به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی در مراسم روز ایمنی زلزله همزمان با سالگرد زلزله بم با بیان اینکه بعد از زلزله بم پژوهشکده سوانح طبیعی بر روی سه موضوع تمرکز و برنامه ریزی داشت گفت: تمرکز بر روی ایمنی، هویت و نوسازی بافت فرسوده است. در خصوص مسئله ایمنی در زلزله بم به پیشرفت خوبی دست یافته ایم، اما در هویت و بافت فرسوده نتوانستیم به اهداف مورد نظر برسیم.
گرکانی با تاکید بر اینکه معماری بم بعد از زلزله حفظ نشد گفت: هویت و معماری بم آن طور که دلمان میخواست بازآفرینی نشد و نتوانستیم اقدامی انجام دهیم تا همانند گذشته دارای سبک و معماری خاصی باشد .
رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی بیان کرد: در مورد مشارکت مردمی و ایمنی به نکات خوب بسیار خوبی دست یافته ایم، اما در هویت بم به اهدافمان نرسیدیم .
او یادآور شد: تفاهم نامه ای در خصوص همکاری با انجمن تحقیقاتی و انجمن جهانی رمیسک در جهت ایمنی و هویت بافتهای فرسوده منعقد شد .
گرکانی تصریح کرد: بیش از ۳۰ گروه امدادی در زلزله بم حضور داشتند، با وجود تمامی چالش ها در این مسئله، اما در خصوص ایمنی و مشارکت مردمی در حوادث طبیعی به نکات بسیار خوبی دست یافتیم.
او ادامه داد: در زلزله بم نیز همین طور بود و ما با تعدد مراکز تصمیم گیری مواجه بودیم. البته شرایط در حال حاضر بسیار تغییر کرده و ما پیشرفتهای بسیاری در شناسایی کانون وقوع، میزان خسارات و تجهیزات و نحوه امدادرسانی داشته ایم.
بیشتر بخوانید
گرکانی کمبود منابع و امکانات و تجهیزات امدادی را از دیگر خلاءهای آن موقع در کنار موازی کاری توصیف کرد و گفت: امروز بم دوباره ساخته شده است، اما علاوه بر ساختمانهایی که در بم ساخته شد ما باید از آن زلزله درس بگیریم و زیرساختها و بنیانهایی را برای مقابله با این حادثه طبیعی به کار بندیم. متاسفانه همچنان نگاه جزئی و بخشی در هنگام بحران در مناطق زلزله زده وجود دارد که این یکی از نقاط ضعف است.
گرکانی بیان کرد: یکی از ویژگیهای زلزله بم درس آموزی آن و منجر شدن آن به ایجاد زیرساختهای لازم بود .
انتهای پیام/