رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: این دانشگاه برای هماهنگ کردن دانشگاه‌های کشور در ارتباط با دانشگاه‌های اسپانیا و افغانستان نقش محوری داشته است.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم اختتامیۀ هفتۀ پژوهش و فناوری که به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۲ کمبود‌های زیرساختی در دانشگاه وجود داشت که از جملۀ آن‌ها می‌توان به کمبود ساختار اطلاع رسانی شامل کتابخانۀ مرکزی و کتابخانۀ دیجیتال، فقدان مراکز رشد و نوآوری، فقدان امور بین الملل و خلاء قانونی در پژوهشکده ها، آئین نامه‌ها و انتشارات اشاره کرد.

او با اشاره به تاسیس ساختمان کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد در سال ۱۳۹۶ بیان کرد: با احداث کتابخانۀ مرکزی، کتابخانۀ دیجیتال دانشگاه، سامانه همراه مدیریت منابع پژوهشی «به‌پژوه»، میز مرجع مجازی ایجاد شد. همچنین دروازه اطلاعاتی دانشگاه علامه طباطبائی راه اندازی و امکان دسترسی به بیش از ۸۰ عنوان پایگاه اطلاعاتی پیوسته شامل متن کامل بیش از ۵۴ هزار عنوان نشریه تمام متن و یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان کتاب الکترونیکی خارج از محیط دانشگاه فراهم شد.

سلیمی تاکید کرد: این کتابخانه با مجموعه‌ای بالغ بر یک میلیون شی محتوایی (۳۴۰ هزار شیء دیجیتالی و ۶۴۰ هزار شیء فیزیکی) به عنوان غنی‌ترین کتابخانه حوزه علوم انسانی و اجتماعی کشور شناخته شده است.

او ادامه داد: در مراکز رشد واحد‌های فناور و نوآوری علوم انسانی، چهار شتاب دهنده و ۸۱ تیم در حال فعالیت هستند که ۱۲۳ نفر از شاغلان این تیم‌ها علامه‌ای هستند. این شرکت‌ها تاکنون حدود ۲۷۰ میلیارد ریال درآمد رسمی داشته اند.

این استاد دانشگاه علامه طباطبائی به تاسیس آزمایشگاه علوم شناختی در سال ۱۳۹۸ پرداخت و گفت: ردیابی حرکات چشم، بیولوژی مولکولی، الکتروفیزیولوژی، بخش سایکونورولوژی، کارگاه آواشناسی و کارگاه زبان‌شناسی پیکره‌ای از جمله بخش‌های مختلف این آزمایشگاه است. همچنین آزمایشگاه تربیت بدنی هم تقویت و دوباره تاسیس شده است.

به گفتۀ سلیمی، یکی از اقدامات مهم در سال ۱۳۹۲، ارتقای گروه روابط دانشگاهی به «مدیریت همکاری‌های علمی و بین‌المللی» بود که یکی از نتایج آن راه اندازی اولین دوره‌های مشترک آموزشی با دانشگاه‌های خارجی بوده است. همچنین از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۱۴۲ تفام نامۀ خارجی به امضا رسیده است. دانشگاه علامه طباطبائی برای هماهنگ کردن دانشگاه‌های کشور در ارتباط با دانشگاه‌های اسپانیا و افغانستان هم نقش محوری داشته است.

دانشگاه علامه‌طباطبائی در آستانۀ ورود به رده‌بندی‌های بزرگ جهانی قرار دارد

سلیمی، ارتقای گروه انتشارات به مرکز چاپ و انتشارات در سال ۱۳۹۲ را نمونه‌ای دیگر از اصلاح ساختار و قوانین و مقررات پژوهشی دانست و گفت: توسعه فعالیت‌های این حوزه و چاپخانه دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و تا زمان حاضر ۵۴۰ جلد کتاب که ۳۹۵ جلد آن‌ها چاپ اول بوده منتشر شده است.

او با اشاره به افزایش تنوع فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه در سال‌های ۱۳۹۹-۱۳۹۲، یادآوری کرد: برقراری ارتباط دانشگاه با جامعه، تشکیل کمیته‌ها و کارگرو‌های تخصصی، راه اندازی سامانه‌های پژوهشی و هسته‌های پژوهشی، راه اندازی فرصت مطالعاتی داخلی در جامعه و صنعت، فعال سازی دستیاران پژوهشی، تاسیس واحد خدمات پژوهشی، برقراری دوره تحقیقاتی پسا دکتری، توانمندسازی پژوهشی استادان و دانشجویان، اعطای کد اخلاق، برگزاری کارگاه‌های اخلاق در پژوهش، ارزیابی تولیدات علمی و... از جمله موارد متنوع معاونت پژوهشی طی سال‌های اخیر بوده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در بخش دوم سخنان خود به تولیدات پژوهشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: تا ۱۸ دسامبر حدود یک هزار و ۸۵ مقاله علمی در پایگاه WOS، یک هزار و ۴۴۸ مقاله در پایگاه Scopus و ۹ هزار و ۱۳۶ مقاله هم در مجلات داخلی چاپ شده است. همچنین دانشگاه علامه طباطبائی در آستانۀ ورود به رده بندی‌های بزرگ جهانی قرار دارد.

سلیمی با اشاره به محور‌های ارتباط دانشگاه با جامعه (اثربخشی اجتماعی) بیان کرد: خوشه‌های مشورتی، نشست‌های کمک به حل مشکلات کشور، اجرای طرح‌های پژوهی ارتباط با صنعت، تشکیل کمیته‌های تخصصی به منظور تسهیل ارتباط با جامعه، همکاری در حوزه انتشارات و همکاری در حوزه همکاری‌های بین‌الملل از جملۀ این محور‌هاست.

۲۵۳ کرسی ترویجی از سال ۹۲ تاکنون برگزار شده است

او افزود: از سال ۹۲ تاکنون حدود ۲۷۴ فقره قرارداد (با احتساب قرارداد‌های متمم) با سازمان‌های صنعتی، آموزشی، پژوهشی، اجرایی و نهاد‌های سیاست‌گذار در راستای مشاوره و رفع نیاز‌های پژوهشی سازمان‌ها منعقد شده است. همچنین ۱۹۰ دانشجوی دکتری پژوهش‌محور در این مدت جذب شده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به تعداد کرسی‌های نظریه پردازی، نوآوری و ترویجی برگزار شده در دانشگاه گفت: حدود ۲۵۳ کرسی ترویجی، یک کرسی تخصصی نظریه پردازی و یک کرسی تخصصی نوآوری در این سال‌ها برگزار شده که سه کرسی تخصصی دیگر هم در دست اجرا هستند.

به گفته سلیمی، ۱۳۹ نشست کمک به حل مشکلات کشور با حضور مشترک استادان و نمایندگان بخش‌های اجرایی، صنعتی و اجتماعی کشور از اسفندماه ۱۳۹۳ با هدف حل معضلات کشور از طریق ارائه توصیه‌های سیاستی برگزار شده که ارسال ۳۱۳ توصیه سیاستی به ۱۰۲ سازمان اجرایی کشور نتیجۀ آن‌ها بوده است. همچنین سه جلد از کتاب توصیه‌های سیاستی دانشگاه علامه طباطبائی به دستگاه‌های اجرایی کشور تاکنون منتشر شده و جلد چهارم آن هم در دست انتشار است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار