در گزارش زیر طرز تهیه پرده پلو خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پرده پلو یا perde pilaf یک غذا با ترکیب اصلی برنج و متعلق به یکی از شهر‌های جنوب شرق کشور ترکیه به نام «سیرت» است. در این غذا، پرده به خمیری اشاره دارد که پلو را می‌پوشاند و پنهان می‌کند. از دیگر مشخصه‌های بارز پرده پلو، وجود بادام سفید روی خمیر، کشمش یا مویز و در برخی مواقع مغز کاج در پلو است. در این غذا باید حواستان به برنج هم باشد که موقع دم کشیدن شفته یا سفت نشود. در ادامه طرز تهیه پرده پلو خوشمزه و مجلسی به روش اصلی سنتی ترکیه‌ای که از انواع پلو قاطی و مخلوط مجلسی است را  در ادامه بخوانید.


بیشتر بخوانید:


مواد لازم

برنج: ۲ لیوان دسته‌دار

بادام: ۱ لیوان دسته‌دار

فیله مرغ یا گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

کره: ۳ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

زنجبیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

زعفران: ۲ قاشق غذاخوری

زرشک یا کشمش: به میزان دلخواه

ذرت، نخود فرنگی، قارچ و …: در صورت دلخواه

مواد لازم برای تهیه خمیر پرده پلو

تخم مرغ: ۱ عدد

شیر: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

روغن: ۱/۲ لیوان دسته‌دار

آرد: ۱و ۱/۲ لیوان دسته‌

بیکینگ پودر یا مایه خمیر: ۱ قاشق چای خوری

نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری

کره: ۳ قاشق غذا خوری

طرز تهیه پرده پلو

طرز تهیه پرده پلو خوشمزه و مجلسی به روش اصلی سنتی ترکیه‌ای

در اولین مرحله از طرز تهیه پرده پلو، خمیر را آماده می‌کنیم، چون برای آماده شدن نیاز به ۱ تا ۲ ساعت زمان دارد. برای این کار ابتدا در یک ظرف مناسب، تخم‌مرغ و شیر، کره ذوب شده و نمک را می‌ریزیم و با همزن به خوبی می‌زنیم. سپس آرد و بکینگ پودر را اضافه می‌کنیم.

خمیر را تا حدی ورز می‌دهیم که به دست نچسبد. روی ظرف خمیر را سلفون می‌کشیم و استراحت می‌دهیم تا حجم آن به دو برابر برسد.

در یک قابلمه، پیاز نگینی شده را با روغن تفت می‌دهیم و مرغ یا گوشت را در آن سرخ می‌کنیم. به آن آب جوش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به خوبی بپزد.

بعد از پخته شدن، آن را از صافی رد کرده و مرغ یا گوشت را جدا کنید. ترجیحا آن را ریش ریش کنید و از نبود استخوان مطمئن شوید.

در یک تابه، مرغ را به همراه زرشک یا کشمش (هر کدام با طبع شما سازگارتر است) را با کمی روغن یا کره تفت دهید تا سرخ شود.

به آن دارچین و زنجبیل اضافه کنید و تفت دهید.

بادام را در آب جوش بریزید و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بگذارید تا حدی که پوست آن به راحتی جدا شود.

نصف بادام‌ها را در مخلوط مرغ و زرشک سرخ شده بریزید و اجازه دهید با مواد داخل تابه سرخ شوند.

نصف دیگر بادام‌ها را در قالب یا ظرف پیرکسی بریزید که قرار است موادتان را در آن بپزید.

قالب را از قبل چرب کنید.

برنج را در آب مرغ یا گوشت که صاف کرده بودید، بریزید تا حدی که نرم شود. برنج را آبکش کنید.

برنج را به مخلوط مرغ و زرشک اضافه کنید و به آن کمی نمک و زعفران اضافه کنید.

خمیر را از ظرف خارج کرده و به دو قسمت بزرگ و کوچک تقسیم کنید.

قسمت بزرگ خمیر را به ضخامت کمتر از نیم‌سانتیمتر با وردنه باز کنید و در ظرف بیندازید.

کف و دیواره ظرف یا قالب را کاملا با آن بپوشانید.

پلو مخلوط شده با مواد دیگر را داخل ظرف بریزید.

خمیر کوچک را به همان ضخامت خمیر قبل باز کنید و روی برنج بگذارید.

لبه‌های دو خمیر را با دست فشار دهید تا به هم بچسبند.

پرده پلو را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت قرار دهید تا وقتی که روی آن طلایی شد.

پس از خارج کردن پرده پلو از فر، آن را به مدت ۵ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا سرد شود.

سپس آن را در ظرف مناسب سرو کرده و با سبزیجاتی که دلخواهتان است، تزیین کنید.

طرز تهیه پرده پلو خوشمزه و مجلسی به روش اصلی سنتی ترکیه‌ای


فوت و فن‌های طرز تهیه پرده پلو ترکیه‌ای

*می‌توانید به جای درست کردن خمیر، از خمیر یوفکا استفاده کنید.

*می‌توانید به مرغ یا گوشت‌تان، رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید.

* می‌توانید به مایه گوشت و مرغ، انواع سبزیجان مثل هویج، نخود فرنگی و قارچ اضافه کرده و با گوشت سرخ کنید.

*می‌توانید در تهیه خمیر پرده پلو، به جای شیر از ماست استفاده کنید.

*در طرز پرده پلو به عنوان یک پلو مخلوط مجلسی به جای فیله یا سینه مرغ، می‌توانید از ران مرغ استفاده کنید، ولی حتما قبل از گذاشتن در خمیر، استخوان‌ها را جدا کنید.

 

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.