به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قارچ یکی از موادغذایی مفید و مغذی برای سلامت بدن است و قارچ پلو، از انواع پلو قاطی و مخلوط لذیذ و خوشمزه است که دستور بدون گوشت آن، برای گیاهخواران بسیار مفید است. در این مقاله طرز تهیه قارچ پلو بدون گوشت برای گیاهخواران، طرز قارچ پلو با مرغ و طرز تهیه قارچ پلو با گوشت را شرح دادهایم. برای تهیه مرحله به مرحله این غذای خوشمزه، با ما همراه باشید.
بیشتربخوانید
مواد لازم
قارچ: نیم کیلوگرم
برنج: ۲ و نیم لیوان فرانسوی دستهدار (برای ۴ نفر)
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیازداغ: ۳ قاشق غذاخوری
زرشک: ۱/۲ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آبلیموی تازه: ۱ قاشق مرباخوری
سیبزمینی: ۱ عدد متوسط برای تهدیگ
روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
طرز تهیه قارچ پلو بدون گوشت
برای طرز تهیه قارچ پلو ابتدا باید برنج را برای چند ساعت، بگذارید خیس بخورد تا راحتتر بپزد. در حین خیسخوردن برنج، میتوانید مایه برنج را آماده کنید. برای تهیه مایه برنج، قارچها را به هر شکلی که دوست دارید (ترجیحا قطعات کوچک) خرد کنید و روی قارچها، کمی آبلیمو بریزید تا سیاه نشوند. کف تابه مقدار بسیار کمی روغن سرخکردنی بریزید و قارچها را سرخ کنید. پس از اینکه آب قارچها خشک شد، پیاز داغ را به آن اضافه کنید. پس از کمی تفت خوردن مواد، رب، نمک، فلفل و زرشک را اضافه کنید.
در مراحل آخر تفت خوردن مواد، میتوانید برای خوشطعم شدن، کره را اضافه کنید.
پس از اینکه برنج چند ساعت خیس خورد، کف قابلمه را با کمی روغن سرخکردنی چرب کنید و سیبزمینیها را برای تهدیگ، بچینید. ابتدا باید حرارت زیر قابلمه زیاد باشد تا سیبزمینیها در آخر طلایی و ترد شوند.
سپس برنج و مخلوط قارچ و زرشک طعم دار شده را به شکل لایه لایه در قابلمه بریزید. در انتها، زیر شعله را کم کنید تا برنج بهخوبی دم بکشد. نوش جان!
میتوانید قارچ پلو را با تکههای مرغ درست کنید و آن را خوشطعمتر کنید. از این پلوی خوشمزه میتوانید در مهمانیها و مراسم خود نیز استفاده کنید.
طرز تهیه قارچ پلو با مرغ
مواد لازم
سینه مرغ: ۲ تکه
قارچ: ۳۰۰ گرم
برنج: ۳ لیوان فرانسوی دستهدار
پیاز: ۲ عدد متوسط
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری: به مقدار لازم
طرز تهیه
مثل دستور قبلی، ابتدا اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. سپس سینه مرغ را به قطعات کوچک و ریز خرد کنید. کف تابه نچسب، روغن بریزید و پیازهای خردشده را سرخ کنید. پس از کمی تفت خوردن پیاز، مرغ ریزشده را به آن اضافه کنید و برای طعمدار شدن آن، از ادویههای دلخواه خود مثل نمک، فلفل سیاه یا زردچوبه استفاده کنید.
پس از پخت کامل مرغ، قارچها را نگینی و ریز کرده و به تابه مرغ اضافه کنید. حتما زیر تابه را کم کنید و در آن را ببندید تا خوب آب بیندازد و بپزد. البته قبل از آب انداختن قارچها، زعفران دمکرده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
در حین پختن مایه برنج، برنج را آبکش کنید. برای کف قابلمه برنج، تهدیگ دلخواه خود را انتخاب کنید و سپس هر کفگیر برنج آبکش شده را با ۲ قاشق مایه قارچ و مرغ، لایه لایه در قابلمه بریزید. در انتها، روی برنج ادویه کاری بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
طرز تهیه قارچ پلو با گوشت چرخکرده
مواد لازم
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
قارچ: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
برنج: ۴لیوان فرانسوی دستهدار
کره: ۵۰ گرم
خلال پسته: ۵۰ گرم
زرشک: ۵۰ گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا پیاز را رنده کنید و با فلفل، نمک و زردچوبه طعمدار کنید. سپس گوشتچرخکرده را در این مواد بخوابانید و سپس به شکل توپ کوچک، قلقلی کنید. در یک قابلمه، نصف لیوان آب بریزید و گوشتهای قلقلی شده را در آن قرار دهید تا خوب مغز پخت شود.
در حین پخت گوشت، برنجی را که از قبل خیس کردهاید، بپزید و آبکش کنید. قارچها را نیز در تابهای دیگر، تفت دهید و سرخ کنید. زرشک و خلال پسته را به تابه قارچها اضافه کنید و اجازه دهید کمی تفت بخورد. سپس برای خوشطعم شدن، کمی زعفران دمکرده به قارچها اضافه کنید.
مایه قارچ را با برنج مخلوط کنید و صبر کنید تا دم بکشد. پس از آماده شدن برنج، روی آن را با گوشت قلقلی تزئین کنید. نوش جان!
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/