ یک عصرانه جذاب


فوت و فن‌های طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی

*می‌توانید به جای شکر، از عسل در طرز تهیه شیرینی گاتا ارمنی استفاده کنید.

*می‌توانید برای خوش‌عطر و خوش‌طعم‌تر شدن گاتاها، از پوست پرتقال رنده شده هم در تهیه خمیر استفاده کنید. برای این کار به اندازه ۱ قاشق غذا خوری پوست پرتقال رنده شده کافی است.

*برای طرز تهیه نان شیرینی گاتا به جای گردو، می‌توانید از دیگر مغز‌ها استفاده کنید. از کشمش هم می‌توانید استفاده کنید.

*برای ور آمدن خمیر، اگر از مایه خمیر استفاده نمی‌کنید، می‌توانید کمی نمک به کار ببرید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۰۹ دی ۱۳۹۹
باعرض سلام وتشکرمتوانیم بدون فردرست کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۹ دی ۱۳۹۹
ممنون خیلی خوشمزه بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۰۸ دی ۱۳۹۹
سپاس فراوان
Iran (Islamic Republic of)
ایلسا
۱۳:۴۹ ۰۹ دی ۱۳۹۹
ممنون خیلی خوشمزه بود