به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، کرمی مدیر گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: پاکبانها شریفترین شهروندان هستند که در خط مقدم تنظیف قرار دارند و در این شرایط سخت شیوع کرونا بار سنگین نظافت شهر را دو چندان به دوش میکشند، ماسکها و دستکشهای پلاستیکی که این روزها در کف خیابانهای شهر رها میشود، بیشتر از همه پاکبانان را گرفتار خود میکند.
او گفت: ماسکهای رها شده چهره زشتی به شهر میدهد و هیچ کدام از ما حاضر نیستیم در محیط منزل خود زبالهها را روی فرش و در آشپزخانه رها کنیم بنابراین معابر و خیابانها نیز باید به منزله خانه ما باشد.
او افزود: اکنون که در شرایط حساس کرونا قرار داریم، امکان اینکه ماسکی که در خیابان رها میشود مربوط به فرد مبتلا به کرونا باشد، زیاد است و علاوه بر ویروس کرونا میکروبهای دیگری نیز به همراه دارد که تنها یکی از آنها برای بیمار کردن فرد کافی است.
مدیر گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: برخی افراد غیر مسئولانه ماسکها و دستکشهای خود را در سطح شهر رها میکنند که ممکن است در این بین بچهها نا خواسته و بدون اگاهی ماسکها را بردارند و دچار بیماریهای خطرناکی شوند، همچنین پاکبانها که وظیفهی نظافت شهر را برعهده دارند نیز در معرض ابتلا به بیماریها قرار میگیرند.
کرمی ادامه داد: این آلودگی و میکروبها ممکن است در اثر بارش باران به منابع زیر زمینی نیز راه پیدا کنند و به چرخه زندگی بر گردند و تهدیدی برای سلامت افراد باشد.
او گفت: هر ماسک سه لایه حداکثر تا ۸ ساعت کارایی دارد و افراد باید موقع بیرون آمدن از منزل ماسک بزنند و تا موقع بازگشت به خانه ماسک را برندارند، اما اگر در معابر مجبور به تعویض ماسک شدند، باید ماسک را گره بزنند و در داخل نایلون قرار داده و در سطل زباله بگذارند تا در اثر وزش باد ماسک در سطح شهر پراکنده نشود.
کرمی افزود: پاکبانها نیز در این ایام باید مجهز به لباس کار مناسب، وسایل حفاظت فردی و ماسک باشند، این پاکبانها در هنگام تنظیف در معرض گرد و غبار قرار دارند و این گرد و غبار ممکن است با الودگی دیگری همراه باشد، پس لزوم تعویض ماسکها برای این افراد بیشتر است و باید در روز چندین نوبت ماسکها را عوض کنند .
انتهای پیام/د