دانشمندان می‌گویند مصرف بامیه می‌تواند برای بیماری‌های گوارشی و دیابتی مفید باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اورگانیک فکتس، بامیه یکی از گیاهان گرمسیری است که امروزه در بسیاری از کشور‌ها مردم آن را در غذا‌های متنوع استفاده می‌کنند. از خواص بی نظیر این گیاه می‌توان به بهبود سلامت گوارشی، تنظیم قند خون و مدیریت دیابت، التیام خستگی و بی حالی، و افزایش سطح استقامت بدن اشاره کرد.

تحقیقات نشان ‌می‌دهد بامیه یکی از غنی‌ترین سبزیجات محسوب می‌شود. این گیاه سرشار از ویتامین‌هایی مانند ویتامین A، C، K، و E است. همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی از دیگر مواد موجود در این گیاه است. فراتر از این مواد، بامیه یکی از منابع غنی از فیبر محسوب می‌شود.

محققان می‌گویند به دلیل سطح مناسب آنتی اکسیدان موجود در بامیه، مصرف این گیاه می‌تواند در تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید باشد. تحقیقات دانشمندان در ترکیه نشان داده است نوشیدن آب حاوی عصاره بامیه می‌تواند یک درمان طبیعی برای دیابت باشد.

یک پژوهش بین المللی در سال ۲۰۱۶ نیز نشان داد فیبر موجود در بامیه می‌تواند به بهبود روند هضم غذا کمک کند. سطح بالای فیبر در دستگاه گوارش می‌تواند به فرآیند جذب مواد غذایی در روده کمک کند و باعث تحریک حرکات حلقوی در روده کوچک و بزرگ شود. این امر فرآیند اجابت مزاج در افراد را تسهیل می‌کند. بخصوص زنان باردار که در طول بارداری از یبوست رنج می‌برند می‌توانند از بامیه به عنوان یک مسهل طبیعی بهره ببرند.

بامیه

همچنین تحقیقات دانشمندان چینی نشان می‌دهد به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بامیه، این گیاه می‌تواند خستگی و بی حالی بدن را رفع کند. در تحقیقات آزمایشگاهی، پژوهشگران تاثیر رفع خستگی ماهیچه‌ها با مصرف بامیه را تایید کرده اند.

از سوی دیگر، تحقیقات مرکز دارویی دانشگاه شانگ‌های نشان داده است مصرف بامیه می‌تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد. در این تحقیقات، پژوهشگران عصاره بامیه را به رژیم غذایی موش‌های چاق افزودند. شواهد نشان داد سطح گلوکوز، انسولین، و کلسترول خون این موش‌ها کاهش یافت.

از دیگر خواص مصرف بامیه می‌توان به خاصیت ضد استرس و ضد اضطرابی آن اشاره کرد. افراد می‌توانند بامیه را به صورت خام و یا به صورت پخته در رژیم غذایی خود بگنجانند. به ویژه افراد مبتلا به دیابت و مشکلات گوارشی باید بدانند می‌توانند با مصرف این گیاه، وابستگی خود به دارو‌های شیمیایی را کاهش دهند.


بیشتر بخوانید

همه آنچه درباره کبد چرب باید بدانید +راه تشخیص و درمان


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار