راستاد گفت: نسل سوم بنادر با ایجاد شهرهای لجستیکی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم امضای توافقنامه سرمایه گذاری در اراضی پس کرانه ۲ هزار و ۴۰۰ هکتاری بندر شهید رجایی امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی مدیران شرکت‌های بخش خصوصی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد ریال به اضافه ۸۰۰ میلیون یورو منعقد شد.

در این مراسم محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: امکان ایجاد شهر‌های لجستیکی در آینده‌ای نزدیک در مناطق ویژه اقتصادی از مهمترین برنامه‌های ما در حوزه بنادر در دستور کار قرار گرفته است.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه یکی از تاکیدات همواره وزیر راه و شهرسازی این بوده که بنادر تنها مکانی برای جابه‌جایی بار و تغییر شیوه حمل و نقل نباشند گفت: امروز مصداق بارز این اولویت‌ها محقق شده و ما شاهد امضای تفاهم نامه‌های مهم در این زمینه با حضور سرمایه‌گذاران هستیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه یک حرکت مهم در بنادر شکل گرفته و نسل سوم بنادر ایجاد شده و بنادر علاوه بر آنکه نقطه‌ای برای تغییر شیوه حمل و نقل باشند، مراکز‌ی هم برای تولید و افزایش ارزش افزوده و ایجاد مراکز لجستیکی هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: مزایای مهم در این زمینه وجود دارند و ایجاد مراکز تولید برای واردات مواد اولیه و یا صادرات آن‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول  با بیان اینکه شاخص‌های لجستیکی با اجرای این طرح‌ها توسعه می‌یابد، گفت: سعی کرده‌ایم با ایجاد رقابت در بین کالا‌های صادراتی ارتقاء در این کالا‌ها ایجاد کنیم.

او ادامه داد: سهم حمل و نقل از قیمت تمام شده کالا‌ها کاهش می‌یابد و اجرای این طرح‌ها نقش موثری در اقتصاد خرد و مصرف کنندگان نهایی خواهد داشت.

راستاد اظهار کرد: با ایجاد اشتغال زایی در نوار ساحلی کشور به زودی شاهد دستاورد‌های مهم در این حوزه خواهیم بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: ما در طرح آمایش که با حضور وزیر راه و شهرسازی مطرح کرده بودیم ۴ شهر لجستیک را در دستور کار خود قرار داده‌ایم که سه شهر در این طرح در دستور کار قرار گرفتند و ما در شمالی‌ترین و جنوبی‌ترین استان‌های کشور این طرح را انجام دادیم. 

راستاد گفت: تسهیل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام شده و با اجرای این طرح ۱۰۰ درصد به مساحت موجود در بندر شهید رجایی اضافه شده و از طریق سرمایه گذاری در این طرح اراضی این بندر به ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار رسید.

او اظهار کرد: میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در این بندر به ۱۳۰ هزار میلیارد تومان رسید و میزان اشتغال زایی هم در این بندر به ۲۰ هزار نفر می‌رسد که نقش موثری در جذب جمعیت و جلوگیری از مهاجرت مردم این منطقه دارد.

مدیر عامل سازمان بنادر و دریا نوردی بیان کرد: ۳۳۶ قرارداد با بخش خصوصی برای توسعه بنادر و تبدیل آن‌ها به نسل سوم بنادر منعقد شده است.

راستاد تاکید کرد: کاهش سهم حمل و نقل از قیمت تمام شده کالا؛ رقابت‌پذیری کالا‌های صادراتی و اشتغال‌زایی مستقیم و غیر مستقیم در نوار ساحلی جنوب کشور؛ از جمله مهم‌ترین دستاورد‌های سرمایه‌گذاری در پسکرانه بنادر محسوب می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تصویب سند آمایش مراکز لجستیکی و بیان این نکته که از ۴ شهر لجستیک تعیین شده در این سند، سه شهر در حوزه تولیت سازمان بنادر قرار دارد، تصریح کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در ایجاد مراکز تولیدی در بندر امام خمینی (ره) و بندر امیرآباد، تجربه موفقی داشته است.

او با بیان اینکه بستر‌های لازم برای حضور سرمایه‌گذاران در پسکرانه بنادر در نظر گرفته شده است، افزود: در بندر امام خمینی (ره) که هاب کالا‌های اساسی است، کارخانجات تولید روغن و مشتقات مرتبط با کالا‌های اساسی در دست احداث و بهره‌برداری است.

راستاد با اشاره به اضافه کردن ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار به اراضی پسکرانه بندر شهید رجایی طی سال‌های گذشته، اظهار کرد: بندر شهید رجایی به لحاظ اینکه حدود ۵۰ درصد از سهم تجارت دریابرد کشور را دارد، ایجاد مراکز ارزش افزوده و تولیدی می‌تواند، نقش قابل توجهی در رقابت‌پذیری محصولات کشور داشته باشد.

‌او تصریح کرد: با توجه به فرآیند تسهیل جذب سرمایه‌گذاری در سازمان بنادر، این سازمان موفق شده تاکنون ۳۳۶ قرارداد سرمایه‌گذاری را با بخش خصوصی محقق کند که ارزش روز این قرارداد بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان بیان کرد: با عملیاتی شدن سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در بندر شهید رجایی، شاهد رقابت‌پذیری بیشتر این بندر و ارتقای ظرفیت کانتینری و همچنین رشد فعالیت‌ها در عرصه جنرال کارگو خواهیم بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار