در گزارش زیر طرز تهیه آش گندم یزدی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش گندم یزد یکی از خوشمزه‌ترین و راحت‌ترین آش‌هایی است که می‌توانید با گندم تهیه کنید. آش گندم انواع زیادی دارد که هر شهر بنا بر ذائقه خود مواد داخل آن را کم یا زیاد می‌کند و آن آش به نام آن شهر معروف میشود برخی از حبوبات بیشتری استفاده می‌کنند و برخی دیگر تنها به وجود گندم در آن بسنده کرده و مواد دیگری را در آن می‌ریزند.

در آش گندم یزد از حبوباتی همچون لوبیا چیتی و نخود استفاده می‌شود که باعث مقوی شدن آن می‌گردد. همچنین شما اگر دوست ندارید در این آش از گوشت استفاده کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما آب قلم را فراموش نکنید و مورد استفاده قرار دهید تا خاصیت این غذا دو چندان شود.

در این آش برخلاف آش گندم‌های دیگر از سبزی آش استفاده م یش ود که این امر نیز مجدد باعث متمایز شدن آن می‌گردد. در واقع این آش یکی از آش‌های سنتی و معروف استان یزد به حساب می‌آید که در ایام عزدارای به خصوص ماه محرم و صفر تهیه شده و بین عزادارن حسینی پخش می‌گردد. در یزد به این آش، آش امام حسین نیز گفته می‌شود.

نحوه پخت این آش به صورت نذری جذابیت‌های خاص خود را دارد که هنوز هم در یزد و در ایام‌های مختلف این سنت اجرا می‌شود. زنان در مسجد جمع شده و حبوبات و سبزی را پاک می‌کنند و برای آش آماده می‌کنند. دیگ‌ها از چند روز قبل در تکیه‌ها گذاشته می‌شود تا همگان متوجه شوند که در این مکان آش نذری پخته می‌شود. این آش معمولا با هیزم پخته می‌شود و هر کس عقیده دارد بنا به حاجت خود هیزمی برای آش تدارک ببیند و جوانان هیئت نیز داوطلب می‌شوند تا در هنگام شروع پخت آش زیر دیگ را آن‌ها روشن کنند.


بیشتربخوانید


مواد لازم

پیاز داغ: ۵ قاشق غذاخوری
سیر داغ: ۳ قاشق غذاخوری
نخود: ۲۵۰ گرم
لوبیا چیتی: ۲۵۰ گرم
گندم پوست کنده: ۴۰۰ گرم
سبزی آش: ۱ کیلوگرم
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
کشک: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه:

از شب قبل حبوبات (لوبیا و نخود) را در آب خیس کنید.

درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید با آب کافی بپزند و نرم شوند.

پس از پختن و نرم شدن حبوبات میتوانید سبزی آشی را که شسته اید و خرد کرده اید (می توانید سبزی‌های آش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید) به همراه پیاز داغ و سیر داغ به آش اضافه نمائید.

در هنگام سرخ کردن پیاز و سیر، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند.

پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند.

سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۴ آذر ۱۴۰۰
مادرشوهرمن یزدی هستن ودرست میکنن،اصلاسبزی وسیرداغ وکشک نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
سلام دوست عزیز من یزدی هستم و اصلا همچین اشی نداریم اش گندم ما بلغور گندم و لوبیا و نخود و گوشت فراوون هست.باتشکر.
Iran (Islamic Republic of)
نغمه خضری
۰۷:۲۷ ۰۷ دی ۱۳۹۹
اصلا این طرز تهیه آش گندم یزدی که گذاشتین درست نیست و کاملا اشتباه هست
توی آش گندم اصلا سبزی و سیر داغ وجود نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۴ دی ۱۳۹۹
من یزدی هستم ولی تا حالا ندیدم ونشنیدم آش گندم یزدی یا آش امام حسین رو با سبزی وکشک‌درست کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۱ ۰۱ دی ۱۳۹۹
باسلام حلیم یزدی که در ابرکوه هم در فصل زمستان پخته میشود باگندم بلغور وگوشت گوسفند درسته در دیگه مسی خیلی بزرگ پخت میشود مواد لازم اب نمک بلغور گندم گوشت گوسفندی فلفل ویاجوزهندی پخته میشود
Iran (Islamic Republic of)
طم
۰۰:۳۴ ۳۰ آذر ۱۳۹۹
آش گندم یزدی یا آش امام حسین اصلا این جوری نیست سبزی ندارد کشک هم ندارد سیر داغ ونعنا داغ هم ندارد
حبوبات آن گندم ولوبیا چیتی یاقرمز وعدس وماش وگوشت فراوان وپیاز خام که حبوبات از روز قبل خیسانده شده وموقع پخت این قدر هم زده میشود که حلیم میشود وادویه آن هم زرچوبه کم ونمک وفلفل وجوز هندی است نکته مهم این آش این استکه باید خوب جا افتا ده وحلیم شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۲۹ آذر ۱۳۹۹
من وقتی یزد دانشجو بودم از این آش فراوان خورده ام . خیلی لذیذه
البته بعضی کشک داشت و دیگری نه
سلیقه ایه و گوشت هم داره رشته رشته میشه.
Iran (Islamic Republic of)
شیوا
۲۱:۰۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۹
سلام اش گندم یزد اصلا سبزی نداره
حبوبات شامل نخود و لوبیا عدس و بلغور گندم گوشت گوسفند و شتر پیاز داغ جوز هندی نمک فلفل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۹ آذر ۱۳۹۹
سلام‌ شب به خیر
این آش آش‌گندم نیست ودر یزد هم آش امام حسین این چنین پخته نمی شود آش گندم امام حسین در یزد سبزی،نعناع وکشک ندارد .لطفا بیشتر بررسی کنید.