به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، تاکید بر کشت گلخانهای از جمله روشهای بهینهای است که به ویژه در شرایط خاص کم آبی کشور به صورت عام و خراسان رضوی به صورت خاص میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
در واقع در سالهای اخیر که مشکلات کم آبی مزید بر علت شده تاکید بر کشت گلخانهای و گسترش گلخانهها در خراسان رضوی مورد تاکید بیشتری قرار گرفته است.
اینک فضاهای بیشتری در اختیار
فعالیتهای گلخانهای قرار گرفته، اما این بدان معنا نیست که گلخانهداران مشکلی ندارند بلکه آنها هم با طیف وسیعی از مشکلات دست و پنجه نرم میکنند.
توسعه شهرکهای گلخانهای در مشهد
علی رسولیان معاون استاندار خراسان رضوی در مورد برخی از این مشکلات گفت: در تلاش هستیم در انعقاد تفاهمنامهای با مدیر عامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران، زمینه ایجاد پایانه بار صادراتی گل و گیاه در مشهد و توسعه شهرکهای گلخانهای را فراهم کنیم.
او افزود: تامین زمین مورد نظر برای ایجاد پایانه بار صادراتی گل و گیاه در مشهد در نشستی با مسئولان مرتبط بررسی و راهکارهای لازم اتخاذ میشود.
معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به برنامه خراسان رضوی مبنی بر توسعه یک هزار هکتار گلخانه ادامه داد: با توجه به توانمندی بالای صنعتگران گل و گیاه در خراسان رضوی توسعه یک هزار هکتاری گلخانه در خراسان رضوی قابل تحقق است.
بیشتر بخوانید
رسولیان بیان کرد: صنعتگران گل و گیاه در خراسان رضوی با بومی سازی برخی مواد اولیه و ابزارآلات و افزایش سطح رقابتشان با کشورهای دنیا، سهم خود را در صادرات این محصول افزایش داده و به ۱۸ درصد از کل صادرات گل و گیاه و به ۳۵ درصد از کل صادرات گلهای شاخه بریده از کشور رساندهاند.
او تصریح کرد: برای بررسی و رفع مشکلات گلخانهداران در خراسان رضوی با دستور استاندار، ستاد گلخانهها و شهرکهای کشاورزی خراسان رضوی تشکیل شده و نخستین نشست خود را با مسئولان دستگاههای اجرایی مختلف و نمایندگان بخش خصوصی برگزار کرده تا بتوان با اتخاذ تصمیماتی مشکلات گلخانهداران را برطرف کرد.
تضمین امنیت غذایی آینده کشور با توسعه کشت گلخانهای
محمدرضا اورانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این زمینه گفت: قطعه ۵۰ هکتاری برای پایانه بار صادراتی گل و گیاه در مشهد در نظر گرفته شده که نه هکتار آن مربوط به اراضی ملی تحت مسئولیت اداره کل راه و شهرسازی و ۲۲ هکتار اراضی واگذار شده به هنگ مرزبانی است.
او افزود: بهتر است در نشستی با مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی، مشکل زمین مزبور برطرف شود و بتوان برای این پایانه در قالب شهرک کشاورزی، اعتبارات لازم را گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: تضمین امنیت غذایی آینده کشور با برخورداری از اقلیم شکنندهاش، توسعه کشت گلخانهای است و تولیدکنندگان این بخش از تمام ظرفیتهای داخلی برای توسعه تولید بهره گرفتهاند.
اورانی بیان کرد: هر چقدر در توسعه گلخانه سرمایهگذاری شود، ۱۰ برابر سرمایه اول بهرهوری خواهد داشت اما تولیدکنندگان در این بخش نیازمند حمایت بیشتری هستند.
ایجاد ۱۲۵ هکتار گلخانه در خراسان رضوی
غلامحسین ساربان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این باره گفت: در سال گذشته ۳۸۶ هکتار گلخانه در خراسان رضوی ایجاد شد و برنامه امسال ایجاد ۱۷۵ هکتار گلخانه جدید بود که از این میزان ۱۲۵ هکتار گلخانه ایجاد شده و نیمی از آنها به بهرهبرداری رسیده است.
او افزود: هم اینک گلخانههای خراسان رضوی ۶۰ نوع محصول تولید میکنند و ۱۵ درصد از گلخانههای خراسان رضوی به تولید گل و گیاه زینتی اختصاص دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: شیوع کرونا و تعطیلی اجباری گلخانهها و مراکز فروش گل و گیاه، ضرر زیادی به گلخانهداران در خراسان رضوی وارد کرد و تسهیلات ۶۰ تا ۱۲۰ میلیون ریالی ویژه مشاغل آسیب دیده از کرونا هم چندان مورد استقبال گلخانهداران قرار نگرفت.
منبع: تسنیم
انتهای پیام//ف.ک