به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، دکتر بیتا دادپور مدیر گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زمانی که گاز سمی
مونوکسیدکربن در یک فضای محصور و بدون تهویه تجمع یابد، میتواند باعث عوارض خطرناک و حتی مرگ شود و در مراحل اولیه علائمی شبیه به آنفلوآنزا دارد.
او با اشاره به اینکه مونوکسیدکربن یک گاز نامرئی و بیبو است که از وسایل گازی پخت و پز غذا، دستگاههای حرارتی مثل بخاری، شومینه، اجاقها، آبگرمکن گازی و در هنگام سوزاندن چوب و زغال متصاعد میشود، افزود: منابع بالقوه مونوکسیدکربن
بخاریهای گازی بدون دودکش، اجاقهای گاز، آبگرمکنها و اگزوز اتومبیل است.
بیشتر بخوانید
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هنگامى که فرد مونوکسیدکربن را تنفس مى کند، این گاز از راه تنفس و از طریق ریهها وارد جریان خون مى شود و به هموگلوبین خون متصل مى شود.
دادپور بیان کرد: هموگلوبین ترکیبى است که در گلبول هاى سرخ خون وجود دارد که اکسیژن را در بدن حمل مى کند و به سلولها میرساند. هنگامى که مونوکسیدکربن به هموگلوبین متصل مى شود، اجازه نمیدهد اکسیژن به هموگلوبین وارد شود.
او تصریح کرد: فرد در زمان استنشاق گاز مونوکسیدکربن دچار مسمومیت شده و مغز و سایر بافتها که نیاز به اکسیژن دارند تا سوخت و ساز طبیعى خود را انجام دهند، دچار اختلال مى شوند و نهایتاً مى میرند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در فصل زمستان بروز علائم شبیه به آنفلوآنزا به دلیل مسمومیت با این گاز شایع است که در این زمینه پزشکان باید دقت نظر را داشته باشند.
دادپور اظهار کرد: رانندگان جادهها که داخل ماشین از گاز پیکنیک استفاده میکنند، افرادی که در ماشین روشن استراحت میکنند و تمام شیشهها را هم بالا میبرند، همچنین کارگران ساختمانهای نیمهساز که داخل ساختمان برای گرم کردن محیط چوب میسوزانند، باید بدانند که احتراق سوخت در این شرایط منجر به تولید گاز مونوکسیدکربن خواهد شد.
او افزود: علائم هشدار دهنده مسمومیت با مونوکسیدکربن متفاوت است؛ سردرد، سرگیجه و سیاهیرفتن چشم، تهوع و استفراغ، درد قفسه سینه، سردرگمی و اختلال حواس و بیهوشی از جمله علائم مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن است.
انتهای پیام//ف.ش