به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،روستای دور افتاده، محروم، کوهستانی، اما خوش آب و هوای "وش" در ۴۵ کیلومتری شهر نطنز قرار دارد؛ نام روستا با توجه به سابقه زبانهای کهن پهلوی، در منطقه از واژگان اصیل فارسی است؛ "وش" به معنی خوب و خوش است، نامی که هنوز با زیبایی روستا عجین است.
فقر و محرومیت با تمام تلخیهایش در این روستای دور افتاده از مرکز شهرستان نطنز به وضوح پیدا است که بر چهره تک تک ساکنین این دیار نشسته است؛ این روستای دور افتاده با گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی از کمترین امکانات درمانی، آموزشی، فرهنگی، رفاهی و حتی ورزشی بیبهره است.
برای رسیدن به روستا بایستی از روستای تتماج عبور کرد و حدود ۱۰ کیلومتر جلوتر در ابتدای روستای تتماج و قبل از ورود به روستا، در سمت چپ جاده وارد یک جاده خاکی شده و به سوی جنوب شرقی ادامه مسیر داد؛ حدود ۳.۵ کیلومتر جلوتر، در انتهای جاده خاکی منطقهای به نام "پاگدار" وجود دارد که محلی است جهت پارکینگ و اسکان و دارای آب و تأسیسات است و ادامه مسیر با ماشین از این مکان به بعد ممکن نیست.
برای رفتن به "وش" باید از یک راه مالرو از جنوب غربی به سمت کوه سفید که در مسیر روستای وش قرار دارد، عبور کرد؛ در ابتدای وردی روستا آرامگاه امامزادگان قرار دارد که به گفته اهالی روستا، جمعی از فرزندان و نوادگان امامان در آنها مدفون هستند و به آنها عشق و ارادت خالصانه دارند.
محصولات این روستا، اکثرا میوههای مناطق سردسیر مانند سیب، گلابی، گردو و ... است؛ وجود حمام، آبانبار، مسجدجامع، حسینیه و دو امامزاده و همچنین خانه تاریخی با مصالح سنتی و بومآورد و طبیعت بکر و دست نخورده از ویژگیهای منحصر بفرد این روستا است و "وش" میتواند به یکی از مراکز مهم گردشگری تبدیل شود.
اعتبارات کافی برای رفع مشکلات اختصاص نیافته
هادی حداد پور، بخشدار بخش مرکزی نطنز ، با اشاره اینکه در سرشماری سال ۹۵ تعداد جمعیت این روستا ۵۶ نفر و حدود ۲۶ خانوار ساکن هستند، اظهار داشت: اغلب مردمان روستای "وش" سالمند و از قشر بازنشسته هستند.
حدادپور ضمن اشاره به وجود محرومیت در این روستا از توابع شهرستان نطنز گفت: متأسفانه به علت بُعد مسافت و کمی جمعیت آنطور که باید و شاید اعتبارات قابل توجهی برای رفع مشکلات و کمبودهای روستا از جمله خدمات جادهای، رفاهی، بهداشتی و آموزشی تخصیص نیافته است.
بخشدار مرکزی شهرستان نطنز با بیان اینکه نبود زیر ساختهای لازم برای ارائه خدمات همه جانبه بخشی از مشکلات مردم این روستا است، ابراز داشت: یک سال قبل نبود آب آشامیدنی سالم دغدغه و نگرانی مردم روستای وش بود که با پیگیریهای مسئولان شهرستان نطنز، دستگاه کلر زنی اتوماتیک جهت استفاده اهالی روستا با اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیون ریال نصب شد.
او ضمن اشاره به مشکلات مردم در محور ورودی به این روستا گفت: مکاتبات فراوانی با مسئولان استان اصفهان برای ارائه خدمات از جمله گازرسانی و احداث جاده مناسب انجام شده است که تاکنون گامهای عملی برداشته نشده است و مردم روستا برای رفت و آمد به مرکز شهرستان و دیگر شهرها با مشکل مواجه هستند.
هزینه بالا عامل عدم بهرهبرداری از جاده روستا
حامد موحدی، رئیس اداره راه و شهرسازی نطنز راجع به مشکل جادهای روستا اظهار داشت: مسیر منتهی به روستای "وش" به طول حدود ۱۷ کیلومتر و عرض سه تا شش متر و جزء مسیرهای صعب العبور است که این مسیر در زمره جاده کد دار وزارت راه و شهرسازی محسوب نمیشود.
موحدی ضمن اشاره به عدم به نتیجه رسیدن ایجاد محور مواصلاتی مناسب ویژه این روستا گفت: در سال ۹۵ پیشنهاد احداث جاده توسط اداره راه و شهرسازی شهرستان نطنز به استان اصفهان و نماینده وقت مجلس شورای اسامی داده شد، ولی به دلیل هزینه سنگین کوه بُری و ... و عدم تخصیص اعتبار همچنان مسکوت باقی مانده است.
رئیس اداره راه و شهرسازی نطنز ضمن تأکید بر توجه هرچه بیشتر مسئولان در رفع مشکلات محور مواصلاتی این روستا افزود: این جاده، چون در ردیف راههای روستایی قرار دارد مسئولان اداره راهداری و حمل و نقل جادهای میبایست پیگیریهای لازنم را در جهت رفع مشکلات بردارند.
پس از چهار سال وعده جاده روستا خاکی است
او با بیان اینکه مسئولان متعددی قول و وعده آسفالت کردن راه روستایی را دادهاند، افزود: پس از چهار سال همچنان جاده این روستا خاکی بوده و این امر سبب تلف شدن بسیاری از احشام و ایجاد مشکلاتی برای زندگی مردمان منطقه شده است و خساراتی را برای اهالی روستا به بار آورده است.
نصراللهزاده یکی جوانان روستا با انتقاد از نبود خدمات کافی در این روستا اظهار داشت: با توجه به دور بودن و صعب العبور بودن مسیر جهت ارائه خدمت به مردم، شبکه بهداشت و درمان شهرستان نطنز به صورت ماهانه با همکاری بخشداری و هلال احمر تیم پزشک خانواده را همراه با دارو اعزام میکنند و بعضی اوقات هم کارشناسان بهداشت محیط برای وضعیت آب اشامیدنی به لحاظ میکروبی به روستا سر میزنند.
اواز مسئولان شهرستان خواست درد دلها و نگرانیهای مردم روستا را رفع کنند و تنها به بازدیدها اکتفا نکنند، ابراز داشت: مردمان روستا درآمد ثابتی ندارند و از پرداخت قبض برق هم ناتوان هستند و بر همین اساس لازم است تا مسئولان بیش از پیش به مردم روستا توجه کنند.
علی اکبری یکی از اعضای شورای روستای وش اظهار داشت: متأسفانه با گذشت چندین سال و چند دهه از انقلاب اسلامی، اما هیچ اقدام عمرانی برای مردم روستا صورت نگرفته و اهالی روستا در وضعیت سخت معیشتی به سر میبرند
او ضمن اشاره به عدم رسیدگی به این روستا توسط مسئولان افزود: تاکنون اقدامی برای توسعه و عمران روستا از سوی مسئولان مختلف صورت نگرفته است و امیدواریم مسئولان شهرستان نطنز به ویژه نماینده مجلس و فرماندار و بخشدار به مشکلات مردم این روستای دور افتاده بیشتر رسیدگی کنند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/م